خبرگزاری هرانا

    خانه  > slide, سایر گروهها  >  صدوچهل‌ودومین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح منتشر شد

صدوچهل‌ودومین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح منتشر شد

خبرگزاری هرانا – صدوچهل‌ودومین شماره از ماهنامه خط صلح به کوشش مدافعان حقوق بشر و جمعی از کنشگران مدنی منتشر شد.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.peace-mark.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2F142.pdf%3Ffbclid%3DIwAR2wgnkbu7eoNfcUrXT6q6VO5T8YKqszAOWU7bIBvVUK3YvQTiW6qHMJ6wA&h=AT2roE6YHA707p5y_XUOrROumq7oVadU7N7m5zFzSgtRH-RoviZfoFJGWlYVb0vsQPDc_ZhOl-y6Hv_WPGmryKlNiI35fnGzkCGZOo6l_Qcgu7pZkS71Rqngt0QdKBOT9qUx&__tn__=-UK-R&c[0]=AT3PoXtmmu89dEOKXMdbYsEXZ8TJd-JxoqjvrsS0gfS4QAhAP-ShkK_Up_wDjnbIRDfL46AabYcRnhidoZmgvNZ11GDtiv2GlYVpNPQJBa-0x_FTQzrH-ZOoYK-vOz0GvIqzj-YTyh1DqZUzp8ZAA9-zlD5bmV00UXp22jdK2oDcS_-1rXk

صدوچهل‌ودومین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح

اخیراً نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح‌های جنجال‌برانگیزی را در کمیسیون حقوقی مجلس تدوین کرده‌اند. در یکی از این طرح‌ها برخی نمایندگان خواهان آن شده‌اند که اظهارنظر هر فرد دارای موقعیت شغلی، اجتماعی، سیاسی، خانوادگی، علمی، فرهنگی و نظامی درباره‌ی هر موضوعی که در آن «نیاز به اظهارنظر مراجع رسمی است و هنوز اعلام‌نظر رسمی نشده» با مجازات فرد اظهارنظرکننده روبه‌رو شود؛ مجازاتی که می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ سال زندان برای اظهارنظر انتقادی و هم‌چنین مجازات‌های دیگری چون محرومیت از حقوق اجتماعی و ممنوعیت از شغل و حرفه‌ای که منجر به شهرت آن‌ها شده به مدت پنج تا ده سال را به همراه داشته باشد. نمایندگان مجلس هدف این طرح تدوینی را «جلوگیری از اظهارنظر‌های بی‌ربط و غیرکارشناسی» عنوان و پیشنهاد کرده‌اند که در قالب یک ماده‌ی الحاقی به ماده‌ی ۵۱۲ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده افزوده شود.

ناظر به این طرح، ماهنامه‌ی خط صلح در پرونده‌ای ویژه با عنوان «جرم‌انگاری اظهارنظر؟» به بررسی و دورنمای اجرایی شدن این طرح و طرح‌های تدوینی دیگری چون «پنج سال زندان برای فیلمبرداری از خیابان» پرداخته است.

بر این اساس، خط صلح به سراغ «کامبیز نوروزی»، حقوق‌دان و نایب رئیس پیشین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران رفته تا نظر او را در خصوص طرح فوق‌الذکر و اهداف آن جویا شود. آقای نوروزی هم ضمن مغشوش خواندن این طرح گفت که به نظر او «هدف سختگیری بیش‌تر و ایجاد هراس برای افرادی که مشمول این ماده می‌شوند است که به راحتی نتوانند صحبت بکنند.»

دکتر جلال جلالی زاده، نماینده‌ی ادوار مجلس نیز در یادداشتی اختصاصی برای خط صلح از نمایندگان مجلس کنونی بابت تدوین چنین طرحی انتقاد کرده و این طرح را «خلاف اصول متعدد قانون اساسی و شعارهای اولیه‌ی انقلاب ملت ایران و اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و دیگر کنوانسیون‌های بین‌المللی، فطرت انسانی و نصوص قرآن و سنت و کلام ائمه و بزرگان دین» عنوان کرده است.

ماهنامه‌ی خط صلح هم‌چنین در گفتگوی دیگری در خارج از پرونده به سراغ بحث اخیر مطرح شده در خصوص طرح موسوم به «مولدسازی» رفت. در این گفتگو دکتر حسین راغفر، اقتصاددان، به خط صلح گفت که طرح مولدسازی به نظر او کاملاً متمایز از روش‌های خصوصی‌سازی است که در دفعات قبل صورت گرفته و یک چنین طرح‌هایی مستعد شکل‌دهی به کانون‌های فساد است.

صدوچهل‌ودومین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح هم‌چنین همراه است با مطالب و اظهارنظراتی از:

دکتر جلال جلالی زاده، محمدحسین آقاسی، سید محمد صحفی، محمدهادی جعفرپور، مرضیه محبی، حسین رئیسی، الهه امانی، احسان حقی، فرهاد فخرآبادی، امین قضایی، عبدالله بائی لاشکی، نوید میهن دوست، علی کلائی، عباس دهقانی، علیرضا گودرزی، ابوالفضل علیزاده، امیر آقایی، رضا نجفی و مرتضی هامونیان.

لینک دانلود مستقیم فایل پی.دی.اف ماهنامه‌ی خط صلح
وبسایت خط صلح

در این شماره می‌خوانید:

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید