خانه  > اعدام  >  اجرای حکم اعدام ۱۴ زندانی در زندان های مختلف

اجرای حکم اعدام ۱۴ زندانی در زندان های مختلف

خبرگزاری هرانا – حکم ۱۴ زندانی که پیشتر از بابت اتهامات قتل، تجاوز به عنف و محاربه از طریق سرقت مسلحانه به اعدام محکوم شده بودند، در زندان‌های دزفول، عادل آباد شیراز، قم، اردبیل، سمنان و تبریز به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه امروز یکشنبه ۵ بهمن ماه، دو زندانی در زندان‌های تبریز و اردبیل اعدام شدند.

هویت این افراد، ابراهیم عبدلی، ۵۱ ساله، اهل تبریز و بهرام حدادشکری، ۲۸ ساله و اهل اردبیل، گزارش شده است. حکم مرگ آقای عبدلی در زندان تبریز و بهرام حدادشکری در زندان اردبیل از بابت اتهام قتل به اجرا درآمد.

از سوی دیگر، این رسانه اعلام کرد پنج زندانی در زندان سمنان اعدام شدند. بنابر این گزارش، بنیامین نوبخت، ۲۷ ساله و علی اسدپور صبح روز یکشنبه ۲۱ دی ماه، بهزاد رنجبر، ۲۴ ساله و جهانگیر فرازی، ۴۰ ساله، مورخ ۲۹ دی ماه در پرونده‌هایی جداگانه از بابت اتهام قتل اعدام شدند. همچنین سحرگاه روز گذشته، حکم اعدام طالب محمدیان، که با اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بود، در این زندان به اجرا درآمد.

سه زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند. هویت این زندانیان، اصغر کفاشی، ۲۴ ساله، شاهین بی‌باک، ۲۲ ساله، شهروندان اهل آمل و محمد ملکی‌زاده، ۳۰ ساله، اهل شیراز، گزارش شده است. بر اساس این گزارش، اصغر کفاشی و شاهین بی‌باک حدود یک سال پیش و محمد ملکی‌زاده حدود دو سال پیش از بابت اتهام محاربه از طریق سرقت مسلحانه بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

در خبری دیگر، حکم اعدام دو زندانی در زندان قم به اجرا درآمد. سازمان حقوق بشر ایران هویت این زندانیان را علی شاهقلی، ۲۸ ساله، اهل سرخ‌حصار و سیامک روزبه، ۳۲ ساله، اهل تهران، گزارش کرده است. طبق گزارش، این دو زندانی حدود چهار سال پیش در پرونده‌هایی جداگانه از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

همچنین سازمان حقوق بشر ایران از اجرای حکم اعدام دو زندانی دیگر در زندان دزفول خبر داد. هویت این زندانیان حسین بنوره، اهل دزفول و بهروز طحامی، ۴۴ ساله، اهل اهواز، عنوان شده است. حسین بنوره حدود سه سال پیش و بهروز طحامی حدود پنج سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند. آقای بنوره پیش از بازداشت در شغل دامداری فعالیت داشته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی مسئولان زندان‌ها و نهادهای متولی به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

بر پایه گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، که توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، در دوره یکساله از اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۵ ﺗﺎ اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۶ میلادی، دستکم ۲۰۶۳ نفر در ایران اعدام شدند. بر این اساس، اجرای احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۱۹٪ افزایش یافته است. در بسیاری از این اعدام‌ها، به‌دلیل مخفی‌کاری، زندانیان حتی از حق ملاقات آخر با خانواده خود محروم شده‌اند.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید