خانه  > سایر گروهها, کارگران  >  دستکم ۵ تجمع اعتراضی برگزار شد

دستکم ۵ تجمع اعتراضی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه ۲ دی ماه، گروهی از پرستاران در اهواز، جمعی از کارگران شرکت کشت و صنعت قند خاورمیانه در شوش، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و مخابرات در کرمانشاه و تعدادی از خریداران پروژه مسکن ایثارگران در دشتستان، با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. روز گذشته نیز، گروهی از دامداران در یزد دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۴، شماری از پرستاران شاغل در بیمارستان رازی اهواز با برگزاری تجمع و سردادن شعارهایی، نسبت به وضعیت دشوار معیشتی خود و بی‌توجهی مسئولان به مطالبات صنفی پرستاران، اعتراض کردند.

پرستاران در شهرهای مختلف به فشار کار زیاد، دستمزد پایین، اضافه‌کار اجباری، عدم اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری، کارانه‌های ناچیز و تأخیر چند ماهه در پرداخت‌ کارانه معترض هستند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند خاورمیانه در شوش

به گزارش ایلنا، امروز سه‌شنبه ۲ دی ماه، جمعی از کارگران کارخانه قند خاورمیانه در شوش، برای دومین روز متوالی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مهم‌ترین مطالبات کارگران، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، محاسبه جمعه‌کاری‌ها، پرداخت حق غذا و همچنین جذب نیروهای کار فصلی بومی به جای نیروی کار غیربومی عنوان شده است. کارگران پیشتر گفته بودند که حقوق دریافتی آنان در دوره‌های بهره‌برداری با وجود شیفت‌های ۱۲ ساعته، معادل ۴۵ روز کار در ماه است که در شرایط فعلی تورم و گرانی، پاسخگوی نیازهای معیشتی‌شان نیست. این در حالی است که این مبلغ نیز در ماه‌های تعمیرات به نصف کاهش می‌یابد.

اخراج سه نفر از کارگران کارخانه قند خاورمیانه با اتمام مدت قرارداد از موارد دیگرِ مورد اعتراض این کارگران است. به گفته آنها، کارفرما بعد از اعتراضات دوره‌ قبل سه کارگرِ اخراجی را به کارخانه برگرداند و بعد از پایان قرارداد، دیگر با آن‌ها قراردادی امضا نکرد و مجدد این سه کارگر اخراج شدند. کارگران کارخانه قند خاورمیانه به قراردادهای موقت کار معترض هستند و می‌گویند: سه کارگرِ اخراج شده، حدودا بین ۷ تا ۱۰ سال سابقه کار داشتند اما قرارداد به گونه‌ای تنظیم شده که کارفرما به راحتی می‌تواند کارگران را اخراج کند.

آن‌ها می‌گویند: نداشتنِ امنیت شغلی بزرگترین مشکل کارگران است. کارگری که امنیت شغلی ندارد برای پیگیریِ مطالبات خود نگران اخراج است. ما نمی‌توانیم به اداره کار برای اعتراض به وضعیتِ حقوق‌ها و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مراجعه و شکایت تنظیم کنیم، چراکه کارفرما به راحتی ما را اخراج می‌کند.

گفتنی است، در تاریخ ۱۸ آذرماه، یکی از کارگران فصلی شرکت کشت و صنعت قند خاورمیانه شوش در اعتراض به وضعیت شغلی خود همراه با دو فرزندش مقابل این شرکت دست به اعتراض زده بود. این کارگر پیشتر گفته بود: از سال ۱۳۹۷ تاکنون به صورت فصلی کار کرده‌ام و چند ماه از هر سال را بیکار هستم. این بیکاری چند ماهه وضعیت معیشتی ما را به شدت تحت تاثیر یر قرار داده، طوری‌که از پس مخارج تحصیل فرزندانم برنمی‌آیم و اگر وضعیت به همین شکل پیش برود، فرزندانم مجبور به ترک تحصیل می‌شوند.

کارگران شرکت کشت و صنعت قند خاورمیانه روز گذشته نیز با امتناع از فعالیت های روزانه خود، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان در کرمانشاه

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، امروز سه‌شنبه، جمعی از بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و مخابرات در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری استان کرمانشاه دست به تجمع زدند.

بازنشستگان در این تجمع ضمن اعتراض به وضعیت معیشت خود، خواستار بهبود خدمات بیمه‌ای و رفاهی، بیمه کارآمد، اجرای کامل طرح همسان‌سازی و تحقق سایر مطالبات‌شان شدند. آنان همچنین با سردادن شعارهایی خواستار آزادی دانشجویان زندانی شدند.

تجمع خریداران پروژه مسکن «ایثارگران» در دشتستان

به گزارش پایگاه خبری «صدای استان»، جمعی از خریداران پروژه موسوم به مسکن ایثارگران برازجان، امروز با تجمع مقابل دادگستری شهرستان دشتستان، خواستار رسیدگی قضایی و محاکمه شرکت مجری پروژه شدند.

به گفته معترضان، این شرکت اقدام به فروش حدود ۲۸۰ واحد آپارتمانی کرده، در حالی که پروژه پس از سال‌ها همچنان بلاتکلیف مانده است. بسیاری از خریداران نه واحدی تحویل گرفته‌اند و نه تکلیف حقوقی روشنی دارند.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار ورود دستگاه قضایی، شفاف‌سازی وضعیت پروژه و تعیین تکلیف نهایی قراردادها شدند. آن‌ها تأکید کردند ادامه این بلاتکلیفی، زندگی و معیشت ده‌ها خانواده را با مشکل مواجه کرده است.

تجمع اعتراضی دامداران در یزد

به گزارش هرانا، روز گذشته شماری از دامداران با تجمع در مقابل استانداری یزد، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

این دامداران نسبت به عدم تامین نهاده، افزایش قیمت نهاده ها، پایین بودن قیمت شیر و بی توجهی مسئولان به مشکلات موجود، اعتراض دارند. آنها می‌گویند شرکت تعاونی مربوطه نهاده تولید نمی‌کند و قیمت ها نیز افزایش شدید داشته است؛ در این وضعیت به شهروندان اینطور القا می‌شود که دامداران گرانفروشی می‌کنند. در حالی که تغییرات قیمت ها ناشی از افزایش قیمت نهاده ها است و این روند، به نابودی صنعت دامداری می‌انجامد ندارد.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، دست‌کم ۲۲۵۵ تجمع اعتراضی در ایران ثبت شده است. از این تعداد، دست‌کم ۷۲۴ تجمع کارگری، ۱۱۸۷ تجمع صنفی، ۷۴ تجمع در حوزه اندیشه و بیان، ۴۷ تجمع دانشجویی، ۴۸ تجمع در حوزه محیط زیست و ۱۷۵ تجمع اعتراضی توسط شهروندان مالباخته یا افرادی که حقوق شهروندی‌شان تضییع شده، در ۳۱ استان کشور برگزار شد. علاوه بر تجمعات اعتراضی، دست‌کم ۷۰ اعتصاب صنفی و ۱۳۷۷ اعتصاب کارگری نیز در این مدت صورت گرفته است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید