خبرگزاری هرانا – حکم اعدام مأمور پلیس که در جریان بازداشت یک متهم، وی را با شلیک گلوله کشته بود، توسط دیوان عالی کشور نقض شد. همچنین یک مرد تبعه افغانستان که با انگیزه ناموسی پسر عموی خود را در تهران به قتل رسانده بود، به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر، رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان از سازش در ۵۰۰ پرونده محکوم به اعدام طی دو سال اخیر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، حکم اعدام مأمور پلیس که در جریان بازداشت یک متهم، وی را با شلیک گلوله کشته بود در دیوان عالی کشور نقض شد.
بر اساس این گزارش، اوایل زمستان سال ۹۹ مأموران پلیس در یکی از خیابانهای منطقه نعمتآباد به راننده یک دستگاه پراید که در حاشیه خیابان متوقف شده بود مظنون شدند، اما به محض اینکه خواستند خودرو را مورد بررسی قرار دهند، راننده از محل گریخت. با فرار راننده پراید، عملیات تعقیب و گریز آغاز شد. استعلام پلاک خودرو نشان میداد خودرو سرقتی است.
در ادامه راننده وقتی پلیس را در چند متری خود دید، با دنده عقب حرکت کرد و به ماشین پلیس کوبید. در این میان یکی از مأموران به متهم ایست داد. اما مرد 35 ساله توجهی نکرد. مأمور پلیس سه تیر هوایی شلیک کرد و سپس لاستیک خودرو را نشانه رفت. اما یکی از گلولهها به راننده پراید خورد و خودرو متوقف شد. با انتقال وی به بیمارستان، مرد جوان فوت کرد. در ادامه اولیای دم از مأمور پلیس شکایت کردند و پرونده برای رسیدگی به شعبه 10 دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
در نخستین جلسه محاکمه، پدر و مادر قربانی درخواست اعدام کردند. مأمور پلیس با حضور در جایگاه گفت که هنگام تمرد مقتول از دستور ایست، سه تیر هوایی شلیک کرده و سپس لاستیک خودرو را هدف گرفته است. او توضیح داد که به دلیل حرکت خودرو، یکی از گلولهها به دست مقتول اصابت کرده و سپس وارد قلب او شده است و تأکید کرد که قصد کشتن نداشته است. در پایان جلسه، قضات قتل را شبهعمد تشخیص داده و مأمور پلیس را به پرداخت دیه محکوم کردند، اما با اعتراض اولیای دم پرونده به دیوان عالی کشور رفت. دیوان با اعلام اینکه اصابت گلوله به قلب نشاندهنده عمد است، حکم را نقض کرد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه 10 دادگاه کیفری یک تهران بازگرداند.
در دومین جلسه محاکمه، وکیل اولیای دم با تأکید بر عمدی بودن شلیک، درخواست اعدام را مطرح کرد. وکیل مأمور پلیس نیز با اشاره به غیرمستقیم بودن اصابت گلوله به قلب و استناد به قانون استفاده از سلاح، از قضات خواست تا موضوع توسط کارشناسان بررسی شود. او مدعی شد مقتول با تمرد از دستور پلیس در حال فرار بوده است. با این حال، وکیل اولیای دم اعلام کرد تصاویر دوربینهای مداربسته نشان میدهد مأمور پلیس در شرایطی که مقتول امکان فرار نداشته، به او شلیک کرده است. در پایان، قضات با توجه به مدارک موجود، مأمور پلیس را به اعدام محکوم کردند.
نهایتا، مأمور پلیس به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده بار دیگر به دیوان عالی کشور ارجاع شد. قضات دیوان با نقض حکم اعلام کردند که نحوه بهکارگیری قانون استفاده از سلاح توسط مأمور باید بهطور دقیقتری بررسی شود و کارشناسان زاویه و نحوه شلیک به قربانی را مشخص کنند. به این ترتیب، پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا بازگردانده شد.
با انگیزه ناموسی؛ یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد
به گزارش اعتماد، یک متهم در تهران به اعدام محکوم شد.
براساس این گزارش، متهم این پرونده که حمید نام دارد یک سال قبل در جریان یک درگیری در خیابان نیروی هوایی تهران با پسرعمویش سلیم، او را کشت. متهم پس از ساعاتی دستگیر شد و گفت: من اتهام قتل را قبول دارم و برای اینکه پسرعمویم را بکشم به ایران آمدم. مدتی قبل سلیم به افغانستان آمده بود. وقتی برگشت من متوجه شدم اتفاقی بین او و همسرم افتاده است و درگیری بین من و همسرم اتفاق افتاد اما همسرم زیر بار نمیرفت. فهمیده بودم سلیم همچنان همسرم را اذیت میکند، برای همین بدون اینکه به او بگویم به ایران آمدم. در ایران به خانه یکی از آشنایانمان به نام محمد رفتم. به او گفتم چون در افغانستان با سلیم دعوا کردم میخواهم آشتی کنم و از محمد خواستم واسطه آشتی شود. او از هیچ چیز خبر نداشت.
متهم در ادامه گفت: قرار شد فردای آن روز به محل کار سلیم و برادرش سلمان برویم. من قبل از حرکت با همسرم تماس گرفتم و گفتم قسم بخور که سلیم با تو کاری نداشتی اما همسرم قسم نخورد و واقعیت را گفت و من متوجه شدم سلیم از همسرم اخاذی هم میکند. من و محمد به خانه سلیم رفتیم. از محمد خواستم در بزند. به محض اینکه سلمان در را باز کرد، سلیم من را دید و فرار کرد. من هم دنبالش کردم و او را با ضربات چاقو به قتل رساندم.
با تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارسال شد. این در حالی بود که محمد نیز به اتهام معاونت در قتل در دادگاه حاضر شد. در جلسه رسیدگی اولیای دم اتهاماتی را که متهم به مقتول وارد کرده بود، رد کردند و خواستار اعدام شدند.
سپس حمید در جایگاه قرار گرفت. او گفت: من اتهام را قبول دارم و سلیم را مستحق مرگ میدانستم. او به همسرم تعرض کرده و از او اخاذی میکرد. به همین دلیل سلیم را کشتم. محمد در این پرونده نقش نداشت و اصلاً در جریان ماجرا نبود.
وقتی محمد در جایگاه قرار گرفت، اتهام را رد کرد و گفت: اصلاً نمیدانستم ماجرا چیست. فکر میکردم قرار است این دو نفر آشتی کنند. اگر میدانستم حمید برای قتل میرود اصلاً با او همکاری نمیکردم.
با پایان جلسه دادگاه هیات قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند.
طی دوسال اخیر؛ ۵۰۰ پرونده محکوم به اعدام در خوزستان به سازش ختم شد
به گزارش ایرنا، رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اعلام کرد که طی دو سال گذشته، ۵۰۰ پرونده محکوم به اعدام با تلاش شوراهای حل اختلاف، بزرگان و هیاتهای صلح به سازش ختم شده است.
بدون نظر
نظر بگذارید