به گزارش فارس، وی گفت: تحقیقات مختلفی در مورد وضعیت خشنونت علیه زنان در خانه در ایران انجام شده است که معتبرترین آن تحقیقی است که دکتر قاضی طباطبایی در سال ۸۳ و بر اساس اطلاعات جمع آوری شده در مراکز استانها در سال ۸۲ انجام داده است.
مدنی افزود: نتایج این تحقیق نشان داد که از نظر تهدید و خشونت روانی علیه زنان در خانه، بندرعباس با ۴/۳۸ درصد بیشترین شیوع و کرمان با ۸/۸ درصد کمتر شیوع را داشته است، از نظر خشونت فیزیکی خفیف نیز بندرعباس با ۳/۴۹ درصد بالاترین و رشت با ۵/۴ درصد کمترین میزان را داشت.
وی گفت: از نطر خشونت فیزیکی شدید نیز بندرعباس با ۷۵ درصد موارد ار کل بالاترین و سمنان با ۹ درصد کمترین میزان را داشت، از نظر خشونت روانی-کلامی نیز بندرعباس با ۲/۷۱ درصد بیشترین میزان و اهواز با ۶/۸ درصد کمترین میزان را داشت، از نظر خشونت جنسی نیز بندرعباس با ۲/۲۷ درصد بیشترین و کرمان با ۵/۱ درصد شیوع کمترین شیوع را داشت.
این روانشناس اجتماعی اضافه کرد: از نظر خشونت اقتصادی نیز بندرعباس با ۲۸ درصد بیشترین و کرمان با ۴ درصد کمترین میزان را داشتند، از نظر خشنوت حقوقی مانند تهدید به طلاق نیز بندرعباس با ۵/۱۷ درصد بیشترین و سمنان با ۶/۱ درصد کمترین میزان را داشتند، از نظر خشونت ممانعت از رشد اجتماعی نیز بندرعباس با ۶/۵۲ درصد بیشترین و اهواز با ۹/۹ درصد کمترین آمار را داشتند.
مدنی اضافه کرد: در مطالعه دیگری که در تهران طی سال ۷۹ در مورد خشونت علیه زنان انجام شده است، ۵/۱۶ درصد زنان مورد پرسش وجود خشونت در خانه را تائید کردند، نتایج این تحقیق نشان داد که بین خشونت علیه زنان در خانه و تحصیلات شوهر رابطه معکوس وجود دارد و هر جه میزان تحصیلات شوهر بالا میرود میزان خشونت خانگی علیه همسر کم میشود.
وی گفت: نتیجه تحقیق دیگری در سال ۸۲ نیز نشان داد که بیشترین میزان خشونت علیه زنان در خانه و در مورد زنان گروه سنی ۲۰ تا ۳۹ سال اعمال میشود.
مدنی افزود: تحقیق دیگری توسط بنده در مورد تحلیل محتوای مطالب ۱۱روزنامه کثیرالانتشار در مورد اخبار و مطالب منتشر شده در مورد خشونت علیه زنان در تابستان و پاییز ۸۴ انجام شده که از بین ۱۲۸۵ مطلب شناسایی شده، ۷۲درصد در پاییز و ۲۸ درصد در تابستان منتشر شده است، از بین روزنامههای مورد بررسی روزنامه ایران با ۵/۱۸ درصد بیشترین مطالب را داشت و پس از آن روزنامههای اعتماد، کار و کارگر، همبستگی، شرق و جام جم (۵/۸ درصد) قرار دارند.
وی گفت: روزنامههای ایران، همبستگی، اعتماد و کارگر با بیش از ۱۶۰ مطلب بیشترین فراوانی را داشتند، روزنامههای همشهری، جام جم و شرق با انتشار مطالب در زمینه خشونت زنان بین ۸۰ تا ۱۶۰ در گروه متوسط و روزنامه های اطلاعات، کیهان، صاحب قلم، جمهوری اسلامی و رسالت با انتشار کمتر از ۸۰ مطلب در این مدت در گروه پایین قرار گرفتند.
وی گفت: بر اساس نتایج این تحقیق ۴۷ درصد این اخبار با تیتر بزرگ در صفحه چاپ شده، ۳۰ درصد با تیتر متوسط و ۲۱درصد با تیتر کوچک چاپ شده است، در ۴۷ درصد این اخبار جنسیت عامل یا قربانی که در تیتر ذکر شده است، زن بوده است، در ۱۰درصد موارد عامل یا قربانی ذکر شده در تیتر مردم بوده است،؛ ۲۳ درصد هر دو جنس در تیتر آمده و در ۱۸ درصد موارد جنسیت در تیتر نیامده است.
بدون نظر
نظر بگذارید