خانه  > slide, اندیشه و بیان, حقوق آکادمیک  >  گزارشی از بازداشت دستکم ۷ دانشجو در جریان تجمعات اعتراضی همدان

گزارشی از بازداشت دستکم ۷ دانشجو در جریان تجمعات اعتراضی همدان

خبرگزاری هرانا – در پی شکل‌گیری تجمعات اعتراضی جمعی از دانشجویان در همدان، روز شنبه ۱۹ مهرماه دست‌کم هفت تن به نام‌های تینا درویشی، پگاه پاپی، امید کرمی، علیرضا قربی، مهراد (مهرداد) سیفی، دانیال و مرتضی (نام‌های خانوادگی نامشخص)، بازداشت شدند. با گذشت چند روز از این رویداد، خانم‌ها درویشی و پاپی با تودیع وثیقه آزاد شدند اما سایرین همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان همدان در بازداشت به‌سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۹ مهرماه اعتراضات دانشجویی کم‌سابقه‌ای در نقاطی از شهر همدان صورت گرفت.

در جریان این تجمعات که در حوالی آرامگاه بوعلی سینا، محوطه دانشگاه بوعلی و مقابل ساختمان فرمانداری همدان شکل گرفت، شماری از دانشجویان معترض بازداشت شدند. هویت هفت تن از بازداشت‌شدگان، تینا درویشی، پگاه پاپی، امید کرمی، علیرضا قربی، مهراد (مهرداد) سیفی، دانیال (نام خانوادگی نامشخص) و مرتضی (نام خانوادگی نامشخص) توسط هرانا احراز شده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، تینا درویشی یک روز بعد از بازداشت، با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. پگاه پاپی نیز چند روز پس از دستگیری با شرایطی مشابه آزاد شد. سایر بازداشت‌شدگان همچنان در زندان همدان به صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شوند. رسیدگی به پرونده این دانشجویان در شعبه ۵ دادسرای عمومی و انقلاب همدان، به ریاست بازپرس احسان حسن در جریان است.

عموی یکی از دانشجویان بازداشتی، در تماس با هرانا گفت: «بازداشت دانشجویان معرض از جمله برادرزاده‌ام، عمدتا توسط پلیس امنیت صورت گرفت، اما علیرضا قربی توسط نیروهای اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود بازداشت شد. برای مهرداد سیفی قرار وثیقه به مبلغ دو میلیارد تومان صادر شده اما علیرغم تامین آن، از سوی مراجع قضایی پذیرفته نشده است. سایر بازداشت‌شدگان نیز با شرایط مشابهی مواجه هستند.»

خانواده‌های این افراد از عدم پذیرش وثیقه و وضعیت نامشخص فرزندان خود ابراز نگرانی شدید کرده‌اند.

 تجمعات دانشجویی روز ۱۹ مهرماه، در اعتراض به تصمیمات اخیر مسئولان دانشگاهی درخصوص ثبت‌نام دانشجویان با تابعیت عراق صورت گرفت. دانشجویان معترض نسبت به «تهدید امنیتی ناشی از حضور برخی دانشجویان وابسته به گروه‌های نظامی خارجی» هشدار داده و خواستار شفاف‌سازی از سوی مسئولان دانشگاه شده بودند. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی معترضان به ثبت‌نام افرادی با سوابق احتمالی عضویت در نیروهای “حشد شعبی” عراق بازمی‌گردد.

حق اعتراض مسالمت‌آمیز از اصول بنیادین حقوق بشر و قانون اساسی ایران است و دانشجویان در بیان اعتراضات خود باید از امنیت و آزادی کامل برخوردار باشند. بازداشت و برخورد امنیتی با معترضان، مغایر با اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی و تعهدات بین‌المللی ایران است. نهادهای مسئول موظف‌اند در رسیدگی به اعتراضات دانشجویی، از به‌کارگیری رویکردهای کیفری و امنیتی خودداری کرده و بر اساس اصول دادرسی عادلانه و اصل تناسب، زمینه گفت‌وگو و پاسخ‌گویی موثر را فراهم آورند.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید