خبرگزاری هرانا – مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در حال حاضر تالاب بین المللی انزلی در بدترین وضعیت زیستی خود قرار دارد از اینرو میطلبد مسئولان به این مهم توجهی جدی داشته باشند.
به گزارش هرانا به نقل از مهر، محمد رضا برجی ظهر شنبه در جلسه بررسی وضعیت تالاب انزلی افزود: پساب، زباله، انواع فاضلاب و آزولا بلای جان تالاب بین المللی انزلی شده است تالابی که از اهمیت زیست محیطی، اقتصادی و گردشگری زیادی برخوردار است.
وی همچنین با بیان اینکه گیاه آزولا یکی از عوامل مهم نابودی و مرگ تالاب بین المللی انزلی است، اظهارداشت: مهمترین عامل رشد بیرویه گیاه آزولا در تالاب بین المللی انزلی ورود انواع پسابهای کشاورزی به این تالاب است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: طی سه دهه گذشته به دلیل ورود رسوبات، فاضلاب، سموم کشاورزی و رشد بیرویه آزولا میانگین عمق آب این تالاب از ۱۱ متر به کمتر دو متر کاهش پیدا کرده است.
برجی در ادامه از ورود سالانه ۱۰۰ هزار متر مکعب پساب کشاورزی به تالاب انزلی خبرداد و اظهارداشت: علاوه بر کودهای شیمیایی روزانه انواع فاضلابهای انسانی، صنعتی و بیمارستانی شهر رشت از طریق رودخانهها به این تالاب میریزد.
وی با بیان اینکه روزانه افزون بر ۴۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب به تالاب بین المللی انزلی میریزد، اذعان داشت: از تالابهای مهم ایران و جهان «تالاب انزلی» واقع در استان گیلان است که در حفظ اکوسیستم منطقه نقش برجستهای داشته وزیستگاهی مهم برای تخمریزی و تکثیر ماهیان و نیز زمستان گذرانی و جوجه آوری گونههای زیادی از پرندگان آبزی و کنارآبزی محسوب میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از انعقاد تفاهم نامهای با آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) برای طرح مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: این تالاب یکی از نقاط استثنایی و بسیار متنوع از نظر اکولوژیک و زیستی در سطح جهان است.
وی افزود: تالابها و اکوسیستمهای آبی هر کشور ارزشهای فراوانی به ویژه از جنبه زیست محیطی دارند و به عنوان سرمایههای ملی و بین المللی باید از آنها حفاظت کرد.
مدیرکل شیلات گیلان نیز گفت: سالانه شش تا هفت هزار تن انواع ماهیان از تالاب بین المللی انزلی صید میشد یعنی معادل آن چیزی که امروز از دریای خزر صید میشود.
اسحاق شعبانی افزود: ماهیان با ارزشترین گونههای آبزی تالاب و دارای اهمیت اکولوژیک و اقتصادی خاصی هستند.
وی ادامه داد: بهره وری درست و مستمر از منابع طبیعی با روشهای صحیح و مدیریت آگاهانه تضمین میشود.
بدون نظر
نظر بگذارید