خانه  > سایر گروهها, کارگران  >  دستکم ۴ تجمع اعتراضی برگزار شد

دستکم ۴ تجمع اعتراضی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۹ مهر، گروهی از کارکنان پالایشگاه نفت شیراز تجمع اعتراضی برگزار کردند. روز گذشته نیز، گروهی از شهروندان ساکن دیلمان و شماری از دانشجویان در دانشگاه‌های خواجه نصیر تهران و دانشگاه علوم پزشکی سمنان دست به تجمع زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه، گروهی از کارکنان پالایشگاه نفت شیراز، با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

خواسته‌های معترضان در چند محور اصلی مطرح شده است: اجرای ماده ۱۰ قانون کار و پرداخت سنوات مطابق قانون، اصلاح فوق‌العاده‌های معیشتی و همسان‌سازی مزایا با سایر مراکز نفتی، اصلاح چارت سازمانی که باعث شده برخی افراد همزمان چند سمت کلیدی را در اختیار داشته باشند، رفع تبعیض میان مدیران و کارکنان رسمی میانی، جلوگیری از بازگشت بازنشستگان به پست‌های مدیریتی، واگذاری فرصت‌ها به نیروهای متخصص داخلی پالایشگاه، توزیع عادلانه امکانات و رسیدگی به سرویس های فرسوده از آن جمله است.

تجمع اعتراضی شهروندان در دیلمان

به گزارش هیرکانی، شماری از شهروندان ساکن دیلمان، در اعتراض به تخریب‌های گسترده‌ی کارخانه سیمان سبز گیلان، روز گذشته دست به تجمع زدند.

شهروندان می‌گویند فعالیت این واحد صنعتی نه تنها کشاورزی و دامداری سنتی، که ستون اصلی معیشت مردم دیلمان بوده را ویران کرده، بلکه حتی چندین گورستان باستانی را نیز در روند توسعه خود تخریب کرده است. اقدامی که در حکم تجاوزی آشکار به میراث طبیعی و فرهنگی گیلان به شمار می‌رود.

بر این اساس، این کارخانه که زیرمجموعه‌ شرکت سیمان تهران و زیرمجموعه بنیاد مستضعفان است، از سال ۱۳۹۲ با برداشت بی‌رویه از معادن و منابع طبیعی دیلمان، باعث آسیب به جنگل‌ها و مراتع و اقتصاد بومیان این منطقه شده است.

به گفته‌ی بومیان، مسئولان کارخانه آشکارا اعلام کرده‌اند که برای «۳۰۰ سال» حق برداشت و بهره‌برداری از اراضی و معادن را دارند. در سوی دیگر، سازمان منابع طبیعی ایران نیز با اعلام اینکه «زمین‌ها و جنگل‌ها فروخته شده» اقدامی انجام نداده اند. اکنون فاز دوم کارخانه در دست توسعه است.

تجمعات اعتراضی دانشجویان در تهران و سمنان

به گزارش هرانا، شامگاه سه‌شنبه ۸ مهرماه، گروهی از دانشجویان به طور مجزا در سمنان و تهران دست به تجمع زدند.

بنابر اطلاعات خبرنامه امیر کبیر، شماری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان در ورودی ستاد مرکزی این دانشگاه تجمع کردند. این تجمع در اعتراض به نبود ایمنی و سانحه اتوبوس حامل دانشجویان که منجر به جان‌باختن و مصدومیت چندین نفر شد، صورت گرفت.

همزمان، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر تهران نیز در خوابگاه «دانش» دست به تجمع اعتراضی زدند. آنان نسبت به افزایش نرخ غذا و خوابگاه از سوی وزارت علوم، حذف سرویس‌ها و دیگر محدودیت‌های اعمال‌ شده توسط مدیریت دانشگاه اعتراض دارند.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، دست‌کم ۲۲۵۵ تجمع اعتراضی در ایران ثبت شده است. از این تعداد، دست‌کم ۷۲۴ تجمع کارگری، ۱۱۸۷ تجمع صنفی، ۷۴ تجمع در حوزه اندیشه و بیان، ۴۷ تجمع دانشجویی، ۴۸ تجمع در حوزه محیط زیست و ۱۷۵ تجمع اعتراضی توسط شهروندان مالباخته یا افرادی که حقوق شهروندی‌شان تضییع شده، در ۳۱ استان کشور برگزار شد. علاوه بر تجمعات اعتراضی، دست‌کم ۷۰ اعتصاب صنفی و ۱۳۷۷ اعتصاب کارگری نیز در این مدت صورت گرفته است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید