خانه  > slide, زندانیان  >  گزارشی از آخرین وضعیت شهریار بیات، زندانی سیاسی ۶۴ ساله محکوم به اعدام در زندان اوین

گزارشی از آخرین وضعیت شهریار بیات، زندانی سیاسی ۶۴ ساله محکوم به اعدام در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – شهریار بیات، زندانی سیاسی ۶۴ ساله محکوم به اعدام در زندان اوین، علیرغم ابتلا به بیماری های متعدد از جمله پروستات و مشکلات گوارشی، از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. همچنین پرونده این زندانی سیاسی کماکان در دیوان عالی کشور در دست بررسی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شهریار بیات، زندانی سیاسی محکوم به اعدام از رسیدگی تخصصی پزشکی در زندان اوین محروم مانده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای بیات از بیماری های پروستات، نقرس، مشکلات گوارشی و التهاب روده بزرگ رنج میبرد. علاوه بر این، لثه‌های این زندانی ۶۴ ساله به دلیل نیمه‌تمام ماندن درمان مشکلات دندان، دچار زخم شده‌اند. در این مدت وی تنها چند بار به بهداری زندان اعزام شده که مسئولان بهداری زندان تنها به تجویز داروهای غیر تخصصی برای او بسنده کرده‌اند. علیرغم درخواست‌های مکرر این زندانی، کارشکنی مسئولان زندان تاکنون مانع از انجام معاینات تخصصی پزشکی یا اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان شده است. داروهای مورد نیاز این زندانی که هفته گذشته توسط خانواده وی به زندان تحویل داده شد، تاکنون در اختیار او قرار نگرفته است.

الهه بیات، دختر شهریار بیات در گفت‌وگو با هرانا، ضمن تایید این خبر اظهار داشت که پدرش در جریان بازجویی‌ها از ناحیه سر مورد ضرب‌وجرح قرار گرفته و اکنون از سردردهای مزمن رنج می‌برد. وی افزود که آقای بیات در زندان با شرایط روحی نامناسبی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به دلیل ابتلا به بیماری‌های مختلف، دچار کاهش وزن شدید شده است. به گفته وی، پرونده پدرش در حال حاضر در دیوان عالی کشور در دست بررسی است و وکیل مدافع آقای بیات درخواست فرجام‌خواهی در خصوص حکم اعدام او را ثبت کرده است، اما با توجه به اعلام مسئولان مبنی بر اینکه بررسی پرونده‌ها بر اساس شماره ثبت انجام می‌شود، تاکنون اقدامی قضایی در این زمینه صورت نگرفته است.

شهریار بیات در تاریخ ۳ مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری ساعت چهار صبح توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شهریار بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی چندی بعد به زندان اوین منتقل شد.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، از بابت پرونده نخست خود توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس، از بابت اتهام توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری به دو سال حبس، از بابت اتهام اجتماع و تبانی به صد ارتکاب جرائم بر ضد امنیت کشور به تحمل پنج سال حبس و همچنین از بابت اتهام تشکیل و اداره دستجات و گروه غیر قانونی (مجازی) و عضویت در آنها با هدف برهم زدن امنیت کشور به ۱۰ سال حبس، مجموعا ۱۸ سال زندان محکوم شد.

از این میزان ۱۰ سال حبس به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا بود که با درخواست تخفیف مجازات، میزان حبس وی به هشت سال و شش ماه کاهش یافت.

اواخر بهمن ماه سال گذشته، وی در بخش دیگری از پرونده خود، توسط شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران با مستشاری سعید شرافتی و علی تقیان با رای اکثریت اعضا از بابت اتهام سب النبی نسبت به پیامبر اسلام و توهین به سایر معصومین و اهانت به مقدسات اسلام از طریق انتشار تصاویر و مطالبی در فضای مجازی، به اعدام محکوم شد.

این در حالی است که شعبه مذکور همزمان با صدور یک رای اقلیتی با مستشاری ابوالقاسم مرادطلب، متهم را از بابت اتهام سب النبی با اعمال تخفیف در مجازات با توجه به “ابراز ندامت” آقای بیات، به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.

لازم به ذکر است، پیشتر برای آقای بیات از بابت اتهام مذکور در دادسرای عمومی و انقلاب شهریار قرار منع تعقیب صادر شده بود. حکم مذکور با اعتراض دادستان شهریار مجدد در دادگاه انقلاب این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت. اما به دلیل عدم صلاحیت دادگاه انقلاب در خصوص اتهام سب النبی پرونده وی به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع داده شده بود.

حکم مذکور و روند دادرسی صورت گرفته تاکنون، نشانگر وجود ابهامات زیادی در پرونده آقای بیات است.

شهریار بیات، متولد ۱۳۳۹، فرزند قربانعلی، کارمند بازنشسته، متاهل و ساکن شهریار است.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید