خبرگزاری هرانا – کارگران آرامستانهای کشور از عدم افزایش حقوق و تبدیل وضعیت خود طی ۲ سال گذشته خبر دادند. از سوی دیگر، پاداش سال ۹۹ بازنشستگان در ۴ استان کشور تاکنون پرداخت نشده است. همچنین تعداد زیادی از رانندگان تاکسی شهر تهران که از سال ۹۳ وارد سازمان تاکسیرانی شهرداری این شهر شدهاند، از عدم رفع مشکلات بیمهای خود خبر دادند. بعلاوه حدود ۶۰۰ هزار کارگر ساختمانی در انتظار پرداخت بیمه تامین اجتماعی خود هستند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، پاداش سال ۹۹ بازنشستگان در ۴ استان کشور پرداخت نشده است.
بر اساس این گزارش، بازنشستگان میگویند: انتظار داشتیم که پاداشها همزمان در سراسر کشور و با فاصله کم یا بدون فاصله واریز شوند اما سازمان برنامه و بودجه بر اساس سلیقه خود عمل کرده است.
در همین راستا، بازنشستگان خراسان رضوی که هنوز پاداشهای خود را دریافت نکردهاند، به وضعیت موجود اعتراض دارند.
این بازنشستگان میگویند: پرداخت پاداش بازنشستگان سال ۹۹ باید در طول اجرای بودجه سال ۹۹ یعنی فروردین تا اسفند واریز میشد.
عدم پرداخت حق بیمه رانندگان تاکسی تهران
به گزارش ایلنا، تعداد زیادی از رانندگان تاکسی شهر تهران که از سال ۹۳ تاکنون واردِ سازمان تاکسیرانی شهرداری این شهر شدهاند، از عدم رفع مشکلات بیمهای خود خبر دادند.
بنابر این گزارش، این مشکل تنها مربوط به رانندگان شاغل در مجموعهی شهریِ تهران نیست و در تمام استانهای کشور، رانندگان «جدید الورود» با تامین اجتماعی مشکل بیمهای دارند.
افرادی که پیش از سال ۹۳ وارد تاکسیرانی شده و به عنوان «راننده تاکسی» شناسایی شدند و بابت تاکسی خود «کد کارگاهی» دریافت کردهاند، از یارانه بیمه که بر اساس منابع هدفمندی یارانهها تامین شده، بهرهمند شدهاند.
این گروه از رانندگان، در سال جاری، حدود ۳۰۰ هزار تومان، حق بیمه میپردازند اما رانندگانی که پشت نوبت سهمیه ماندهاند، ۱۰۰ درصد حق بیمه خود را به صورت آزاد میپردازند که مبلغ آن رقمی در حدود ۹۰۰ هزار تومان است.
به همین جهت رانندگان مایل نیستند که به صورت آزاد بیمهپردازی کنند و میخواهند که از یارانه بیمه استفاده کنند؛ بویژه اینکه مبلغ بیمه برای سال آینده به بیشتر از این میزان میرسد.
مهرداد قریب، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در مرداد ماه سال جاری، در مورد مشکل رانندگان گفته بود که باقی رانندگانی که در نوبت منتظر بودهاند میتوانند از بیمه استفاده کنند. وی خبر داد که همکارانش در سازمان «به صورت هفتهای» این موضوع را پیگیری کردهاند.
بر این اساس تفاهمنامهای میان شهرداری تهران و تاکسیرانی منعقد شد و به گفته قریب این تفاهم نامه به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد اما به گفتهی وی «نتیجهای حاصل نشده است.»
با این شرایط رانندگان منتظرِ اقدام سازمان برنامه و بودجه و همکاری شهرداری و تامین اجتماعی برای حل مشکل بیمهای خود هستند.
عدم تبدیل وضعیت کارگران آرامستانهای کشور
به گزارش ایلنا، کارگران آرامستانهای کشور از عدم افزایش حقوق و تبدیل وضعیت خود طی ۲ سال گذشته خبر دادند.
بر اساس این گزارش، نماینده کارگران در شورایعالی حفاظت فنی وزارت کار که پیگیر بهبود شرایط کارگران آرامستانهای کشور و بحث تبدیل وضعیت آنهاست، در رابطه با شرایط شغلی ناگوار این کارگران گفت: کارگران زحمتکش آرامستانهای کشور همانند کادر درمان از روزهای اولیه کرونا در خط مقدم مشغول به کار بودند و معنی دورکاری را نفهمیدند و حتی یک روز تعطیلی نداشتند.
