خانه  > اقلیت های دینی  >  گزارشی از بازداشت ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، شهروندان مسیحی در تهران

گزارشی از بازداشت ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، شهروندان مسیحی در تهران

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه، ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی ساکن استان تهران توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ماده ۱۸، ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان بازداشت شدند.

در این گزارش آمده است: ماموران وزارت اطلاعات، صبح روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، به محل سکونت ناصر نورد گل‌تپه در شهر پرند و منزل ژوزف شهبازیان در تهران مراجعه کرده و این دو شهروند مسیحی را بازداشت کردند. آنها پس از دستگیری به زندان اوین منتقل شده اند و ناصر نورد گل‌تپه در اعتراض به بازداشت خود، دست به اعتصاب غذا زده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

آقایان نورد گل‌تپه و شهبازیان پیش از این نیز از بابت عقاید و فعالیت های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته اند.

ژوزف شهبازیان، شهروند مسیحی، در تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۱ به اتهام «تشکیل کلیسای خانگی و اقدام علیه امنیت ملی» توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری و محدودیت‌های اجتماعی محکوم شد. این حکم در مرداد همان سال توسط دادگاه تجدیدنظر تهران تأیید شد، او نهایتا در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در اسفند ۱۴۰۱ دیوان عالی کشور به دلیل «نبود مدارک کافی بر سردستگی او» درخواست تجدیدنظر را پذیرفت و وی در شهریور ۱۴۰۲ از زندان آزاد شد.

ناصر نورد گل‌تپه نیز در تیرماه ۱۳۹۵ در یک گردهمایی خصوصی بازداشت و نهایتاً به اتهام «تشکیل کلیسای خانگی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. او از سال ۱۳۹۶ بدون مرخصی دوران حبس خود را در زندان اوین سپری کرد. درخواست‌های اعاده دادرسی و آزادی مشروط او بارها رد شد. وی در مهر ۱۴۰۱ پس از گذراندن بیش از نیمی از محکومیت خود آزاد شد.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید