خانه  > کارگران  >  گزارشی از معوقات مزدی، بلاتکلیفی و اخراج کارگران در ۴ واحد مختلف

گزارشی از معوقات مزدی، بلاتکلیفی و اخراج کارگران در ۴ واحد مختلف

خبرگزاری هرانا – شماری از کارگران کارخانه آب معدنی داماش اعلام کردند که چهار ماه حقوق معوقه دارند و در عین حال پرداخت برخی از مطالبات سال گذشته آنها نیز به تاخیر افتاده است. همچنین، بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه سیمکو رشت مطالبات مزدی و بیمه‌ای پرداخت نشده دارند. حدود ۴۰۰ کارگر کارخانه لاستیک سازی خوزستان نیز در حالی چهار ماه حقوق پرداخت نشده دارند که به دلیل تعطیل شدن این مجموعه، در بلاتکلیفی شغلی به‌سر می برند. افزون بر این، ۳۰۰ کارگر و مهندس کارخانه ماشین سازی تاشا اهواز توسط کارفرما از محل کار خود اخراج شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران کارخانه آب معدنی داماش معوقات مزدی دارند.

یکی از کارگران در این خصوص گفت: اکنون چهار ماه است که از سال گذشته و کارگران هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این، چندین ماه مطالبات مزدی سال گذشته کارگران نیز به تاخیر افتاده و کارفرما اهمیتی برای پرداخت آنها قائل نیست. دغدغه‌های اصلی کارگران تامین معیشت آنهاست که آن‌هم برطرف نمی‌شود.

وی با انتقاد از مسئولان استانی و شهرستانی که حمایتی از کارگران نمی‌کنند، گفت: برای پیگیری مطالبات مزدی و وضعیت بحرانی محل کارمان، به نهادهای مختلف از جمله اداره کار رودبار مراجعه کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. این در حالی است که طی این مدت همواره توسط کارفرما هم تهدید به اخراج شده ایم.

مطالبات مزدی کارگران کارخانه سیمکو رشت

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه سیمکو رشت مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.

بر اساس این گزارش، کارگران شاغل در کارخانه سیمکو رشت سه ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده اند. علاوه بر این، از اسفندماه سال گذشته تاکنون بیمه کارگران این مجموعه پرداخت نشده و بیمه تکمیلی آنها نیز قطع شده است. این امر، مشکلات معیشتی زیادی را برای این کارگران به همراه داشته است.

افزون بر این، در گزارشی دیگر از این اتحادیه آمده است که کارگران کارخانه لاستیک سازی خوزستان حقوق پرداخت نشده دارند.

بر اساس این گزارش، حدود ۴۰۰ کارگر کارخانه لاستیک سازی خوزستان چهار ماه حقوق پرداخت نشده دارند. همچنین به دلیل تعطیل شدن این مجموعه، کارگران در بلاتکلیفی شغلی به‌سر می برند.

یکی از کارگران این شرکت در این خصوص گفت: حقوق ۴ ماه کارکنان پرداخت نشده و مسئولان شهرستانی و استانی نیز به این وضعیت رسیدگی نمی‌کنند. با تعطیلی شرکت، حدود ۴۰۰ کارگر بیکار شده‌ اند و به آنان اعلام شده برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند.

این اتحادیه کارگری همچنین خبر داد که کارگران کارخانه ماشین سازی تاشا اهواز نیز از محل کار خود اخراج شدند.

بر اساس این گزارش، طی ۱۲ روز جنگ میان اسرائیل و ایران، ۳۰۰ کارگر و مهندس کارخانه ماشین سازی تاشا توسط کارفرما از محل کار خود اخراج شده اند.

یکی از کارگران اخراجی در این خصوص گفت: «از اول سال با هیچ نیرویی قرارداد امضا نکردند تا هر زمانی که بخواهند راحت اخراج کنند. صبح امروز می خواستیم وارد کارخانه شویم که جلوی ما را گرفتند و گفتند اخراج هستید.»

بر اساس آمار سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، موارد تعویق یا عدم پرداخت حقوق کارگران به مدت دست‌کم ۵۹۲ ماه برای ۱۸,۱۲۱ نفر ثبت شده است. همچنین ۴,۷۶۵ مورد اخراج یا تعدیل، ۵۸۵ مورد بیکاری، و ۴۸۸ ماه نبود بیمه برای ۵۲۵,۵۹۲ کارگر گزارش شده است. علاوه بر این، ۱۱ کارخانه تعطیل شده و ۴,۸۳۵ کارگر در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید