خانه  > slide, اندیشه و بیان  >  اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴؛ شایان مرادی مطلق به حبس محکوم شد

اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴؛ شایان مرادی مطلق به حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – محکومیت شایان مرادی مطلق، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴، توسط شعبه دو دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان عینا تایید شد. وی پیشتر در مرحله بدوی، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب ایذه به دو سال و یک روز حبس محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم صادره توسط شایان مرادی مطلق در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.

براساس رای صادره توسط شعبه دو دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان، آقای مرادی مطلق از بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» با استناد به تبصره ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی به دو سال و یک روز حبس محکوم شده است.

این شهروند پیشتر در مرحله بدوی توسط شعبه یک دادگاه انقلاب ایذه به این حکم محکوم شده بود.

در این پرونده، اتهام “اخلال در نظم عمومی” با استناد به تبصره ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی مطرح شده است. طبق روند حقوقی، اصل ماده ۲۸۶ به جرم “افساد فی‌الارض” اختصاص دارد؛ اما براساس تبصره آن، چنانچه اقدامات متهم موجب اخلال در نظم یا ناامنی شود ولی ابعاد آن گسترده (در حد افساد فی‌الارض) تشخیص داده نشود، مجازات اعدام منتفی شده و دادگاه متهم را به حبس تعزیری درجه پنج یا شش (تا ۵ سال حبس) محکوم می‌کند. استناد به این تبصره به جای ماده ۶۱۸ قانون مجازات (که مربوط به اخلال در نظم عادی با مجازات حداکثر یک سال حبس است)، نشان می‌دهد که پرونده با رویکردی امنیتی بررسی شده و مبنای صدور حکم، مجازات سنگین‌تر مندرج در تبصره ماده ۲۸۶ قرار گرفته است.

شایان مرادی مطلق در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ با تودیع وثیقه یک میلیاردی به صورت موقت آزاد شد. وی مورخ ۲۹ دی‌ماه سال گذشته، در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود.

تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه در تهران آغاز شد و به‌سرعت به سایر اقشار از جمله دانشجویان و شهروندان گسترش یافت و به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات سال‌های اخیر تبدیل شد. در پی سرکوب این اعتراضات، هزاران نفر کشته یا مجروح و ده‌ها هزار نفر بازداشت یا احضار شدند. برای اطلاعات بیشتر می‌توان به گزارش جامع هرانا با عنوان «زمستان سرخ» مراجعه کرد.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید