خانه  > کودکان  >  برخلاف پیمان نامه حقوق کودک؛ ۵۹۵ دانش آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

برخلاف پیمان نامه حقوق کودک؛ ۵۹۵ دانش آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

خبرگزاری هرانا – برخلاف تعهدات بین المللی ایران تحت عنوان الحاق به پیمان نامه حقوق کودک و بخش عدم به کارگیری کودکان در امور نظامی، ۵۹۵ دانش آموز از شهرهای اردل، بسطام، اندیشه و میناب به اردوهای موسوم به “راهیان نور” در مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از بسیج، ۱۰۰ دانش آموز از شهرستان اردل واقع در استان یزد به اردوهای راهیان نور اعزام شدند.

فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج اردل در این خصوص گفت: ۱۰۰ دانش آموز پسر از این شهرستان در قالب اردوی راهیان نور از مناطق عملیاتی کشور همچون اروند کنار، شلمچه، فکه و هویزه بازدید خواهند کرد.

افزون بر این، ۱۷۷ دانش آموز پسر از شهر بسطام واقع در استان سمنان در قالب چهار دستگاه اتوبوس به اردوی راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

دانش آموزان مذکور دراردوی چهار روزه از مناطق عملیاتی جنوب شامل شلمچه، فتح‌المبین، طلاییه و هویزه بازدید میکنند.

اعزام ۱۴۲ دانش آموز از شهر اندیشه به اردوهای راهیان نور

به گزارش ایرنا، بهروز کاویانی شهردار شهر اندیشه واقع در استان تهران از اعزام ۱۴۲ دانش آموز پسر این شهر به اردوی راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب کشور خبر داد.

به گفته وی، دانش آموزان مذکور در قالب سه دستگاه اتوبوس از مناطق عملیاتی جنوب همچون سد کرخه، منطقه فتح المبین، هویزه، شلمچه اروند و دشت ذوالفقاری بازدید میکنند.

اعزام ۱۷۶ نفری دانش آموزان به مناطق عملیاتی جنوب از میناب

به گزارش برنا، دانش آموزان پسر پایه دوازدهم میناب به اردوی راهیان نور اعزام شدند.

جانشین سپاه ناحیه میناب در این خصوص گفت: ۱۷۶ دانش آموز پسر از این شهرستان در قالب چهار دستگاه اتوبوس به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

محمد حیدری در ادامه افزود: این دانش آموزان به مدت شش روز از مناطق عملیاتی شلمچه بازدید می کنند.

بر اساس پیمان‌ نامه حقوق کودک، افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می‌شوند و به‌ کارگیری آنها در فعالیت‌های نظامی‌ ممنوع است. ایران که از سال ۱۳۷۳ به این پیمان پیوسته، در مواردی همچون کار کودکان، مجازاتهای قضایی، ازدواج و آموزش های نظامی، تعهدات خود را نقض کرده است. در همین راستا، برخی نهادهای حقوق بشری بر این باورند که اعزام دانش‌ آموزان به اردوهای راهیان نور که شامل بازدید از مناطق جنگی، مواجهه با محتوای خشونت‌ آمیز و دریافت آموزش‌ های ایدئولوژیک بوده، مصداقی از استفاده ابزاری از کودکان در جهت اهداف نظامی‌ گرایانه است. همچنین، این اردوها با برخی نگرانی‌ های ایمنی همراه بوده و احتمال وقوع حوادثی مانند واژگونی اتوبوس‌ ها در آن مطرح شده است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید