خبرگزاری هرانا – حق بر محیط زیست و مبانی فلسفی آن، از قواعد حقوق بشر و حقوق طبیعی نشأت گرفته شده است. ابتدایی ترین حق طبیعی انسان در این کره خاکی، «حق حیات» است. اما طی دهه های اخیر به دلیل استفاده بی رویه از منابع طبیعی، عدم نظارت و توجه به مباحث زیست محیطی و الگوهای صحیح، محیط زیست طبیعی به شدت دچار صدماتی شده است. گزارش پیش رو حاصل ثبت ۶۳ واقعه محیط زیستی ایران است که در هفته اخیر منتشر و به هدف آگاهی سازی گردآوری شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در هفته ای که گذشت، دستکم ۴۰ شکارچی غیرمجاز و قاچاقچی چوب بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند. افزون بر این، بر اساس گزارشات منتشر شده، بیش از چهار هکتار از منابع طبیعی دچار آتش سوزی شدند. از سوی دیگر شاخص کیفی هوا دستکم در ۲۳ شهر ناسالم و خطرناک اعلام شد. از دیگر اخبار مرتبط با محیط زیست میتوان به تداوم خشکسالی، بحران های فرونشست و بحران پسماند و آلاینده ها در مناطق مختلف اشاره کرد؛ در گزارش پیش رو به برخی از آنها پرداخته شده است.
آسیب رسانی به جنبه های مختلف محیط زیست در ایران کماکان ادامه دارد. از طرفی شهروندانی وجود دارند که به دلیل عدم آموزش یا نیازهای مالی دست به تخریب و آسیب رسانی به محیط زیست می زنند و از سوی دیگر نهادهای متولی در تلاش هستند تا از حجم این آسیب ها بکاهند، هر چند این تلاش ها قابل تقدیر است اما به نظر نمی آید میزان آن با شرایط محیط زیستی ایران تطبیق داشته باشد.
حیات وحش
حیات وحش به کلیه جانداران از قبیل پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان و تمام گیاهانی گفته میشود که به صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان بر روی کره زمین زندگی کرده و آب و خوراک خود را خود تأمین میکند. اما دخالت و تصرف انسان در زیستگاه های طبیعی و مصرف بیرویه منابع طبیعی بسیاری از گونه های حیات وحش را در معرض انقراض قرار داده است.
به گزارش فارس، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: وضعیت دلبر ماده یوزپلنگ سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی در منطقه توران خوب نیست.
سعید یوسفپور در این خصوص گفت: از صبح روز پنج شنبه ۹ اسفندماه، علایمی از وضعیت نامطلوب بالینی در دلبر مشاهده شد به همین دلیل دو تیم دامپزشکی از سمنان و تهران وضعیت این یوزپلنگ را زیر نظر گرفتند.
وی افزود: علائمی مانند بی میلی به غذل، لنگیدن از ناحیه دست راست، بیحالی، ضعف و بیحرکتی به همراه آبریزش دهان و بینی در این یوزپلنگ مشاهده شده است. وضعیت بالینی دلبر به دامپزشک معتمد اطلاع داده شد تا علاوه بر اخذ دستورات دامپزشکی لازم، موضوع در کمیته دامپزشکی یوزپلنگ آسیایی مطرح شود.
دلبر، در سال ۱۳۹۰ و در حالی که توله ای بسیار کوچک و آسیب پذیر بود از دست شکارچیان غیرمجاز نجات پیدا کرد. این یوزپلنگ برای مدتی در پارک ملی توران و در شرایط اسارت نگهداری شد. سپس به پارک پردیسان تهران و نهایتا به سایت تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در منطقهٔ توران بازگردانده شد.
به گزارش همشهری آنلاین، معاون خدمات شهری منطقه پنج تبریز از زنده گیری یک قلاده گرگ در ارتفاعات رشدیه این شهرستان خبر داد.
رضا امانی افزود: در پی دریافت گزارشی مبنی بر مشاهده یک قلاده گرگ در ارتفاعات رشدیه، عوامل خدمات شهری این منطقه اقدام به زنده گیری این حیوان کردند. این گرگ پس از زنده گیری به محل نگهداری حیوانات سازمان پسماند تحویل داده شد تا اقدامات لازم جهت رهاسازی مجدد در طبیعت صورت بگیرد.
به گزارش ایرنا، گورماهی اصفهان یا آفانیوس گورخری، گونه بومی و خاص رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی در معرض خطر انقراض قرار دارد.
بر اساس این گزارش، خشکسالی های مداوم زاینده رود و تالاب گاوخونی، این گونه ماهی را که تنها در این نقطه از دنیا یافت می شود را در معرض خطر انقراض قرار داده است. رهاسازی ماهی های آکواریومی و غیربومی در برکه های محلی نیز از دیگر تهدیدهای گورماهی اصفهان به شمار می آید.
در این گزارش همچنین آمده است، فرشته عالمشاه، فعال محیط زیست در سالهای اخیر تلاش های فراوانی را جهت نجات آفانیوس گورخری انجام داده است. خانم عالیشاه از طریق فرهنگ سازی و آگاهی بخشی جوامع محلی شهرستان جرقویه که در حال حاضر آخرین زیستگاه های گورماهی در آن قرار دارد، گام های مهمی برای نجات این گونه در معرض خطر برداشته است.
از سوی دیگر، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان اظهار داشت که خشکسالی مهم ترین تهدید گونه های جانوری این است.
مرتضی جوهری گفت: جمعیت حیات وحش بستگی زیادی به خشکسالی و پوشش گیاهی مناطق دارد و عواملی مانند حفاظت، منابع آبی، زیرساخت و شکار پس از آن قرار دارند.
در خبر دیگری به گزارش رکنا، آلن پطروسیان، مؤسس نهضت پرندهنگری تالاب انزلی اعلام کرد که در سه ماه گذشته دستکم ۱۲ هزار پرنده، از جمله گونههای حساس و در معرض خطر به دست شکارچیان غیر بومی شکار شدهاند.
بر اساس این گزارش، این آمار ارائه شده از شکار پرندگان یک تخمین خوشبینانه است و با بررسی های بیشتر ممکن است این میزان تا چند ده هزار پرنده نیز برسد.
ماهان مهرو، کارشناس محیط زیست در این خصوص افزود: آمارهای موجود در مورد شکار پرندگان در استان های شمالی کشور تنها مربوط به شکارچیان مجاز و دارای پروانه شکار است و آمار دقیقی از شکارچیان غیرمجاز و میزان صیدی که انجام می دهند در دسترس نیست.
وی افزود: شکارچیان غیرمجاز با روشهایی مانند تور هوایی اقدام به شکار انبوه پرندگان می کنند. بر اساس مشاهدات اخیر جمعیت پرندگان تالاب انزلی به یک سوم کاهش یافته است. همچنین در سالهای گذشته تعداد پرندگان مهاجر استان گیلان بیش از ۲۰۰ هزار برآورد میشد، این رقم در سالهای اخیر به ۱۵۰ هزار کاهش یافته است.
به گزارش رکنا، شکارچیان در مناطق مختلف مانند استان های گلستان، فارس و اصفهان روزها در طبیعت برای شکار و زندهگیری پرندگان شکاری مانند شاهین، بالابان، بحری و همچنین هوبره زمان میگذارند و در نهایت ممکن است پس از چند روز پرنده مد نظرشان، شکار شود.
یکی از تفریحات کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، پرورش پرندگان شکاری و ایجاد کورس شکار با شرطبندی بر روی پرندگان است. پرندگان شکاری، زینتی و آوازخوان در جنگلهای هیرکانی و زاگرس از تیرههای مختلف گنجشک سانان نظیر سهره طلایی، طُرقه و چرخریسک زنده گیری میشوند که با هدف قاچاق به کشورهای عربی یا نگهداری در منازل و باغهای شخصی در داخل کشورمان به فروش میرسند.
به گزارش رکنا، در هفته اخیر تصاویری از یک بهله عقاب شاهی در منطقه حفاظت شده کالمند استان یزد ثبت شده است.
علاوه بر این، فرشاد روحی، محیطبان، تصاویری از دو پلنگ ایرانی در فصل جفتگیری در پارک ملی صیدوا استان سمنان ثبت و در فضای مجازی منتشر کرده است.
همچنین، گروهی از کوهنوردان موفق به ثبت تصاویری از پرواز پرنده هما در ارتفاعات کرچان استان البرز شدند. هما یا کرکس ریشدار یکی از گونههای در معرض تهدید کشور است. این پرنده در اساطیر و ادبیات ایران جایگاه ویژه ای دارد.
به گزارش بهارنیوز، امیرحسین گوهردهی، عکاس حیات وحش، تصاویری از یک بز کوهی را در پارک ملی کیاسر را ثبت و در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است. جمعیت کل یا همان بز کوهی نر در سالهای اخیر، به دلیل شکار بیرویه در بیشتر زیستگاههای کشور به شدت کاهش یافته است.
بازداشت و محکومیت متخلفان محیط زیستی
یکی از موضوعات مورد بحث محیط زیست مسئله حمایت از منابع طبیعی بوده و از سوی دیگر، حفاظت از جنگلها، حیات وحش و جلوگیری از قاچاق چوب، شکار و صید بی رویه به عنوان بخشی از مقوله حفاظت از منابع طبیعی، و در نهایت حفظ محیط زیست تلقی میشود. یاری از حیوانات، به دلیل شکار غیرقانونی در معرض خطر قرار دارند.
طی یک هفته اخیر با تلاش محیط بانان و جنگل بانان، دستکم ۵.۵ تن چوب و زغال قاچاق در شهرستان های نور و شاهین دژ ضبط و در این راستا دستکم دو متهم بازداشت شدند. همچنین طی این مدت بیش از ۳۸ شکارچی غیرمجاز در گرگان، چالوس، بوکان، کرج، تاکستان، جاجرم، مهریز، سرخس، بیله سوار، خلخال، کوثر، مشگین شهر و مهران بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، منصور احدی فرمانده انتظامی شاهین دژ گفت: ماموران انتظامی بخش کشاورز با کنترل حاشیه رودخانه زرینه رود در بازرسی از یک دستگاه وانت نیسان و یک دستگاه پراید سواری بیش از ۲.۵ تن چوب به صورت قاچاق کشف کردند. با تشکیل پرونده هر دو متهم دستگیر شده به مراجع قضایی ذیربط ارجاع داده شدند.
از سوی دیگر روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اعلام کرد که سه دستگاه خودروی نیسان حامل مقدار تقریبی سه تن چوب آلات قاچاق از گونههای جنگلی توسکا، اوجا و ممرز در حوزه حفاظتی آلشرود شهرستان نور شناسایی و توقیف شد.
همچنین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: از تشکیل پنجهزار و ۵۰۵ پرونده در زمینه قاچاق چوب و شناسایی و بازداشت بیش از دو هزار نفر از قاچاقچیان چوب آلات جنگلی از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: ۴۰۹ پرونده در زمینه کوره زغالگیری تشکیل شده و۷۶۰ کوره زغالگیری و سههزار و ۶۰۶ خودرو و ۶۹۵ قطعه از تجهیزات قطع درخت، از فروردین ۱۴۰۳ تا پایان بهمن در نقاط مختلف کشور کشف، توقیف و یا معدوم شده است.
در گزارشی دیگر به نقل از رکنا، فعالان محیطزیست از قطع صدها درخت بلوط کهنسال در منطقه “دشمنزیاری” استان فارس خبر میدهند، در حالی که رئیس اداره منابعطبیعی شهرستان سپیدان این اتهامات را تکذیب کرده و با رد ادعای قطع ۳۰۰ درخت، به رقم ۳۵ اشاره میکند و آن را تنها نتیجه جوسازی و شایعهپراکنی میداند. این اختلاف نظر بین مقامات و فعالان محیطزیست، نمایانگر بحرانی است که آینده جنگلهای زاگرس را تهدید میکند. کارشناسان بر این باورند که این تخریبها نه تنها حاصل طمع سودجویان، بلکه به سکوت و انفعال مسئولان نیز مرتبط است.
به گزارش مهر، محیطبانان یگان حفاظت محیط زیست مازندران از کشف ۳۹ قبضه سلاح شکاری و لاشه ۱۰ قطعه پرنده در این استان خبر داد. در این رابطه در چالوس یک شکارچی غیرمجاز به همراه یک قبضه سلاح شکاری دستگیر شد. همچنین مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد طی گشت و کنترل در اراضی شالیزاری شهر سرخ رود شکارچیان غیرمجاز را به همراه ۱۰ قبضه سلاح شکاری دستگیر کردند.
در خبری دیگر رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: نیروهای یگان حفاظت محیط زیست در ارتفاعات سیمینه از سه شکارچی متخلف، سه قبضه اسلحه شکاری غیرمجاز و دو قطعه کبک کشف و ضبط شد. این پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
به گزارش ایرنا، مهدی طاهری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست قزوین از دستگیری چهار شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده باشگل تاکستان خبر داد و گفت: پس از دستگیری شکارچیان غیر مجاز از آنها دو قبضه سلاح شکاری غیرمجاز، دو لاشه آهو و گوسفند وحشی و مقادیری مهمات و ادوات شکار و صید کشف شد. متهمان برای ادامه مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
همچنین رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان یزد در رابطه با کشف ۷۳ قطعه طوطی و توکا اعلام کرد: مأموران ایستگاه بازرسی مدنی هنگام کنترل خودروهای عبوری یک دستگاه وانت تویوتا را برای بازرسی متوقف کردند که بدون مجوز و به صورت قاچاق از شهرهای جنوبی به سمت تهران در حال قاچاق این پرندگان بود. در این خصوص دو متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح معرفی شدند. این پرندگان تحویل محیط زیست شهرستان مهریز شدند.
از سوی دیگر علی تجری فرمانده انتظامی گرگان اظهار کرد: در پی دریافت خبری مبنی بر شکار غیر مجاز توسط فردی با هویت معلوم، ماموران به محل مورد نظر اعزام و از فرد شکارچی دو قبضه سلاح جنگی و شکاری کشف شد. متهم پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی و روانه زندان شد.
در گزارشی دیگر، امیدرضا تونی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج اعلام کرد: مأمورین اجرایی این اداره در حین گشت و پایش منطقه، موفق به شناسایی و دستگیری یک شکارچی غیر مجاز شدند. همچنین از وی یک قبضه اسلحه بادی PCP به همراه سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد. این متخلف پس از تکمیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
همچنین احمد صفرزاده رئیس محیط زیست جاجرم گفت: طی هفته گذشته سه گروه از صیادان و شکارچیهای پرندگان طی سه عملیات جداگانه در جاجرم دستگیر شدند. طی این ماموریت ها شش قطعه سهره طلایی، یک قطعه کبک زنده و لاشه دو قطعه کبک وحشی کشف و انواع ادوات صید و شکار از قبیل چندین رشته تور، قفس زندهگیری و انواع ادوات صیادی کشف و ضبط گردیده و در این رابطه چهار نفر متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
درخبری دیگر رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرخس گفت: محیطبانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان در منطقه حفاظت شده جنگل خواجه، موفق به دستگیری دو شکارچی غیرمجاز و کشف و ضبط یک قبضه سلاح گلولهزنی ۲۷۰ دوربیندار، ۵۶ فشنگ، دو تیغه چاقوی آغشته به خون و موی شکار و دوربین چشمی شدند. در این خصوص پرونده تخلف تشکیل و متهمان برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زاوه در خبری دیگر در رابطه با دستگیری دو شکارچی متخلف گفت: این شکارچیان در منطقه شکار ممنوع “بزمای” شهرستان زاوه شناسایی و دستگیر شدند. در هنگام دستگیری تلفن همراه این متخلفان با دستور دادستان شهرستان بازبینی و شکار دو بهله پرنده ارزشمند شکاری بالابان، دو قبضه سلاح غیر مجاز، شکار غیرمجاز یک راس قوچ وحشی و هویت سه متخلف دیگر در این رابطه نیز مشخص شد. از این متخلفین زیست محیطی لاشه یک راس قوچ وحشی و یک قبضه سلاح غیر مجاز نیز کشف و ضبط شد.