این بزرگواران سالهای سال است که به غیر از بیماری کووید ۱۹، با وجود سایر بیماریهای تب کریمه کنگو و… اجساد متفاوتی را تجربه میکنند که حتی تجسم و درک این رنجها و دلهرهها، برای مسئولین امر و مقامات شهری دشوار است.
احسان سهرابی افزود: بنابر مصوبات شورای عالی امنیت ملی و ستاد ملی کرونا، به استناد دستورالعمل نحوه تشکیل پرونده شهدای خدمت موضوع ماده ۳ آیین نامه اختصاصی، صرفا کادر درمان مشمول شهید خدمت میشوند، کارگران غسالخانهها و سایر کارگرانی که در آرامستانها با پیکر بیجان اموات کرونایی سروکار دارند و جان خویش را از دست میدهند، مشمول شهید خدمت نمیشوند.
به گفته وی، حدود دو هزار نفر از کارگران آرامستانهای سراسر کشور، هنوز پیمانکاری هستند و علیرغم اینهمه رنج و دشواری در بحران کرونا، تبدیل وضعیت نشدهاند.
نماینده کارگران در شورایعالی حفاظت فنی وزارت کار گفت: در ارتباط با شغل سخت و زیانآور این کارگران سال گذشته اقدام شد و هفت گروه از کارگرانِ آرامستانهای کشور در زمرهی مشاغل ب قرار گرفتند که میتوانند به راحتی از بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند، اما سخت و زیانآور بودن برخی از گروههای شغلی مثل رانندگان اتومبیلهای حمل متوفی، در گروه الف دستهبندی شده و بایستی از طریق کمیتههای استانی اقدام کنند و این در حالیست که مسئولیت جمعآوری و حمل متوفیان، مسئولیتی بسیار سخت و به شدت زیانآور است.
به گفته وی، دشوارترین کارهای مجموعهی شهرداری، برعهدهی کارگرانی است که بسیاری از آنها پیمانکاری هستند، کارگران فضای سبز، پاکبانها، مشاغل دشوارتری مانند غسالی یا تولی کفن و دفن؛ آن وقت آیا عادلانه است که مدیران پشت میزنشین که کارشان دفتری است و نه با متوفی و نه با بیماری سروکار دارند، رسمی باشند و اینها پیمانکاری؛ اینهمه تبعیض را چطور میتوان تحمل کرد.
درخواست نمایندگان مجلس جهت رسیدگی به وضعیت بیمه کارگران ساختمانی
به گزارش ایلنا، ۳۲ نفر از نمایندگان مجلس در نامهای خطاب به هیات رییسه مجلس خواهان بررسی اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در صحن علنی مجلس شدند.
بنابر این گزارش، در این نامه آمده است: با توجه به اهمیت موضوع ساماندهی کارگان ساختمانی، طبق تبصره ۱ ماده ۱۰۰ آییننامه داخلی درخواست بررسی اصلاح ماده ۵ قانون کارگان ساختمانی را با توجه به تصویب این طرح در صحن علنی (شور اول) و کلیات آن تصویب شده است.
جلسه علنی مجلس در چهارمین روز از خرداد ماه ۱۴۰۰ به بررسی اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی اختصاص یافت که خروجی آن میتوانست وضعیت کارگران در لیست انتظار را روشن کند و به رویای چندینساله آنها پایان دهد، اما پرونده اصلاح این ماده قانونی مختومه نشد زیرا رئیس مجلس طرح بیمه کارگران ساختمانی را حساس دانست و از لزوم بررسی مجدد محاسبات سخن به میان آورد.
به گفته رئیس مجلس، حساسیت و اهمیت این طرح زیاد است و از آنجا که پیشنهادهای متعددی وجود دارد، این طرح دوشوری شده و جزئیاتش در کمیسیون مربوطه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
مهمترین مشکلات بیمه کارگران ساختمان سهیمهبندی بیمه است؛ در حال حاضر، حدود ۶۰۰ هزار کارگر صنعت ساختمان چشم انتظار تصمیم دولتمردان هستند تا در صورت صلاحدید خود، آنها را به حق قانونی خود یعنی بیمه تامین اجتماعی برسانند.
بدون نظر
نظر بگذارید