خانه  > slide, زندانیان  >  عدم رسیدگی پزشکی؛ گزارش جدید از شرایط حیدر نکوسیرت در زندان مشهد

عدم رسیدگی پزشکی؛ گزارش جدید از شرایط حیدر نکوسیرت در زندان مشهد

خبرگزاری هرانا – حیدر نکوسیرت، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان وکیل‌آباد مشهد است. وی علیرغم ابتلا به بیماری‌های متعدد از جمله نارسایی کلیوی و مشکلات چشمی، همچنان از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حیدر نکوسیرت محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای نکوسیرت از بیماری‌های متعددی از جمله دیابت، نارسایی کلیوی و مشکلات چشمی رنج می‌برد و نیازمند رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان است. وی از کاهش بینایی در یکی از چشمان خود رنج می‌برد و چشم دیگر او که پیش‌تر سالم بوده نیز دچار آسیب شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «به آقای نکوسیرت اعلام شده که اعزام وی به مراکز درمانی تنها در صورتی امکان‌پذیر است که شخصا هزینه‌های درمان را پرداخت کند و علاوه بر آن، دستور شعبه رسیدگی‌کننده نیز صادر شود. او چندی پیش با ارسال درخواستی به شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد، خواستار صدور دستور اعزام به مرکز درمانی شد، اما تاکنون پاسخی به درخواستش داده نشده است.»

حیدر نکو سیرت در جریان اعتراضات دی ماه در مشهد بازداشت و پس از چندی به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.

وی سپس در شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع تبانی جهت برهم زدن نظم عمومی محاکمه شد. در نهایت توسط شعبه مذکور به دو سال حبس محکوم شد.

حکم حبس آقای حیدر نکوسیرت در دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد و او درخواست استفاده از پابند الکترونیکی را به مراجع قضایی ارائه کرده است.

لازم به ذکر است که تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ ۱۴۰۴ در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. این اعتراضات با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات چند سال اخیر تبدیل شد. در پی سرکوب اعتراضات توسط نیروهای انتظامی-امنیتی، هزاران نفر کشته و مجروح شده و ده‌ها هزار نفر نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت و یا احضار شده‌اند. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به گزارش جامع هرانا تحت عنوان «زمستان سرخ» که پنجاه روز نخست پس از آغاز اعتراضات سراسری ایران (۷ دی تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۴) را مستند می‌کند، مراجعه کنید.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید