خانه  > کودکان  >  برخلاف پیمان‌نامه حقوق کودک؛ دستکم ۱۹۰ دانش‌آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

برخلاف پیمان‌نامه حقوق کودک؛ دستکم ۱۹۰ دانش‌آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

خبرگزاری هرانا – برخلاف تعهدات بین المللی ایران تحت عنوان الحاق به پیمان نامه حقوق کودک و بخش عدم به کارگیری کودکان در امور نظامی، ۱۹۰ دانش‌آموز از شهرستان نظرآباد به اردوهای موسوم به «راهیان نور» اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خبرگزاری بسیج، ۱۹۰ دانش‌آموز از شهرستان نظرآباد به مناطق عملیاتی کشور اعزام شدند.

احمد خدابنده، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان نظرآباد، از اعزام ۱۹۰ دانش‌آموز به اردو‌های راهیان نور خبر داد.

خدابنده مدعی شد که این اردو فرصتی ارزشمند برای آشنایی دانش‌آموزان با مناطق عملیاتی دوران «دفاع مقدس»، مرور حماسه‌آفرینی رزمندگان و انتقال فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت به نسل جوان است.

براساس پیمان‌‌نامه حقوق کودک، افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می‌شوند و به‌ کارگیری آنها در فعالیت‌های نظامی‌ ممنوع است. ایران که از سال ۱۳۷۳ به این پیمان پیوسته، در مواردی همچون کار کودکان، مجازاتهای قضایی، ازدواج و آموزش های نظامی، تعهدات خود را نقض کرده است. در همین راستا، برخی نهادهای حقوق بشری بر این باورند که اعزام دانش‌ آموزان به اردوهای راهیان نور که شامل بازدید از مناطق جنگی، مواجهه با محتوای خشونت‌ آمیز و دریافت آموزش‌ های ایدئولوژیک بوده، مصداقی از استفاده ابزاری از کودکان در جهت اهداف نظامی‌ گرایانه است. همچنین، این اردوها با برخی نگرانی‌ های ایمنی همراه بوده و احتمال وقوع حوادثی مانند واژگونی اتوبوس‌ ها در آن مطرح شده است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید