خبرگزاری هرانا – امروز، جمعی از مربیان پیشدبستانی شهرستان کارون، جمعی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت در تهران، جمعی از تجمع کفاشان مشهد مقابل دفتر اتحادیه، جمعی از چغندرکاران نقده، جمعی از رانندگان تاکسی ویژه فرودگاه مهرآباد و جمعی از دانشجویان در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، صبح امروز جمعی از مربیان پیشدبستانی شهرستان کارون دست به تجمع اعتراضی زدند.
صبح امروز (بیست و دوم مراد ماه) جمعی از مربیان پیش دبستانیِ شهرستان کارون در استان خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند.
آنها از ساعت ده صبح مقابل اداره آموزش و پرورش جمع شده و خواستار پاسخگویی مسئولان به اوضاع شدند.
حاضران در تجمع میگویند: “بیش از ۹۰ نفر از مربیان پیش دبستانی هستیم که به پیمانکار واگذار شدهایم. کارفرما در ماههای گذشته حق بیمههای ما را واریز نکرده است. ما خواستار این هستیم که وضعیت بیمهای ما مشخص شود”.
تجمع دوباره کارکنان سهام عدالت مقابل ساختمان وزارت اقتصاد دارایی
به گزارش ایلنا، جمعی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور صبح امروز، دوشنبه (۲۲ مرداد ماه) با سفر به تهران برای بار چندم مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی حاضر شدند.
صبح امروز گروهی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور با حضور مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی برای چندمین بار خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این گروه از کارگران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شدهاند، میگویند: “پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلیمان مشخص نیست در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حدودا ۴۱ ماه از مطالبات مزدیمان، در وضعیت بد معیشتی قرار داریم”.
بخش دیگری از علت برپایی این تجمع صنفی، نارضایتی جمعیت هزار و پانصد نفری کارکنان دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت سراسر کشور بابت محقق نشدن وعده رئیس سازمان خصوصیسازی در «آیین نکوداشت ساماندهی سهام عدالت» است که از قرار معلوم در آن روز قول پیگیری وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات کارکنان سهام عدالت را تا پایان سال ۹۶ داده است.
به گفته معترضان، پیش از این نیز کارکنان دفاتر سهام عدالت مقابل ساختمانهای مجلس شورای اسلامی، وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی تجمع کرده بودند که در همه این تجمعات مسئولان مربوطه وعده پیگیری مطالباتشان را دادهاند.
همچنین به نقل از این کارگران گفته میشود، بخش دیگری از موارد مورد اعتراض ما نامه اخیرا رئیس مجلس به رئیسجمهور درباره مصوبه دولت برای اختصاص ۲۵ میلیارد تومان برای جبران خدمات کارکنان شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است که آن را مغایر با قانون دانسته است.
گزارشی از سومین روز اعتراضات کفاشان ایران در اعتراض به مشکلات صنفی
به گزارش هرانا، طی سه روز گذشته شماری از کفش فروشان و کفاشان بازار تهران در اعتراض به مشکلاتی نظیر افزایش نرخ ارز، کمبود مواد اولیه و احتکار مغازههای خود را بسته و اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کرده که این تجمعات روز دوشنبه در مشهد نیز شکل گرفت. ماموران امنیتی با حضور در بازار تهران سعی در جلوگیری از تجمع بازاریان معترض داشتند. همزمان در این روز خبری مبنی بر کشف یک انبار بزرگ از مواد اولیه و ملزومات تولید کفش در تهران منتشر شد.
از روز شنبه ۲۰ مردادماه کفاشان و کفش فروشان در اعتراض به مشکلاتی نظیر افزایش نرخ ارز، کمبود مواد اولیه و احتکار اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کردند.
این اعتراضات روز شنبه از بازار تهران آغاز شد اما روز دوشنبه کفاشان مشهد نیز به این آن پیوستند.
گزارشات ویدیویی حاکی از این است که روز شنبه کفش فروشان بازار تهران با سر دادن شعار “ببندین ببندین” از مغازه داران دیگر خواستند تا به این اعتصاب بپیوندند.
در این روز ماموران امنیتی با حضور در بازار کفاشان سعی در جلوگیری از تجمع بازاریان معترض داشتند.
کفش فروشان با سر دادن شعارهایی نظیر “نیروی انتظامی، حمایت حمایت”، “مرگ بر گرانی”، “ما اعتراض داریم، به ما نیاز دارید” و “بازاری با غیرت، حمایت حمایت” اعتراض خود را نشان میدادند.
روز دوشنبه همزمان با تجمع کفاشان مقابل دفتر اتحادیه در مشهد، خبرگزاری ایلنا گزارشی از کشف یک انبار بزرگ از مواد اولیه و ملزومات تولید کفش در تهران منتشر کرد.
به نوشته این خبرگزاری گشت تعزیرات مقدار زیادی مواد اولیه و ملزومات تولید کفش اعم از چسب، زیره، بند و پاشنه را که به گفته یک تولیدکننده کفش تنها با این مواد می توان تولید کفش یک سال کشور را تامین کرد، در انباری در منطقه کهریزک کشف کرد.
گفتنی است این انبار متعلق به یکی از دریافت کنندگان ارز دولتی است.
روز یکشنبه رسول شجری، رئیس اتحادیه کفش دستدوز تهران در گفتگو با خبرگزاری فارس در مورد دلایل اعتراضات امروز تولیدکنندگان کفش در تهران، گفت: از چند ماه پیش صنف کفاشان به دلیل افزایش قیمت دلار برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند. از اردیبهشت ماه امسال مشکلات این صنف را به وزارت صنعت اطلاع دادهایم و قولهای آنها در رابطه با برآورده شدن مشکلات این تولیدکنندگان تاکنون برآورده نشده است”.
صادق نجفی، معاون وزیر صنعت در گفتگو با فارس با بیان اینکه وزارت صمت به تنهایی در مورد گرانی و احتکار نمیتواند کاری انجام دهد، گفت: “از بخشی از مشکلات تولیدکنندگان کفش خبر نداشتم اما آن را پیگیری میکنم. به تولیدکنندگان کفش زمین و تسهیلات میدهیم و برای صادرات محصولاتشان به آنها کمک میکنیم. در حال حاضر این کمکها و تسهیلات به تولیدکنندگان سه استان تبریز، تهران و مشهد در حال انجام است”.
همچنین این خبرگزاری در این روز به نقل از اتحادیه کفش دستدوز تهران گزارش داد که قیمت هر حلب ۱۸ کیلویی چسب کفش از ۱۱۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزارتومان افزایش یافته است.
پنجمین روز اعتراض چغندرکاران نقده
به گزارش رادیو زمانه، کارخانه آذرفند نقده توان پرداخت بدهیاش به کشاورزان چغندرکار را ندارد. چغندرکاران نقده که از شهریور گذشته تاکنون مطالبات خود را دریافت نکردهاند، از پنج روز پیش در برابر این کارخانه دست به تجمع زدهاند.
چغندرکاران در کارخانه را چهارشنبه بستند و بر روی آن پارجهنوشتهای به این مضمون نصب کردند: «به علت عدم توجه مسئولین سه قوه به مطالبات به حق کشاورزان، درب کارخانه تا دریافت حق کشاورزان معترض مسدود میگردد.»
این معترضان دوشنبه برای چندمین بار در کارخانه آذرقند را بستند و پرسنل این کارخانه را از آنجا بیرون راندند.
تاکنون هنوز کسی پاسخگوی اعتراض کشاورزان نبوده است.
تجمع تاکسیرانهای فرودگاه مهرآباد
به گزارش رادیو زمانه، صنعت هوانوردی ایران دچار بحران شده است. بحران چنان فراگیر است که حالا تاکسیرانهای فرودگاه را نیز تحت تأثیر قرار داده.
رانندگان تاکسی ویژه فرودگاه مهرآباد دوشنبه ۲۲ مرداد در اعتراض به گرانی بیسابقه بلیطهای هواپیما و کاهش مسافرانشان تجمع کردند. قیمت بلیط پروازهای داخلی در برخی موارد چند برابر شده است.
قیمت بلیط پروازهای خارجی نیز صد درصد افزایش یافته و به کاهش تقاضا انجامیده است. کاهش پروازها ممکن است به حذف مسیر بینالمللی هواپیماییهای ایران و نیز حتی حذف خط هوایی هواپیماییهای خارجی با ایران بینجامد.
نرخ پرواز هواپیماییهای ایران پس از سیاستگذاریهای جدید ارزی دیگر با دلار دولتی ۴۴۰۰ تومانی فروخته نمیشود بلکه مبنای محاسبه نرخ بلیت هواپیما دلار ۸۸۰۰ تومانی بازار ثانویه ارز است. ارز مسافرتی نیز به نرخ دلار در بازار آزاد به فروش میرسد.
دومین روز اعتراض دانشجویان خارج از کشور به حذف ارز دانشجویی
به گزارش رادیو زمانه، اعتراض دانشجویان ایرانی در دانشگاههای خارج از کشور به تعلقنگرفتن ارز دولتی به آنها وارد دومین روز شد.
بانک مرکزی ایران در آخرین بخشنامه خود اعلام کرد که دانشجویان ایرانی خارج از کشور دیگر به دلار ۴۴۰۰ تومانی دولتی دسترسی نخواهند داشت.
دانشجویان خارج از کشور از یکشنبه ۲۱ مرداد اعتراض به این سیاست ارزی جدید را آغاز کردند. آنها دوشنبه نیز در برابر بانک مرکزی دست به اعتراض زدند.
به گفته معترضان، صرافیها نیز ارز را بر اساس نرخ بازار ثانویه به دانشجویان نمیفروشند. نرخ ارز در بازار ثانویه کمتر از نرخ ارز در بازار آزاد است.
بدون نظر
نظر بگذارید