خبرگزاری هرانا – به گفته یکی از وکلای پرونده بازداشت شدگان روز کوروش، برای حدود ۷۴ نفر از متهمان این پرونده که به دلیل دو اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد قوانین داخلی کشور و تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شده بودند، در دادگاه تجدیدنظر برای تمام حبسهای پنج ساله به اتهام اجتماع و تبانی برائت صادر شده و حبس یکسال برای اتهام تبلیغ علیه نظام به سه ماه کاهش یافته است که عمدتا این مدت را در زمان بازداشت موقف گذرانده اند. همچنین چند نفر هم اتهامات دیگری داشتند که احکام متفاوتی برای آنان صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایران وایر، امروز و بعد از حدود ۲۳ روز از دادگاه تجدیدنظر ، حکم دادگاه به «فرشید رفوگران»، یکی از وکلای این پرونده ابلاغ شده است، آقای رفوگران به ایران وایر گفته است «حدود ۷۴ نفر از متهمان این پرونده به دلیل دو اتهام اجتماع و تبانی بر ضد قوانین داخلی کشور و تبلیغ علیه نظام به شش سال حبس محکوم شده بودند که خوش بختانه برای تمام حبسهای پنج ساله به اتهام اجتماع و تبانی برائت صادر شده است. اما قاضی اتهام تبلیغ علیه نظام را برای متهمان پذیرفته اگرچه یک سال حبس را به مدت سه ماه کاهش داده است.»
او با توضیح این نکته که متهمان این پرونده در روند رسیدگی به پرونده خود حدود سه ماه را در زندان عادلآباد شیراز گذراندهاند، میگوید: «سه ماهی که قاضی برای همه متهمان در نظر گرفته است، اکثرا گذراندهاند و بعید میدانم به خاطر این حکم دوباره به زندان بازگردانده شوند.»
او با توضیح این که نگه داری آنها در بازداشت موقت به مدت سه ماه غیرقانونی بوده است، میگوید: «متهمان این پرونده در آن زمان دسترسی به وکیل نداشتند و مدت زیادی در بازداشت موقت مانده بودند. ما وقتی وکالت پرونده را گرفتیم، نزدیک زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر بود. درخواست فک بازداشت موقت را دادیم و متهمان با قرار کفالت آزاد شدند. همین که با قرار کفالت- که قرار بسیار سبکی است- آزاد شدند، نشان میدهد نگه داری آنها در این مدت در بازداشت موقت، فراقانونی بوده است.»
چند نفر از متهمان پرونده اتهامات دیگری هم دارند؛ «توهین به مقدسات» و «توهین به رهبری» به دیگر اتهامات آن ها اضافه شده و آنها را در دادگاه بدوی به هشت سال حبس محکوم کرده است: «مبنای اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری، گوشیهای موبایل این متهمان بوده است. این افراد را وقتی دستگیر کردهاند، تلفنهایشان را گرفتهاند. یک سری مطالب در شبکههای اجتماعی آن ها وجود داشته که این مطالب را یا ارسال کرده یا از دیگران گرفته بودند. اس ام اسها، صفح های فیس بوک و … مبنای اتهام آن ها شدهاند.»
فرشید رفوگران توضیح میدهد حبسهای دو سال و سه سالی که برای این اتهامات در دادگاه بدوی صادر شده بود، تغییر کرده است: «بعضیهایشان به هفت ماه حبس تبدیل شده و برای بعضی چند سال تعلیق در نظر گرفته شده است. یعنی قاضی برای حکمی که با عنوان این اتهامات صادر شده، تخفیف و تعلیق در نظر گرفته است.»
این وکیل دادگستری معتقد است که روند رسیدگی به این پرونده در دادگاه تجدید نظر امیدوار کننده بوده است: «خوش بختانه قضات شعبه یک دادگاه تجدید نظر فارس به دفاعیات متهمان بسیار دقیق گوش میدادند و به استدلال وکلا توجه میکردند و رای آن ها مطابق قانون بود. اگر چه ممکن است در برخی موارد قانون نقض داشته باشد.»
او رای صادر شده را به اطلاع موکلانش رسانده است: «من معتقدم واقعا هیچ جرمی رخ نداده بود و موکلانم به همان رای که برای تبلیغ علیه نظام صادر شده هم اعتراض دارند. ممکن است برخی از آنها برای اعاده دادرسی اقدام کنند.»
خانواده بسیاری از متهمان این پرونده چهار ماه بسیار سخت را از سر گذراندهاند: «روند بازداشت، بازجویی و دادگاه بدوی به شدت فراقانونی بود و متهمان و خانوادههایشان آسیب بسیار دیدند. خوشحالم که دادگاه تجدید نظر درست و مطابق قانون برخورد کرد.»
مادر یکی از بازداشت شدگان میگوید: «پسرم از نظر روحی به شدت به هم ریخته، بارها به روان پزشک مراجعه کرده و الان در حال مداوا است. این اتفاق ضربه بزرگی برای خانواده ما بود.»
بدون نظر
نظر بگذارید