خبرگزاری هرانا – رئیس قوه قضائیه تأکید کردکه یکی از رویکردهای دستگاه قضایی در کنار تقویت ارکان استقلال و نفوذ ناپذیری دستگاه قضایی پرهیز از جار و جنجالهای سیاسی و رسانهای در رسیدگیهای قضایی است.
سخنان رئیس قوه قضاییه در حالی عنوان می شود که برخی از نشریات حامی دولت حتی پیش از صدور حکم بازداشت، اخبار مربوط به دستگیری را منتشر می کنند. همچنین در روند رسیدگی به پرونده ها مشاهده شده است برخی از نشریات با دسترسی کامل به محتویات پرونده ها اقدام به نشراطلاعات کرده اند و تاکنون هیچ مرجعی به این امر رسیدگی نکرده است.این مساله حتی در دیدار لاریجانی با آیت الله مکارم شیرازی مورد توجه قرار گرفت. آیت الله مکارم با انتقاد از رسانهای شدن برخی پروژهها قبل از تأیید نهایی که پیش از آن انجام شده است گفت: بسیاری از مسایل قبل از محاکمه و اتمام سیر رسیدگی قضایی رسانهای میشود در حالی که این مسئله از جنبه قانونی و شرعی درست نیست و از جمله امور مهم دیگر این است که دستگاه قضایی باید اطلاع رسانی خود را تقویت کند تا خدای ناکرده از این طریق استقلال دستگاه قضایی تحتالشعاع قرار نگیرد.رئیس قوه قضائیه در دیدارهای جداگانه خود با مراجع تقلید در قم با تأکید بر تقویت تعامل قوه قضائیه با حوزههای علمیه، ترغیب مراجع عظام به حضور فعال و گسترده فضلا بویژه فضلای حوزه در دستگاه قضائی را موجب تقویت و تحکیم بیشتر ارکان این دستگاه دانست.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در دیدار با مراجع عظام تقلید حفظ استقلال و نفوذ ناپذیری دستگاه قضایی را ضرورتی انکارناپذیر برشمرد و افزود: همگان باید بدانند که دستگاه قضایی ضابط کسی نیست و قطعا بر حسب قانون رفتار خواهد کرد و در برخورد با متهمان بویژه دانه درشتهای اقتصادی و پرنفوذ هیچ حریم امنی برای آنان قایل نیست.
آیت الله لاریجانی در این دیدارها با تأکید بر ضرورت استفاده از نیروهای نخبه و کارآمد خصوصا فضلای حوزه علمیه خواستار کمک بیشتر مراجع تقلید و ترغیب فضلای حوزه حوزه از سوی مراجع عظام به حضور فعال در دستگاه قضایی شد و گفت: حوزههای علمیه میتوانند در تقویت نیروی انسانی دستگاه قضایی به قوه قضائیه کمک شایانی کنند.
رئیس قوه قضائیه یکی از اقدامات و برنامههای در دست اجرای دستگاه قضایی را توسعه بعد نظارتی دیوان عالی کشور عنوان کرد و افزود: متأسفانه تفسیر مناسبی از بعد نظارتی دیوان عالی کشور نشده است و دستگاه قضایی در نظر دارد در جهت اجرایی کردن اصل ۱۶۱ قانون اساسی که تاکنون معطل مانده است ساز و کاری فراهم کند که دیوان عالی کشور بر تمام آرا نظارت نماید تا خدای ناکرده این گونه تصور نشود که با توجه به محدودیت اعمال ماده ۱۸۱ آرای صادره از محاکم بدون نظارت مراجع نظارتی است.
آیت الله لاریجانی تصریح کرد: یکی از کارهایی که در دستگاه قضایی آغاز شده و باید گسترش یابد استفاده از فناوریهای نوین است و تلاش ما این است که دسترسی مردم به دستگاه قضایی آسان شود و یکی از راههای رسیدن به این اهداف استفاده از فناوری نوین است.
بر پایه این گزارش هر یک از مراجع عظام تقلید با تأکید بر ضرورت همکاری و همیاری حوزههای علمیه با قوه قضائیه با تقدیر از اقدامات انجام شده خواستار توجه بیشتر دستگاه قضایی به مسایل و مشکلات و بهبود امور شدند
بدون نظر
نظر بگذارید