به گزارش مهر، هاشم میرزانژاد فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اردبیل از دستگیری ۱۷ شکارچی غیرمجاز خبر داد و گفت: یگانهای حفاظت شهرستانهای بیله سوار، خلخال، کوثر و مشگین شهر طی یک هفته گذشته در عملیات هایی جداگانه لاشه ۳۰ قطعه پرنده از نوع کبوتر وحشی، سار، چکاوک، خروس کولی، کلاغ سیاه و همچنین ۱۷ قبضه سلاح مجاز و غیرمجاز شامل سلاح ساچمه زنی، تک لول و دولول شکاری، بادی و PCP به همراه تعداد بیش از ۵۴ تیر ساچمه زنی، مقادیر زیادی تجهیزات و ادوات شکار از جمله تور و چراغ قوه نیز کشف و ضبط کردند. پرونده این متخلفین به مرجع قضایی ارسال شده اسست.
به گزارش ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام اعلام کرد: پس از ۴۸ ساعت تعقیب و گریز چند شکارچی در منطقه حفاظت شده «کولگ» شهرستان مهران یکی از این شکارچیان دستگیر شد. از این متخلف لاشه یک راس کل بالغ و یک قبضه سلاح کشف و ضبط شد. پرونده این متخلف شکار برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی استان ارجاع داده شد.
حق تنفس و هوای پاک
براساس گزارشها، سالانه تعداد پر شماری از شهروندان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. این مشکل علتی جز سو مدیریت و عدم توجه به کنوانسیونها و قراردادهای بینالمللی در این زمینه ندارد.
طی هفته ای که گذشت شاخص کیفی هوا در شهرهای مشهد ۱۲۵، بهبهان ۱۱۵، سوسنگرد ۱۰۷، هندیجان ۱۱۵، یاسوج ۲۱۹، بوشهر ۱۹۰، فردیس ۱۱۳، تهران ۱۱۱، سوسنگرد ۱۲۴، زهک ۵۰۰، زابل ۳۷۱، میبد ۲۲۷، اردکان ۱۶۰، بم ۱۰۱، زیرکوه ۵۰۰، رودبارجنوب ۵۰۰، کهنوج۵۰۰، اندیمشک ۱۲۶، اهواز ۱۱۲، دزفول ۱۳۷، رامهرمز ۱۳۴، شوشتر ۱۱۰ و ماهشهر ۱۱۵ برای گروه های حساس، ناسالم برای تمام گروه ها، بسیار ناسالم و یا خطرناک اعلام شد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل میکند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش میدهد.
به گزارش ایرنا، مردم تهران در ۱۱ ماه گذشته تقریبا ۴۱٪ از روزهای خود را در هوای ناسالم سپری کردند، در این بازه زمانی ۱۹۷ روز هوا قابل قبول بوده و روزهای پاک و سالم برای مردم تهران فقط پنج روز در طول ۳۳۷ روز گذشته بوده است. همچنین این آمارها نشاندهنده این موضوع است که ۵۷.۷۷٪ روزهای مردم در شرایط قابل قبول بوده و مردم تهران فقط به میزان ۱.۴۷٪ روز در هوای پاک نفس کشیدند.
