خانه  > slide, سایر گروهها  >  صدوشصت‌وهفتمین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح منتشر شد

صدوشصت‌وهفتمین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح منتشر شد

خبرگزاری هرانا – صدوشصت‌وهفتمین شماره از ماهنامه خط صلح به کوشش مدافعان حقوق بشر و جمعی از کنشگران مدنی منتشر شد.

رمالی و فال‌گیری، نه در حاشیه، که در متن زندگی بسیاری از ایرانیان جریان دارد؛ از سیاست و ورزش گرفته تا مناسبات خانوادگی. در روزگاری که قرار بود علم و فناوری بساط خرافه را برچیند، این پدیده‌ها با چهره‌های نو و ابزارهای مدرن، حضوری پررنگ‌تر یافته‌اند. فشار اقتصادی، نقض کرامت انسانی، بحران هویت، ایجاد ترس و کنترل روانی، فرسایش امید و خلأ گفتگوهای واقعی، شهروندان را به سوی پناهگاه‌های ذهنی کشانده است؛ پناهگاه‌هایی که گاه در جام قهوه دیده می‌شوند و گاه در کاغذی تا خورده که دعایی برای گشایش بخت در آن پیچیده‌اند. رمالان و فال‌گیران هم با لباس‌های دینی و غیردینی در کمین هستند تا بهره‌ی مالی خود را از گرایش شهروندان و به‌ویژه زنان و اقشار آسیب‌پذیر به خرافه و شبه‌علم مطالبه کنند.

ماهنامه‌ی خط صلح در پرونده‌ی ویژه‌‌ای با عنوان «خرافه‌پرستی»، ابعاد پنهان و آشکار این پدیده‌ی ‌پیچیده را واکاوی می‌کند.

در همین راستا خط صلح به سراغ اصغر مهاجری، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه رفت تا با او در خصوص خرافه و باورهای نادرست در حوزه‌های مختلف زندگی اجتماعی به گفتگو بنشیند. دکتر مهاجری ضمن تأکید بر جایگزین شدن واژه‌ی خرافه با واژه‌ها و اصطلاحات دیگر، به خط صلح گفت: «در جامعه‌ی مدرن و امروزی، این باورها لباس خود را تغییر داده‌اند و خطرناک‌تر از خرافه عمل می‌کنند؛ چراکه در قالب شبه‌علم ظاهر می‌شوند. مثلاً در حوزه‌ی پزشکی، تحت عناوینی جذاب مانند طب سنتی و طب مذهبی، با نام‌هایی مقدس از امامان وارد میدان شده‌اند، اما واقعاً اندیشه‌های ناب و علمی نیستند.»

در این شماره، ماهنامه‌ی خط صلح با یک دعانویس و دو فال‌گیر گفتگو کرده است تا از خلال روایت‌های دست‌اول، نگاهی بی‌واسطه به واقعیت‌های پنهان و آشکار این حرفه‌ها داشته باشد. این گفتگوها تلاشی است برای فهم دقیق‌تر آن‌چه در پسِ پرده‌ی فال‌گیری و دعانویسی جریان دارد.

خط صلح در گفتگویی خارج از پرونده و با توجه به فرارسیدن نوروز و وضعیت نابسامان اقتصاد ایران نیز، به سراغ سهراب دل‌انگیزان، اقتصاددان و استاد دانشگاه رفت تا در گفتگو با او به ریشه‌یابی علت‌های موثر در ایجاد مشکلات اقتصادی ایران بپردازد.

این شماره همراه است با مطالب و اظهارنظراتی از: احسان حقی، امین قضایی، سیمین روزگرد، علیرضا گودرزی، سینا یوسفی، احمد فعال، مهدی عنبری، آذر طاهرآبادی، علی کلائی، رضا دهلوی، پویان خوشحال، احمد علوی، فریبرز کلانتری، پدرام تحسینی و جمعی دیگر از فعالان حقوق بشر.

در این شماره می‌خوانید:

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید