خانه  > slide, اعدام  >  دو زندانی تبعه افغانستان در زندان بیرجند اعدام شدند

دو زندانی تبعه افغانستان در زندان بیرجند اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز سه شنبه ۷ مردادماه، حکم دو زندانی تبعه کشور افغانستان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان بیرجند اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴، دو زندانی در زندان بیرجند به چوبه دار آویخته شدند.

هویت یکی از این دو زندانی تبعه کشور افغانستان، نظیر محمد، توسط هرانا احراز شده است.

براساس اطلاعات دریافتی هرانا، این زندانیان پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط دادگاه های کیفری به اعدام محکوم شده بودند.

جزییات بیشتر اعم از هویت دیگر زندانی اعدام شده، توسط هرانا در دست بررسی است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴، دست‌ کم ۹۳۰ تن در زندان‌های کشور اعدام شده‌اند؛ رقمی که بالاترین میزان اعدام ثبت‌ شده در دست‌کم ۱۲ سال گذشته به‌ شمار می‌رود. با این حال، مقامات زندان و سایر نهادهای مسئول تنها حدود ۶٪ از این اعدام‌ها را به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند؛ مسئله‌ای که بیانگر فقدان شفافیت، پنهان‌ کاری ساختاری و نبود سازوکارهای پاسخ‌ گویی در روند اجرای مجازات اعدام در ایران است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید