خبرگزاری هرانا – جامعه جهانی بهائی، روز جاری با انتشار بیانیهای از تصویب قطعنامه جدید سازمان ملل متحد که حکومت ایران را به دلیل نقض حقوق بشر محکوم میکند، استقبال کرده و این اقدام را گامی مهم در جهت توجه به وضعیت بهائیان و دیگر اقلیتهای دینی در ایران دانسته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه، جامعه جهانی بهائی بیانیهای در رابطه با تصویب قطعنامه جدید سازمان ملل متحد که حکومت ایران را به دلیل نقض حقوق بشر محکوم میکند، منتشر کرده است.
بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل، در این بیانیه اعلام کرد: «تصویب این قطعنامه نشاندهنده پایداری جامعه بینالمللی در حمایت از حقوق بشر و دفاع از کرامت انسانی است. بهائیان و دیگر اقلیتهای آسیبپذیر در ایران سزاوار زندگی با احترام و آزادی هستند. حکومت ایران باید به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد و سیاستهای تبعیضآمیز و سرکوبگرانه خود را تغییر دهد.»
در بخشی از این بیانیه آمده است: این قطعنامه توجه ویژهای به «آزار و اذیت سیستماتیک و طولانیمدت» بهائیان در ایران داشته است. تخریب اموال، محرومیت از تحصیل و اشتغال، بازداشتهای خودسرانه، تبلیغات نفرتپراکنانه و حتی هتک حرمت آرامستانهای بهائی از جمله مواردی هستند که در این قطعنامه مورد اشاره قرار گرفته و از حکومت ایران خواسته شده که فورا به آنها پایان دهد.
خانم دوگال در ادامه افزود: «این قطعنامه همچنان به عنوان یک لایه حفاظتی برای بهائیان تحت ستم و دیگر قربانیان نقض حقوق بشر در ایران عمل میکند. حکومت ایران باید مدتها پیش روشهای خود را تغییر میداد و به حقوق انسانی شهروندانش احترام میگذاشت. امروز، بیش از هر زمان دیگری، داستان درد و مقاومت ایرانیان به یک روایت واحد تبدیل شده است؛ روایتی که این قطعنامه نیز آن را بازتاب میدهد.»
این بیانیه همچنین با اشاره به مواد قانونی مانند مادۀ ۴۹۹ مکرر و ۵۰۰ مکرر قانون مجازات اسلامی که فعالیتهای دینی بهائیان را جرمانگاری میکند، خواستار تغییر فوری این قوانین شد. جامعۀ جهانی بهائی تاکید کرد که این مواد قانونی نه تنها موجب نقض حقوق بهائیان شده، بلکه به عنوان ابزاری برای سرکوب بیشتر اقلیتهای دینی در ایران استفاده میشود.
جامعۀ جهانی بهائی در پایان بیانیه خود، حمایت قاطع خود را از حقوق تمامی ایرانیان برای زندگی آزادانه، فارغ از دین یا عقیده، اعلام کرده و بر مسئولیت جامعۀ بینالمللی در ادامۀ نظارت و اقدامات حمایتی تأکید کرده است.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
بدون نظر
نظر بگذارید