روند اخراج و حذف دانشجویان و اساتید منتقد و معترض به سالهای ابتدایی پس از انقلاب بهمن ۵۷ و رویدادی موسوم به «انقلاب فرهنگی» بازمیگردد و در دورههای مختلف با افتوخیز ادامه یافته. طی دههها دانشجویان بسیاری تعلیق، اخراج، زندانی و ستارهدار و اساتید بسیاری حذف شدهاند. در این امر نهادهای امنیتی درگیر بودهاند که عموماً به دولتها حساب پس نمیدهند. باتوجه به این وضعیت، ماهنامهی خط صلح در پروندهای به نام «وفاق آموزش» تلاش کرده تا از زوایای مختلف به این بپردازد که آیا دستور پزشکیان امری قابل تحقق است و اساساً بر دانشگاه چه رفته که کار به اینجا کشیده است؟
خط صلح در این راستا به سراغ دکتر آذین موحد، استاد اخراجی گروه موسیقی دانشکدهی هنرهای زیبا دانشگاه تهران رفته تا با او در خصوص محورهای گوناگونی از سرکوب دانشجویان و احکام انضباطی تا نقش اساتید در دوران «جنبش مهسا» سخن بگوید.
ماهنامهی خط صلح همچنین در گفتگوی دیگری با دکتر مهدی مطهرنیا، استاد اخراجی دانشگاه آزاد قم، به موضوعات مختلفی در خصوص دانشگاههای ایران و طرح مسئلهی وفاق توسط رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی پرداخت.
خط صلح به سراغ دکتر محمود نیلیاحمدآبادی، رئیس اسبق دانشگاه تهران نیز رفت تا با او در خصوص حق تحصیل و روند دولتهای مختلف پس از انقلاب در این حوزه گفتگو کند. محمود نیلی ضمن پاسخ به پرسشهای ماهنامهی خط صلح، دولت سیزدهم را بدترین دولت در حوزهی برخورد و تعامل با جنبش دانشجویی و اساتید دانست.
ماهنامهی خط صلح در خارج از پروندهی ویژهی خود نیز به سراغ دختر رپر جوانی به نام «سولکا» رفته تا ضمن آشنایی بیشتر با او، به نسل جدید هنر اعتراضی در ایران، تابوهای جنسیتی و چالش موجود در این حوزه بپردازد. سولکا نام هنری رپر جوانی به نام «سارا بحرینی»، متولد سال ۱۳۸۱ است که در بحبوحهی جنبش «زن، زندگی، آزادی» به صورتی بسیار خشونتبار بازداشت شد.
این شماره همراه است با مطالب و اظهارنظراتی از:
مجید شیعهعلی، مطهره گونهای، مهدیه گلرو، الهه امانی، احسان حقی، سینا یوسفی، دینا قالیباف، رضا دهلوی، مهرناز رزاقی، آرش محمدی، ژینوس فروتن، ساناز طاهری، امید اقدمی، مرتضی هامونیان، هرمز شریفیان، قاسم بعدی، علی تقیپور، صغری رحیمی، علی کلائی، پدرام تحسینی و جمعی دیگر از فعالان حقوق بشر.
لینک دانلود مستقیم فایل پی.دی.اف ماهنامهی خط صلح:
در این شماره میخوانید:
بدون نظر
نظر بگذارید