خانه  > slide, اعدام, زندانیان  >  علی‌اصغر پیغمبری در زندان قزلحصار؛ نگاهی به وضعیت او

علی‌اصغر پیغمبری در زندان قزلحصار؛ نگاهی به وضعیت او

خبرگزاری هرانا – علی‌اصغر پیغمبری، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴ و محکوم به اعدام، در واحد سه زندان قزلحصار کرج محبوس است. چندی پیش حکم اعدام وی توسط شعبه ۹ دیوان عالی کشور تایید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی‌اصغر پیغمبری، ۲۶ ساله و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴، در زندان قزلحصار کرج محبوس است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای پیغمبری هم اکنون در واحد سه، بند ۳۷ این زندان نگهداری می‌شود. وی پیشتر توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات اقدام عملیاتی و امنیتی علیه نظام و ترغیب اشخاص به شرکت در اعتراضات، با استناد به قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با اسرائیل به اعدام محکوم شده بود. حکم وی چندی پیش توسط شعبه ۹ دیوان عالی کشور تایید شد.

پیام درفشان، یکی از وکلای آقای پیغمبری، پیشتر اعلام کرده بود که، هیچ‌گونه ارتباط سازمانی یا ارتباط دیگری میان موکلش و «گروه‌های متخاصم» وجود نداشته و بر اساس دفاعیات ارائه‌شده، تنها اقدام منتسب به وی حضور در یکی از اعتراضات بوده است. وی همچنین از تنظیم درخواست اعاده دادرسی کیفری و توقف اجرای حکم خبر داده بود.

علی‌اصغر (علیرضا) پیغمبری در تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۴، همزمان با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی در اسفندماه همان سال با تودیع وثیقه آزاد شد.

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات این شهروند در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ در شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. دومین جلسه دادگاه وی نیز اوایل خردادماه در همین شعبه برگزار شد و آقای پیغمبری پس از پایان جلسه بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

یک منبع مطلع پیشتر به هرانا گفته بود که آقای پیغمبری در تجمعات حضور نداشته و پس از خروج از محل کار خود، در جریان شلوغی ناشی از اعتراضات به صورت ناخواسته در میان ازدحام جمعیت قرار گرفته است. این روایت با اظهارات وکیل وی مبنی بر انتساب حضور در یکی از اعتراضات به موکلش تفاوت دارد.

آقای پیغمبری پس از مدتی نگهداری در زندان تهران بزرگ، به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.

پیشینه اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴

تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، این تجمعات به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات سال‌های اخیر در ایران تبدیل شد. در جریان سرکوب این اعتراضات توسط نیروهای انتظامی و امنیتی، هزاران نفر کشته یا مجروح شدند و ده‌ها هزار تن نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت یا احضار شدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابعاد این اعتراضات و پیامدهای انسانی و حقوق بشری آن، می‌توان به گزارش جامع هرانا با عنوان «زمستان سرخ» مراجعه کرد. این گزارش، پنجاه روز نخست اعتراضات سراسری ایران، از ۷ دی‌ماه تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۴، را مستند کرده است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید