خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشتماه، حکم یک زندانی زن که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان اردبیل اجرا شد. از سوی دیگر، سه زندانی محکوم به اعدام در استانهای مختلف از جمله خوزستان و کرمان، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، یک زندانی زن در زندان اردبیل اعدام شد.
هویت این زندانی که سحرگاه روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشتماه به چوبه دار آویخته شده است، اسما زارعی، ۲۸ ساله، اهل پارس آباد و مادر یک فرزند دو ساله گزارش شده است.
براساس این گزارش، خانم زارعی حدود سه سال پیش از بابت اتهام قتل همسر خود، بازداشت و سپس توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود.
رهایی یک زندانی در چوبه دار در خوزستان
به گزارش مهر، یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.
عبدالحمید امانتبهبهانی، معاون قضایی رئیسکل دادگستری خوزستان در این رابطه گفت: در راستای اجرای یک پویش با هدف ترویج فرهنگ عفو و گذشت، اولیایدم یک پرونده اعدام که متهم آن از سال ۱۳۹۲ در زندان بود، اعلام گذشت کردند.
وی افزود: “این صلح ارزشمند با تلاشهای مستمر ستاد صبر، اعضای کارگروه مشترک صلح و سازش ادارهکل زندانهای استان، شوراهای حل اختلاف و همچنین بهرهگیری از ظرفیت معتمدان محلی، سادات، شیوخ، خوانین و خیران محقق شد.”
خبرگزاری مهر در گزارش دیگری از رهایی یک زندانی محکوم به اعدام در استان کرمان خبر داد.
کیومرث قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب قلعهگنج اظهار داشت: «در حالی که متهم این پرونده به مدت ۱۰ سال دوران محکومیت خود را در زندان سپری کرده بود و در آستانه اجرای حکم اعدام قرار داشت، هیئتی متشکل از سران طوایف، ریشسفیدان، مصلحین منطقه و اعضای شورای حل اختلاف زندان، برای پیشگیری از گسترش اختلافات و خونخواهی، وارد عمل شدند.»
به گفته وی، این پرونده قتل که در سال ۱۳۹۴ در بخش سرخ قلعه رخ داده بود، با گذشت اولیای دم به صلح و سازش ختم شد.
رهایی یک زندانی از چوبه دار
به گزارش اعتماد آنلاین، یک زندانی با کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.
براساس این گزارش، اواخر خرداد سال ۱۴۰۰، مرد میانسالی وارد کلانتری در یکی از شهرهای مرکزی کشور شد و خود را موکل مردی معرفی کرد که از مدتی قبل ناپدید شده بود. مرد وکیل گفت: «موکلم نویسنده و نمایشنامهنویس میانسالی به نام هاشم است. پس از فوت همسرش و مهاجرت فرزندانش که برای تحصیل به خارج از کشور رفتهاند، به تنهایی زندگی میکرد. چند روزی بود که خبری از او نداشتم و اول فکر کردم بدون اینکه به من بگوید برای دیدن فرزندانش به خارج رفته، اما دیروز یکی فرزندانش با من تماس گرفت و گفت که از پدرشان بیخبرند و همین موضوع باعث شده بسیار نگران باشند.»
با ثبت شکایت وکیل پایه یک دادگستری، تحقیقات فوری برای یافتن مرد نویسنده آغاز شد. در اولین مرحله از تحقیقات استعلامات نشان داد هاشم از کشور خارج نشده است، همچنین در ادامه تحقیقات با استعلام از مراکز درمانی مشخص شد هیچ سابقه ای از بستری شدن او در مراکز درمانی وجود ندارد. بنابراین کارآگاهان به خانه هاشم رفتند و با خانه ای روبرو شدند که ظاهراً عادی بود، اما رد روی دیوارها از نبود تابلو فرشهای دیواری خبر میداد. همچنین وکیل هاشم پس از حضور در خانه از نبود چند تخته فرش گرانقیمت خبر داد. همچنین فرزندان او گفتند که او معمولاً دلارها و طلاهایی را در خانه نگه میداشت که بررسیها و صورتجلسه اموال موجود در خانه نشان میداد که از خانه سرقت شده است.
تحقیقات به سرعت مرد خدمتکاری به نام همایون را در مظان اتهام قرار داد، چون او تنها کسی بود که مرتب به خانه هاشم رفت وآمد داشت و پس از ناپدید شدن او، تحقیقات محلی نشان میداد همایون هم به محل کارش نرفته و کسی او را ندیده بود. بنابراین دستور بازداشت او صادر اما معلوم شد او مدتی قبل شبانه محل زندگیاش را ترک کرد. این فرار، احتمال دست داشتن او در ماجرای سرقت از خانه صاحبکارش را بسیار قوی کرد. پس از آن تحقیقات ادامه یافت و سرانجام کارآگاهان موفق به دستگیری همایون شدند.
همایون ابتدا سعی کرد جنایت را به افراد ناشناس نسبت دهد، اما در نهایت لب به اعتراف گشود و به ارتکاب جرم اعتراف کرد.
با اعترافات همایون و بازسازی صحنه جنایت و دیگر مراحل تحقیق از جمله کشف جسد پرونده تکمیل شد. همایون پای میز محاکمه رفت و به اعدام محکوم شد. در ادامه روند رسیدگی به پرونده حکم اعدام در دیوان عالی کشور تایید شد و متهم حتی یک بار پای چوبه دار رفت، اما حکم اجرا نشد.
وکیل میانسال که وکالت فرزندان مقتول را هم برعهده دارد، گفت: طی آخرین صحبتهایی که با موکلانم داشتم آنها گفتند از درخواست اعدام چشمپوشی کردهاند. آنها بیان کردند در مدتی که همایون خدمتکار پدرشان بوده، پدرشان واقعا از او راضی بوده و کارهای هاشم را به تنهایی انجام داده است. رضایت پدرشان قبل از مرگ و از طرفی نیاز مالی محکوم به اعدام به خاطر درمان همسرش باعث شد که آنها از اعدام گذشت کنند، اما برای بخشش دو شرط بیان کرده اند.
وکیل پایه یک دادگستری در ادامه گفت: موکلانم از قاتل میخواهند تا ۱۰۰ اصله نهال به یاد و نام پدرشان در مناطقی که درختها قطع شده و خاک آنجا رو به فرسودگی است با هماهنگی سازمانهای مربوطه بکارد. همچنین در روز پدر و سالگرد مرگ پدرشان نیز به مناطق محروم و دور افتاده برود و به یاد هاشم، برای او نذر دهد.
با پذیرش این شروط توسط همایون، پرونده برای صدور حکم از جنبه عمومی به ارجاع شد تا وی برای بار دوم در جایگاه ویژه متهمان قرار گیرد.
در این گزارش به جزییات بیشتر اعم از شهر و استان محل وقایع این پرونده اشاره ای نشده است.













































بدون نظر
نظر بگذارید