خبرگزاری هرانا – نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه ۴ دی ماه از زندان اوین به زندان زنجان تبعید شد. خانم محمدی روز شنبه ۳۰ آذرماه همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین طی نامهای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانوادههای داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند. در پی این تحصن مسئولان زندان اوین خانم محمدی و دیگر زندانیان تحصن کننده را به انتقال به زندان دیگر تهدید کرده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۸، نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد.
یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “نرگس محمدی روز چهارشنبه طی تماسی از زندان زنجان به خانواده خود گفته است که به زندان زنجان منتقل شده است”.
به گفته این منبع مطلع مسئولین زندان در حالی که خانم محمدی از روز شنبه در تحصن به سر میبرد و از رفتن به سالن ملاقات نیز خودداری کرده بود، به ایشان گفتهاند، وکیلشان جهت ملاقات با وی به زندان آمده و خانم محمدی نیز پذیرفت با او دیدار کند. پس از خروج خانم محمدی از بند زنان، ماموران زندان او را به زندان زنجان منتقل کردهاند و مشخص شد که اصلا مسئله وکیل در میان نبوده است”.
نرگس محمدی روز شنبه ۳۰ آذرماه همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین به نامهای “منیره عربشاهی، یاسمن آریانی، صبا کردافشاری، آتنا دائمی، مژگان کشاورز، سمانه نوروز مرادی و سهیلا حجاب” طی نامهای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانوادههای داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند.
در روزهای اخیر تماس های تلفنی زندانیان این بند با بیرون قطع شده است، بر همین اساس امکان افزایش تعداد زندانیان تبعید شده متحمل است.
در پی این تحصن روز یکشنبه ۱ دی ماه مسئولین زندان اوین به خانوادههای زندانیان تحصن کننده که جهت ملاقات با بستگان زندانی خود به زندان اوین مراجعه کردهاند، گفته بودند که آنها به مدت سه هفته از ملاقات محروم شدهاند. از سوی دیگر گفته میشود برخی زندانیان تحصن کننده خود در ادامه اقدامات اعتراضی از رفتن به سالن ملاقات و دیدار با خانوادههایشان خودداری کرده بودند و اکنون ۸ زن زندانی در بند زنان زندان اوین کماکان به تحصن خود ادامه میدهند. یک منبع مطلع پیشتر با اعلام این خبر در ادامه به هرانا گفت: از ساعات پایانی شب شنبه ۳۰ آذرماه زندانیان تحصن کننده در بند زنان به اتاق مدیر بند زنان زندان اوین (عبدالحمیدی) منتقل شدند. در آنجا تمامی وسایل شخصی ازجمله کارتکس تحصن کنندگان را ضبط کردند و تلفن های بند حدود ۲ ساعت قطع شد. پس از آن غلامرضا ضیائی رئیس زندان اوین، همراه با معاون زندان، رئیس امنیت زندان، حراست زندان به دفتر خانم عبدالحمیدی رفته و در آنجا زندانیان تحصن کننده را تهدید کردهاند. همچنین مسئولان زندان به آنها گفتهاند نیروهای گارد زندان مقابل درب ورودی بند زنان حاضر هستند. این فضای امنیتی تا ساعتها ادامه داشته است. در ادامه زندانیان تحصن کننده و تعدادی از زندانیان حاضر در بند زنان اقدام به سر دادن شعار و خواندن سرود کردند که با واکنش تند رئیس زندان و تهدید زندانیان مبنی بر انتقال به زندان قرچک و پروندهسازی جدید و تهدید به انتقال به بندهای ۲۰۹ و ۲ الف سپاه مواجه شدند”.
این منبع مطلع در ادامه گفت: “پس از اعتراض زندانیان نسبت به این اقدام، مسئولان زندان درب بند زنان را بسته و زندانیان متحصن را به راهروی زندان منتقل کردند و به آنها گفتهاند تنها در راهروی بند میتوانند حضور داشته باشند و از داشتن سایر امکانات محروم هستند.
محمود بهزادیراد، وکیل مدافع نرگس محمدی، پیشتر در تاریخ ۱ دی ماه امسال با اعلام اینکه اعزام به مرخصی موکلش توسط دادستان تهران رد شد، گفت: “قرار بود به موکلم، خانم نرگس محمدی مرخصی داده شود و حتی وزارت اطلاعات به عنوان ضابط پرونده موافقت کرده بود اما متاسفانه دادستانی با آن مخالفت کرد”. بهزادیراد درباره روند درمانی موکلش نیز گفته بود: “چندی پیش موکلم برای انجام خدمات درمانی و معاینه توسط پزشکان متخصص از زندان خارج شد اما پزشکان گفته بودند باید به صورت مداوم و حداقل هر ۶ ماه یکبار معاینه شود اما اکنون چندین ماه است که معاینه نشده است”.
نرگس محمدی از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴در زندان بسر میبرد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. پنج سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام” یک سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ده سال برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبهای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمیشود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل کند.
بدون نظر
نظر بگذارید