خبرگزاری هرانا – اتحادیه سندیکاهای کارگری فرانسه طی نامه ای به مقامات ایرانی از آنها درخواست کرده تعقیب و فشار بر بازداشت شدگان روز جهانی کارگر و فعالان کارگری و مدنی مرتبط با پرونده اعتراضات هفت تپه متوقف شود. سندیکاهای عضو این اتحادیه در نامه خود با فشارهای اعمال شده بر این فعالین در زندان های ایران را محکوم کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط آنها شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز سه شنبه ۱ مردادماه ۱۳۹۸، اتحادیه سندیکاهای کارگری فرانسه با انتشار نامهای خطاب به مقامات ایرانی خواستار آزادی بازداشت شدگان روز کارگر و فعالین بازداشت شده در ارتباط با اعتراضات هفت تپه شد.
در بخشی از این نامه میخوانیم: “ما سازمان های سندیکایی فرانسوی امضاکننده این نامه با تمام نیرو این اعمال سرکوبگرانه غیرقابل تحمل را محکوم میکنیم. از رژیم ایران میخواهیم که به پیمانهای بینالمللی که دولت ایران امضا کرده احترام بگذارد”.
متن کامل این نامه در ادامه میآید:
“سید علی خامنه ای / رهبر جمهوری اسلامی ایران
آقای رهبر؛
با گذشت دو ماه از تجمع آرام روز کارگر در مقابل مجلس در تهران، فشار بر زنان و مردان دستگیر شده همچنان ادامه دارد. از پنجاه نفر دستگیرشده که اکثریت آنان با قرار وثیقه و کفالت بطور موقت آزاد شده بودند اکثرا به دادگاه احضار شده و تحت فشار قرار دارند.
بیش از یک ماه است که بازجویی های خانم ها عاطفه رنگریز، ندا ناجی، مرضیه امیری و آنیشا اسدالهی خاتمه یافته است. این افراد، برابر قانون و رویه جاری قضایی، باید آزاد می شدند اما متأسفانه آنها کماکان در زندان به سر می برند. خانم ندا ناجی به واسطه جراحات ناشی از ضرب و شتم در زیر شکنجه به بهداری زندان منتقل شد.
اسماعیل بخشی کارگر عضو سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، همچنان زندانی است. او شدیدا زیر فشار است تا ادعاهایش در مورد شکنجه شدنش در زندان را پس بگیرد. سپیده قلیان دانشجوی مبارز در وضعیت مشابه ای قرار دارد.
همچنین روزنامه نگاران ساناز الهیاری، امیر امیرقلی و امیر حسین محمدی فرد از ماه ژانویه ۲۰۱۹ خودسرانه و بدون دسترسی به وکیل مدافع در زندان به سر می برند. اتهامات آنها عمدتا عبارتند از «تجمع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «نشر اکاذیب» و «عضویت در یک گروه با فعالیت علیه امنیت ملی». این اتهامات علیه این روزنامه نگاران مستقیما مربوط می شود به پوشش خبری تجمعات اعتراضی کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در رابطه به خواست پرداخت مطالبات معوقه و اعتراض به بدی شرایط کار توسط آنها. به واقع این روزنامه نگاران در رابطه با حق آزادی بیان، حق آزادی انجمن و جلسه به وظیفه شان عمل کردند.
ما سازمان های سندیکایی فرانسوی امضا کننده این نامه با تمام نیرو این اعمال سرکوب گرانه غیرقابل تحمل را قویاً محکوم می کنیم. از رژیم ایران می خواهیم که به پیمان های بینالمللی که دولت ایران امضا کرده احترام بگذارد.
ما خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری همه سندیکالیست ها، روزنامه نگاران و فعالین زندانی، و توقف هرگونه سرکوب هستیم.
سلام های محترمانه ما را بپذیرید.
با تقدیم احترامات؛
کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س. اف. د. ت) / کنفدراسیون عمومی کار (س. ژ. ت) / کنفدراسیون متحده سندیکایی(اف. اس. او) / اتحاد سندیکایی همبستگی( سولیدر) / اتحاد ملی سندیکاهای مستقل(او.ان. اس. آ)
رونوشت به: آقای حسن روحانی، رئیس جمهور / آقای ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه / سفیر ایران در پاریس
پاریس ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۹ “.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشتماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، عاطفه رنگریز، آنیشا اسداللهی، ندا ناجی و مرضیه امیری به همراه دهها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند.
علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت شدگان، تعدادی دیگر از جمله عاطفه رنگریز و ندا ناجی و مرضیه امیری کماکان تحت بازداشت هستند. شب سهشنبه ۲۸ خردادماه نیز آنیشا اسداللهی، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که چند روز پس از بازداشت با تودیع قرار از زندان آزاد شده بود مجدداً بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پرونده آنیشا اسداللهی هماکنون در شعبه ۲ بازپرسی اوین تحت بررسی است.
ندا ناجی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به ۲۰۹ به زندان قرچک ورامین منتقلشده و روز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، جمال عاملی، همسرش از ضرب و شتم وی توسط زندانیان جرایم عادی و پرسنل زندان قرچک خبر داده بود.
وایل خردادماه پرونده هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه به نامهای “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فر، ساناز اله یاری، علی نجاتی و عسل محمدی” پس از جلسه دفاع آخر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.
روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۹۸، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری، امیرحسین محمدی فر و اسماعیل بخشی به صورت جداگانه جهت ابلاغ کیفرخواست به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران منتقل شده و به زندان اوین بازگردانده شدند. در این جلسه اتهامات “عضویت در یکی از گروههای مخالف نظام”، “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” علیه متهمین مطرح شد.
جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در تاریخ ۱۲ مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
بدون نظر
نظر بگذارید