خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان زابل اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، دو زندانی در زندان زابل اعدام شدند.
هویت آنان، رضا دهمرده، حدودا ۲۴ ساله، فرزند عبدالعزیز، اهل و ساکن روستای خاکسفیدی از توابع شهرستان زابل و عبدالله (نام خانوادگی نامشخص) تبعه کشور افغانستان توسط هرانا احراز شده است.
این دو زندانی پیشتر در پرونده های جداگانه از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط دادگاه های کیفری به اعدام محکوم شده بودند.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴، دست کم ۹۳۰ تن در زندانهای کشور اعدام شدهاند؛ رقمی که بالاترین میزان اعدام ثبتشده در دستکم ۱۲ سال گذشته به شمار میرود. با این حال، مقامات زندان و سایر نهادهای مسئول تنها حدود ۶٪ از این اعدامها را بطور رسمی اعلام کردهاند؛ مسئلهای که بیانگر فقدان شفافیت، پنهان کاری ساختاری و نبود سازوکارهای پاسخ گویی در روند اجرای مجازات اعدام در ایران است.
بدون نظر
نظر بگذارید