به گزارش ایلنا،اکبر قربانی از ظرفیت قابل توجه تشکلهای کارگری در رفع مشکلات واحدهای تولیدی خبر دادوگفت: قانون کار از نماینده کارگر بهعنوان ابزار مدیریت در رفع مشکلات و عضو همفکر در اداره بنگاه اقتصادی یاد کرده است اما در عمل شاهد آن هستیم که نماینده کارگر هیچ ارزشی در واحدهای تولیدی و خدماتی ندارد و نه تنها کارفرمایان رغبتی به تعیین نماینده کارگر یا تشکل کارگری نشان نمیدهند بلکه وزارت کار نیز تلاش برای انتخابات در واحدها به عمل نمیآورد.
وی از واحدهای بزرگی همچون ایران خودرو و سایپا یاد میکند و میگوید: در این واحدها تشکل کارگری وجود ندارد ودولت نیز اقدامی برای شکل گیری تشکل کارگری در این واحدها به عمل نمیآورد.
قربانی با تاکید بر اینکه عرصه روابط کار در قالب سه جانبه گرایی تعریف شده است، گفت: امروزه بحث اصلاح قانون کار از سوی وزارت کار مطرح، پیگیری و به نفع کارفرمایان اجرایی میشود سوال من از وزارت کار این است که نقش تشکل کارگری در این تصمیم گیریها کجاست و چرا نظر کارگران در این اصلاح لحاظ نشده است.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح قانون کار باعث شد میشود گفت: سه جانبه گرایی باید به نفع اشتغال تمام شود اما هرگز چنین اتفاقی رخ نمیدهد.
قربانی با طرح این پرسش که در صندوق تامین اجتماعی جایگاه کارگران کجاست گفت: نماینده کارگردرکجای سازمان قراردارد، امروزه کسانی در شورای تامین اجتماعی هستند که کمتر از کارگران حق اظهار نظر دارند اما بیشتر تاثیر میگذارند و نظر میدهند.
وی با اعلام اینکه در بحث سخت و زیان آور نمایندگان کارگر مطیعهستند گفت: روند اجرای سخت و زیان آور نشان میدهدکه نمایندگان کارگر هیچ تاثیری در سرعت بخشیدن به این مصوبه قانونی ندارند زیرا این قانون به نفع کارگران یعنی صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی است.
این نماینده کارگری با تاکید بر اینکه اگر تشکلات کارگری قوی باشد، از آنان حمایت شود ،گفت: اگر به تشکلات کارگری بها نمیدهند دلیلی وجود ندارد که کارگران را عامل بحران بدانند و مانع تشکیل شورای اسلامی کار شوند.
قربانی با اعلام اینکه منطق حال حاضر عرصههای تولید، زاید بودنکارگران است،گفت: امروزه دولت وکارفرما در صدد هستندتا کارگران همچون یک ابزارمطرح شود و نقش وی را در مدیریت واداره بنگاه اقتصادی از بین ببرند
بدون نظر
نظر بگذارید