خانه  > سایر گروهها, کارگران  >  دستکم ۶ تجمع اعتراضی برگزار شد

دستکم ۶ تجمع اعتراضی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۱۵ مردادماه، گروهی از کامیون‌داران برای دومین روز متوالی در تهران، شماری از شهروندان در زابل و جمعی از پرستاران بیمارستان امام حسین در شهرستان کنارک با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. از سوی دیگر، روز گذشته شماری از کارکنان عملیاتی صنعت نفت در شهرستان جم و روز یکشنبه هفته جاری نیز گروهی از شهروندان در اهواز، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴، جمعی از پرستاران بیمارستان “امام حسین” شهرستان کنارک در محوطه این بیمارستان دست به تجمع زدند.

این پرستاران به عدم دریافت مطالبات و حقوق ۱۰ ماهه خود، اعتراض دارند. آنها اعلام کردند که حقوق ۱۰ ماه از فعالیت مداوم‌شان را هنوز دریافت نکرده اند و مزایا و برخی حق‌الزحمه‌های قانونی آنان نیز تاکنون پرداخت نشده است.

تجمع اعتراضی شهروندان در زابل

به گزارش رسانک، امروز شماری از شهروندان ساکن زابل در مقابل اداره برق این شهرستان تجمع کردند.

آنها نسبت به قطع‌ شدن مکرر و چهار ساعته برق در دمای بالای ۵۰ درجه و سوءمدیریت مسئولان اداره برق اعتراض کردند. معترضان این وضعیت را نمونه‌ای از بی‌توجهی نهادهای مسئول به شرایط طاقت‌فرسای شهروندان در گرمای شدید منطقه عنوان کرده‌اند.

وزیر نیرو اعلام کرده بود که الگوی خاموشی‌ها در کشور تنها یک نوبت دو ساعته در روز است و در شب‌ها نباید قطعی برق وجود داشته باشد. اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که در بسیاری از شهرهای بلوچستان از جمله سراوان، ایرانشهر، مهرستان، زابل، قصرقند، نیکشهر و چابهار، قطعی برق نه‌تنها در روز بلکه در شب نیز رخ می‌دهد و معمولاً در دو نوبت مجزا، مجموعاً تا چهار ساعت در شبانه‌روز ادامه دارد.

اقدام اعتراضی و تجمع کامیون‌داران در تهران

به گزارش هرانا، روز جاری جمعی از کامیون‌داران، برای دومین روز متوالی در حاشیه بزرگراه بابایی در تهران، دست به تجمع و اقدام اعتراضی زدند.

این کامیون‌داران که خودروهای از نوع کمپرسی دارند، نسبت به کاهش سهمیه گازوئیل معترض هستند. یکی از رانندگان معترض می‌گوید: «سهمیه ماهانه ما به ۱۱۰۰ لیتر رسیده؛ این مقدار فقط برای پنج روز کار کردن کافی است. بعد از آن باید گازوئیل را از بازار آزاد تهیه کنیم، که هزینه‌اش به شکل سرسام‌آوری بالا رفته است. من روزانه چهار بار از جنت‌آباد تا آبعلی بار حمل می‌کنم و حدود ۲۰۰ لیتر سوخت نیاز دارم.»

طبق گفته معترضان، هزینه سوخت ماهانه آنها به بیش از ۷۵ میلیون تومان رسیده است. این رقم بخش زیادی از درآمد را صرف می‌کند و ادامه فعالیت را برای بسیاری از کامیون‌داران غیرممکن کرده است.

این افراد روز سه شنبه ۱۴ مرداد نیز دست به اقدامی مشابه در تهران زده بودند.

تجمع اعتراضی کارکنان عملیاتی صنعت نفت در شهرستان جم

به گزارش هرانا، روز سه شنبه ۱۴ مردادماه، تعدادی از کارکنان عملیاتی صنعت نفت در شهرستان جم دست به تجمع زدند.

این کارگران که در شهرک نفت جم واقع در شهرستان جم از استان بوشهر شاغل هستند، به تعیین سقف حقوق، عدم پرداخت کامل مزد کارکنان و مسائل بازنشستگی کارگران اعتراض دارند.

تجمع اعتراضی شهروندان در اهواز

به گزارش هرانا، روز یکشنبه ۱۲ مردادماه، شماری از شهروندان ساکن اهواز، مقابل ساختمان استانداری خوزستان در این شهر دست به تجمع زدند.

این شهروندان خواستار حل مشکلاتشان از جمله بیکاری، اخراج کارگران عرب از شرکت‌ها، تبعیض قومیتی و نیز تأخیر در پرداخت حقوق کارگران شدند. آنها همچنین با اشاره به دمای بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد در شهر اهواز، به قطعی برق و کمبود آب اعتراض دارند و خواستار پاسخگویی مسئولان هستند.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، دست‌کم ۲۲۵۵ تجمع اعتراضی در ایران ثبت شده است. از این تعداد، دست‌کم ۷۲۴ تجمع کارگری، ۱۱۸۷ تجمع صنفی، ۷۴ تجمع در حوزه اندیشه و بیان، ۴۷ تجمع دانشجویی، ۴۸ تجمع در حوزه محیط زیست و ۱۷۵ تجمع اعتراضی توسط شهروندان مالباخته یا افرادی که حقوق شهروندی‌شان تضییع شده، در ۳۱ استان کشور برگزار شد. علاوه بر تجمعات اعتراضی، دست‌کم ۷۰ اعتصاب صنفی و ۱۳۷۷ اعتصاب کارگری نیز در این مدت صورت گرفته است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید