خانه  > اعدام  >  اجرای حکم اعدام ۱۸ زندانی از جمله یک زن در زندان های مختلف/ رهایی ۴ زندانی از مجازات مرگ

اجرای حکم اعدام ۱۸ زندانی از جمله یک زن در زندان های مختلف/ رهایی ۴ زندانی از مجازات مرگ

خبرگزاری هرانا – حکم ۱۸ زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان‌های دستگرد اصفهان، عادل آباد شیراز، ساری، گرگان، تایباد، یزد و سپیدار اهواز اجرا شد. همچنین چهار زندانی در اردبیل و هریس که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم، از مجازات مرگ رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، دستکم ۱۸ زندانی در زندان‌های مختلف کشور اعدام شدند.

هویت این زندانیان، مهرداد سیاحی، ۲۶ ساله، اهل شاهین شهر، عارف هاشمی، اهل خمینی شهر، مهناز روشنی، اهل شاهین شهر، کاوه حسین‌زاده، ۳۲ ساله، پدر یک فرزند، اهل یزد، سیف‌الدین مهربان، ۲۳ ساله، نامق کسروی، ۲۵ ساله، هر دو تبعه کشور افغانستان، سعید امجدی، ۳۵ ساله، رحیم میرزازاده و ابراهیم عباسی، ۵۳ ساله، شهروندان اهل رشت، امرالله سجادی، ۲۷ ساله و ناصر عیوضی، ۳۱ ساله شهروندان اهل بندرعباس، مراد عزیزی، اهل تایباد، کریم نذری، تبعه کشور افغانستان، طاها شیرزاد و کاظم فرجی‌نژاد، ۴۸ ساله، اهل ساری، ناصر شهمرادی، ۴۳ ساله، اهل گرگان، پدر دو فرزند، احمد برهانی، ۲۹ ساله و علی میردار، ۳۲ ساله، اهل گنبد کاووس، گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، سحرگاه یکشنبه ۱۹ بهمن ماه، امرالله سجادی و سیدناصر عیوضی در زندان سپیدار اهواز، سیف‌الدین مهربان و نامق کسروی مورخ ۸ بهمن ماه در زندان عادل آباد شیراز، مهرداد سیاحی و عارف هاشمی سحرگاه روز شنبه ۱۱ بهمن ماه در زندان دستگرد اصفهان، ناصر شهمرادی و احمد برهانی در تاریخ ۱۴ بهمن ماه و علی میردار مورخ ۱۸ بهمن ماه در زندان گرگان، به چوبه دار آویخته شدند. این زندانیان پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط دادگاه‌های کیفری به اعدام محکوم شده بودند.

همچنین، سحرگاه چهارشنبه ۸ بهمن ماه، کاوه حسین‌زاده، در زندان یزد، سعید امجدی، رحیم میرزازاده و ابراهیم عباسی در زندان عادل آباد شیراز، مراد عزیزی و کریم نذری سحرگاه روز پنجشنبه ۹ بهمن ماه در زندان تایباد، طاها شیرزاد و کاظم فرجی‌نژاد نیز مورخ ۲۱ بهمن ماه در زندان ساری اعدام شدند. این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

از میان این زندانیان به اتهام مهناز روشنی که سحرگاه روز شنبه ۱۱ بهمن ماه در زندان دستگرد اصفهان اعدام شده، اشاره ای نشده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولان زندان و نهادهای متولی به صورت رسمی اعلام نشده است.

رهایی ۳ زندانی محکوم به اعدام در شهرستان هریس

به گزارش میزان، سه زندانی در شهرستان هریس با رضایت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافتند.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی در این خصوص گفت: سه متهم این پروند در سال ۱۴۰۱ در شهرستان هریس از بابت اتهان قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شدند.

موسی خلیل الهی در ادامه افزود: نهایتا با تلاش‌های مؤثر و پیگیرانه شورای حل اختلاف شهرستان هریس، اولیای دم از حق خود گذشت کردند این سه زندانی از مجازات اعدام نجات یافتند. همچنین، دادگاه از جنبه عمومی جرم، با توجه به اخلال در نظم و امنیت جامعه، متهمان را به حبس تعزیری محکوم کرد.

از سوی دیگر، خبرگزاری قوه قضاییه در خبری دیگر از رهایی یک زندانی محکوم به اعدام در اردبیل خبر داد.

معاون قضایی رئیس‌کل و معاون حل اختلاف دادگستری کل استان اردبیل در این خصوص گفت: سال ۱۳۹۹ در پی یک نزاع و درگیری در شهرستان پارس‌آباد منجر به قتل یک جوان شد.

متهم پرونده از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شد. در حالی که حکم اعدام متهم در مرحله اجرا قرار گرفته بود اولیای دم رضایت خود را اعلام کردند و این زندانی از مجازات مرگ رهایی یافت.

بر پایه گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، که توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، در دوره یکساله از اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۵ ﺗﺎ اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۶ میلادی، دستکم ۲۰۶۳ نفر در ایران اعدام شدند. بر این اساس، اجرای احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۱۹٪ افزایش یافته است. در بسیاری از این اعدام‌ها، به‌دلیل مخفی‌کاری، زندانیان حتی از حق ملاقات آخر با خانواده خود محروم شده‌اند.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید