خانه  > اندیشه و بیان  >  اعتراضات دی ماه؛ ۱۳ شهروند به حبس، شلاق و تبعید محکوم شدند

اعتراضات دی ماه؛ ۱۳ شهروند به حبس، شلاق و تبعید محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – محمد محمدی، مصطفی غلامی، زاهد خالدیان، واحد خالدیان، شاهرخ مصطفایی، فریدون الماسی، رسول قربانپور، سامان گنجی، داوود رضایی، رضا دهقانی، ابوذر مرادحاصلی، انور علی‌پناه و امیر خالدیان شهروندان اهل شهرستان قروه توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری این شهرستان به مجموعا ۲۴ سال و سه ماه و یک روز حبس محکوم شدند. همچنین، رضا دهقانی، ابوذر مرادحاصلی، انور علی‌پناه و امیر خالدیان به تحمل مجموعا ۱۹۶ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. امیر خالدیان به دو سال تبعید به شهر میناب نیز محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، ۱۳ شهروند در شهرستان قروه مجموعا ۲۴ سال و سه ماه و یک روز حبس، ۱۹۶ ضربه شلاق و تبعید محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، این رای توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شهرستان قروه از بابت با اتهاماتی همچون «اخلال در نظم عمومی» و «اجتماع و تبانی» صادر شده است. بر اساس این حکم، محمد محمدی به چهار سال و ۹ ماه و یک روز حبس، مصطفی غلامی، زاهد خالدیان و واحد خالدیان هر کدام به سه سال حبس و شاهرخ مصطفایی و فریدون الماسی نیز هر کدام به یک سال و ۹ ماه حبس محکوم شده‌اند.

همچنین بر اساس رای صادر شده، رسول قربانپور، سامان گنجی و داوود رضایی هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

با حکم صادره توسط شعبه قضایی مذکور، رضا دهقانی به یک سال حبس و ۴۱ ضربه شلاق، ابوذر مرادحاصلی به یک سال حبس و ۳۱ ضربه شلاق، انور علی‌پناه به یک سال حبس و ۵۰ ضربه شلاق و امیر خالدیان به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. امیر خالدیان به دو سال تبعید به شهر میناب در استان هرمزگان نیز محکوم شده است.

در این گزارش به جزییات بیشتر پرونده و اتهامات مطروحه بر علیه هر کدام از شهروندان مذکور اشاره ای نشده است.

محمد محمدی، مصطفی غلامی، زاهد خالدیان، واحد خالدیان، شاهرخ مصطفایی، فریدون الماسی، رسول قربانپور، سامان گنجی، داوود رضایی، رضا دهقانی، ابوذر مرادحاصلی، انور علی‌پناه و امیر خالدیان شهروندان اهل شهرستان قروه در جریان اعتراضات سراسری دی ماه بازداشت و نهایتا پس از مدتی آزاد شدند.

پیشینه اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴

تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، این تجمعات به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات سال‌های اخیر در ایران تبدیل شد. در جریان سرکوب این اعتراضات توسط نیروهای انتظامی و امنیتی، هزاران نفر کشته یا مجروح شدند و ده‌ها هزار تن نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت یا احضار شدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابعاد این اعتراضات و پیامدهای انسانی و حقوق بشری آن، می‌توان به گزارش جامع هرانا با عنوان «زمستان سرخ» مراجعه کرد. این گزارش، پنجاه روز نخست اعتراضات سراسری ایران، از ۷ دی‌ماه تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۴، را مستند کرده است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بسته است