خانه  > کارگران  >  گزارشی از مطالبات مزدی و بیمه ای کارگران در ۳ واحد مختلف

گزارشی از مطالبات مزدی و بیمه ای کارگران در ۳ واحد مختلف

خبرگزاری هرانا – کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ماشین آلات کرج از عدم پرداخت حق بیمه خود گلایه‌مند هستند. همچنین، شماری از کارگران مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو موفق به دریافت حقوق و مزایای خود نشده‌اند. از سوی دیگر، کارگران لاروکش دانشگاه علوم پزشکی چابهار از عدم پرداخت حقوق، نبود بیمه و معیشت نامناسب خود خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ماشین آلات کرج دو ماه حق بیمه از کارفرمای خود بدهکارند.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر کارفرمای این مجموعه بزرگ خدمات ریلی، بابت دو ماه حق بیمه علیرغم کسر از حقوق کارگر به تامین اجتماعی بدهکار است.

در ادامه آمده است که این بدهی از ابتدای سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. همچنین برخی از نیروهای ماشین آلات کرج برای دریافت خدمت درمانی در بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی با مشکل روبرو شده‌اند.

به گفته کارگران، علاوه بر اینکه حق بیمه تامین اجتماعی کارگران با تاخیر پرداخت می‌شود، در زمینه بیمه تکمیلی نیز مشکلاتی وجود دارد. آنها در پایان عنوان کردند که باتوجه به هزینه‌های کمرشکن درمان و ناکافی بودن حقوق، توان پرداخت هزینه‌های آزاد درمان را نداریم.

هرمزگان؛ کارگران مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو حقوق معوقه دارند

به گزارش رکنا، شماری از کارگران رسمی، قراردادی و نیروهای پیمانکاری مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو واقع در استان هرمزگان موفق به دریافت حقوق و مزایای خود نشده‌اند.

بر اساس این گزارش، کارگران بیش از چهار ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. مشکلات اقتصادی ناشی از تأخیر در پرداخت حقوق، موجب کاهش بهره‌وری و ایجاد نارضایتی گسترده در میان کارکنان شده است. همچنین این روند بر فعالیت‌های فنی و اجرایی مجموعه نیز تأثیر گذاشته است.

از سوی دیگر، گزارش‌هایی از اختلاف‌نظرها و تنش‌های مدیریتی در مجموعه منتشر شده که ضرورت بازنگری در شیوه اداره آن را نشان می‌دهد.

معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران لاروکش دانشگاه علوم پزشکی چابهار

به گزارش رسانک، کارگران لاروکش دانشگاه علوم پزشکی چابهار از عدم پرداخت حقوق، نبود بیمه و بی‌توجهی پیمانکار به وضعیت معیشتی و ایمنی شغلی خود گلایه‌مند هستند.

بر اساس این گزارش، این کارگران که وظیفه جمع‌آوری و برداشت لارو حشرات در محیط‌های ناسالم و آلوده را بر عهده دارند، با وجود تحمل شرایط سخت محیطی و تماس مستقیم با مواد شیمیایی، از ابتدایی‌ترین حقوق شغلی خود محروم مانده‌اند. این کارگران با وجود سه سال سابقه کار در شرایط سخت، همچنان بدون قرارداد رسمی و بیمه مشغول‌اند و دستمزدشان با تأخیر یا اصلاً پرداخت نمی‌شود.

در ادامه آمده است: فعالیت این کارگران در دمای بالای ۴۵ درجه و تماس مستقیم با مواد شیمیایی، بدون تجهیزات ایمنی کافی، سلامت آن‌ها را به‌طور جدی تهدید می‌کند. عدم اقدام فوری در این زمینه، نه‌تنها به وخامت شرایط فعلی خواهد انجامید، بلکه می‌تواند سلامت عمومی جامعه را نیز در بلندمدت تحت تأثیر قرار دهد.

بر اساس آمار سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، موارد تعویق یا عدم پرداخت حقوق کارگران به مدت دست‌کم ۵۹۲ ماه برای ۱۸,۱۲۱ نفر ثبت شده است. همچنین ۴,۷۶۵ مورد اخراج یا تعدیل، ۵۸۵ مورد بیکاری، و ۴۸۸ ماه نبود بیمه برای ۵۲۵,۵۹۲ کارگر گزارش شده است. علاوه بر این، ۱۱ کارخانه تعطیل شده و ۴,۸۳۵ کارگر در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید