خبرگزاری هرانا – یک متهم در تهران بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر، یک زندانی در یزد که پیشتر بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با رضایت اولیای دم از مجازات مرگ نجات یافت. همچنین، مدیر مجتمع ندامتگاهی قزلحصار کرج از رهایی شش نفر محکوم به اعدام در این ندامتگاه از ابتدای ماه قمری محرم تاکنون خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک کارمند اداره مخابرات فرودگاه خمینی تهران که به اتهام قتل عمدی همکار خود بازداشت شده بود، با حکم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.
این پرونده به ماجرای تیراندازی مرگباری در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳ در ساختمان اداره مخابرات فرودگاه خمینی باز میگردد. در این واقعه، یکی از کارکنان این اداره در جریان درگیری مسلحانهای که توسط همکارش رخ داد، هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت. متهم از محل حادثه گریخت اما در شهر پرند شناسایی و بازداشت شد.
با آغاز روند قضایی، متهم در اظهارات اولیه خود ضمن اعتراف به شلیک گلوله، مدعی شد که قصد قتل نداشته و سلاح را تنها برای ترساندن کارفرمای خود به همراه داشته است. با این حال، دادگاه با استناد به اعترافات اولیه، اظهارات شاهدان حاضر در صحنه، بررسیهای فنی کارشناسان اسلحه و نظریه پزشکی قانونی، دفاع متهم را فاقد اعتبار تشخیص داد.
بر اساس نظریه کارشناسی، جهت حرکت گلوله از بالا به پایین بوده و این موضوع با وضعیت ایستاده متهم و حالت نشسته مقتول مطابقت داشته است. همچنین بر اساس گفتههای خود متهم، وی اسلحه را شب پیش از حادثه در خانه مسلح کرده بود. دادگاه با جمعبندی این شواهد، شلیک را عمدی ارزیابی کرد.
در جلسه دادگاه، اولیای دم مقتول نیز خواستار صدور حکم اعدام شده بودند. نهایتاً قضات دادگاه پس از شور، متهم را به دلیل مباشرت در قتل عمدی به اعدام محکوم کردند. این حکم قابل فرجامخواهی در دیوان عالی کشور است.
رهایی یک زندانی از چوبه دار در یزد
به گزارش مهر، یک زندانی محکوم به اعدام در یزد از چوبه دار رهایی یافت.
در این گزارش آمده است: با پیگیریها و وساطت استانداری یزد و جمعی از خیرین، یک متهم محکوم به اعدام از چوبه دار نجات یافت. نماینده هیئت مذهبی زردین ضمن ارائه گزارشی از روند جمعآوری کمکهای مالی و مشارکت مردمی در تأمین مبلغ دیه، از همراهی مسئولان ارشد استان تقدیر کرد.
رهایی ۶ زندانی از اعدام در زندان قزلحصار کرج
به گزارش ایرنا، مدیر مجتمع ندامتگاهی قزلحصار کرج از رهایی شش نفر محکوم به اعدام در این ندامتگاه از ابتدای ایام ماه محرم تاکنون خبر داد.
اله کرم عزیزی اظهار کرد: واحد مددکاری مجتمع ندامتگاه قزلحصار کرج در قالب یک پویش مذهبی در این راستا تلاش کردند. در نتیجه رضایت اولیای دم شش نفر از محکومینی که به اتهام قتل در انتظار اجرای حکم اعدام بودند اخذ شد. این زندانیان بین ۲۷ تا ۷۰ سال سن داشته و چهار تا ۱۷سال با حکم اعدام در زندان محبوس بودند. این محکومان، در اثر اختلافات خانوادگی، ایجاد سوء تفاهم، عدم کنترل خشم یا بروز مشکلات مالی منجر به درگیری مرتکب قتل شده بودند.
وی افزود: با برگزاری جلسات متعدد مصالحه و دعوت خانواده مقتول با جلب رضایت آنان اجرای احکام اعدام منتفی شد. از مجموع شش زندانی محکوم به اعدام، سه نفر با اخذ رضایت اولیاء دم و پایان محکومیت دولتی از زندان آزاد شدند و از مجازات مرگ رهایی یافتند.
بدون نظر
نظر بگذارید