خبرگزاری هرانا – روز جاری، رضا خندان و شهریار براتینیا، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، به دلیل امتناع از پوشیدن لباس زندان، از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان جهت دریافت خدمات دندانپزشکی، محروم ماندند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا خندان و شهریار براتینیا از درمان محروم هستند.
یک منبع مطلع از وضعیت این زندانیان، ضمن تایید این موضوع به هرانا گفت: “امروز چهارشنبه ۲۶ آذرماه، مقرر بود رضا خندان و شهریار براتینیا برای دریافت خدمات دندانپزشکی به مراکز درمانی خارج از زندان اعزام شوند، اما در پی امتناع این دو زندانی سیاسی از پوشیدن لباس زندان، مسئولان زندان اوین از اعزام آنان جلوگیری کردند.”
رضا خندان در تاریخ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. همزمان، نسرین ستوده همسر آقای خندان اعلام کرده بود که وی برای تحمل دوران محکومیت خود بازداشت شده است.
آقای خندان در بهمنماه ۱۳۹۷ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران در خصوص اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به پنج سال حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شده بود.
در خصوص شهریار براتینیا نیز گفتنی است، وی در تاریخ ۱۹ آذر ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه شد. براساس رای دادگاه، وی از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به سه سال و هشت ماه حبس، بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هفت ماه حبس و همچنین شش میلیون تومان جزای نقدی به اتهام خروج غیرقانونی از کشور محکوم شد. وی همچنین در یک پرونده جداگانه در سال ۱۴۰۰ نیز به ۱۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و هشت ماه حبس برای این زندانی سیاسی قابل اجرا خواهد بود.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، در حال حاضر، تقاضای تعیین صلاحیت مرجع رسیدگی به پرونده آقای براتی نیا در دیوان عالی کشور در دست بررسی است و به همین دلیل، رسیدگی به درخواستهای عفو یا تخفیف مجازات او با تاخیر مواجه شده است.
آقای براتینیا در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲، از کشور ترکیه به ایران دیپورت شده و از طریق مرز بازرگان به نیروهای امنیتی ایران تحویل داده شد. وی ابتدا به اداره اطلاعات شهرستان خوی و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این زندانی سیاسی به مدت ۹۸ روز در سلول انفرادی محبوس بود. او در طول دوران بازداشت خود از حق دسترسی به وکیل محروم ماند.
این زندانی سیاسی در آبانماه همان سال، پس از ۹ روز اعتصاب غذا به بند چهار زندان اوین منتقل شد. آقای براتینیا هم اکنون در بند هفت زندان اوین دوران محکومیت حبس خود را سپری میکند.
شهریار براتینیا، شهروند اهل یاسوج، پیش از این نیز از بابت فعالیتهای خود سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.












































بدون نظر
نظر بگذارید