آتش سوزی

فقدان مدیریت بارش های حداقلی؛ خشکسالی و از بین رفتن منابع آبی

به گزارش همشهری آنلاین، سدهای پنج گانه تهران با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب کسری ذخیره آب روبرو هستند.
بحران فرونشست زمین در ایران
یکی از مسائلی که در اثر برداشت بیرویهٔ آب زیرزمینی رخ میدهد، فرونشست زمین است. امری که به گفته برخی از کارشناسان، عدم مدیریت آب های سطحی موجود توسط مسئولان متولی و نهایتا اقدام به برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی، رشد به سزایی به آن می بخشد. نشست زمین باعث ایجاد شکافهای عمیق در سطح زمین، کج شدن لولههای چاه، خرابی ساختمانها و نهایتا ایجاد تلفات جبران ناپذیر برای انسان ها و دیگر موجودات زنده می شود.
به گزارش ایرنا، فرونشست زمین در استان اصفهان به مرحله بحرانی رسیده است. برداشتهای بیرویه آبهای زیرزمینی و خشکی زاینده رود موجب ایجاد پدیده فرونشست شده که اکنون زیرساختهای شهری، بناهای تاریخی و جمعیت دو میلیون نفری این استان را در معرض خطر قرار داده است. این پدیده به همراه خشکی زاینده رود، آینده زیستی این استان را با تهدیدات زیادی مواجه کرده است.
بحران پسماند و آلاینده های محیط زیستی
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد که خسارت پسماند به طبیعت استان مازندران سالانه ۷۰ هزار میلیارد ریال است.
به گفته رسول اشرفی پور خسارات پسماند به آب، خاک و پوشش گیاهی مازندران فاجعه آمیز بوده و تاکنون مدیریت اعتبار برای حل معضل زباله این استان صورت نگرفته است.
وی در ادامه ضمن اشاره به وجود ۲۷ منطقه دفع زباله در عرصه های طبیعی مازندران گفت: نفوذ شیرابه زباله ها به عمق زمین و آبهای زیرزمینی تهدید بزرگی برای سلامت ساکنان اطراف این سایتهای دپوی زباله محسوب شده و باعث تردید در سلامت محصولات کشاورزی کشت شده در این مناطق نیز شده است.
در خبر دیگری استاندار مازندران نیز اعلام کرد: “مافیای وحشتناکی پشت پسماند استان وجود دارد که با آن مبارزه می کنیم.”
مهدی یونسی در این خصوص گفت: پشت موضوع پسماند استان مافیای بزرگی وجود دارد. باید به شیوه علمی برای حل پسماند اقدام و همچنین با مافیایی که پشت این قضیه وجود دارد برخورد کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: فرایند پسماند این استان اصلاح شده اما تمام زیرساختها دچار اشکال بوده و در حوزه آب دارای تنش هستیم.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نمین از پلمب یک واحد آلاینده در شهرک صنعتی دو اردبیل خبر داد.
عسگر جبرائیلی اظهار داشت: این واحد صنعتی متخلف اقدام به تخلیه غیرمجاز پساب صنعتی خود به منهول فاضلاب شهرک صنعتی دو کرده و باعث اختلال در عملکرد سیستم تصفیهخانه این شهرک صنعتی و همچنین آلودگی رودخانه قرهسو شده بود.
وی افزود: علیرغم دریافت مهلت کافی جهت رفع مشکل آلایندگی، اقدام موثری از سوی مدیریت این واحد صنعتی جهت رفع آلایندگی صورت نگرفت و در نهایت این واحد صنعتی پلمب شد.
بدون نظر
نظر بگذارید