خانه  > اندیشه و بیان, کودکان  >  اعتراضات ۱۴۰۴؛ گزارشی از بازداشت ۷ شهروند از جمله یک نوجوان

اعتراضات ۱۴۰۴؛ گزارشی از بازداشت ۷ شهروند از جمله یک نوجوان

خبرگزاری هرانا – کسرا قادربیگی، نوجوان ۱۶ ساله اهل شهر آسمان آباد، مهدی برزویی در بجنورد، حسین مزینانی و مهدی مزینانی، دو برادر ساکن تهران و سه فعال محیط زیست به نام‌های صادق پرویز‌زاده، فریبرز حیدری و حسین انصاریان توسط ماموران امنیتی در رابطه با اعتراضات سراسری بازداشت شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴، کسرا قادربیگی، نوجوان ۱۶ ساله اهل شهر آسمان آباد از توابع استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت وی بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته و تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه او اطلاعی حاصل نشده است.

از سوی دیگر به گزارش کولبرنیوز، مهدی برزویی، در تاریخ ۲۰ دی ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش در بجنورد، بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. او پس از مراحل بازجویی، طی روزهای اخیر به زندان بجنورد انتقال یافته است. این ورزشکار رشته کشتی‌گیری، از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم مانده و اطلاع‌رسانی رسمی درباره اتهامات انتسابی به او صورت نگرفته است.

در گزارشی از انصاف نیوز آمده است که صادق پرویز‌زاده، فریبرز حیدری و حسین انصاریان، سه فعال محیط زیست که پیشتر در رابطه با اعتراضات سراسری بازداشت شده بودند، همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

طی روزهای اخیر بازداشت شماری از فعالان محیط زیست گزارش شده بود. رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست نیز در مکاتبه‌ای با رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی کنشگران بازداشت‌شده در اعتراضات اخیر شد.

همچنین به گزارش کانال خبرنامه دانشگاه خواجه نصیر، حسین مزینانی، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه خواجه‌نصیر و موسیقی از دانشگاه هنر تهران، به‌همراه برادر خود مهدی مزینانی، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف، در تاریخ ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴ بازداشت شده‌اند. تا لحظه تنظیم این خبر، جزئیات بیشتری درباره محل نگهداری و اتهامات منتسب به این دو شهروند منتشر نشده است.

لازم به ذکر است که تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. این اعتراضات با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات چند سال اخیر تبدیل شد. در پی سرکوب اعتراضات توسط نیروهای انتظامی-امنیتی، هزاران نفر کشته و مجروح شده و ده‌ها هزار نفر نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت و یا احضار شده‌اند. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به گزارش تفصیلی هرانا در روز سی‌ونهم از آغاز اعتراضات که شامگاه گذشته منتشر شد، مراجعه کنید.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید