خانه  > اعدام  >  حکم اعدام دو زندانی اجرا شد/ نجات یک زندانی از چوبه‌دار

حکم اعدام دو زندانی اجرا شد/ نجات یک زندانی از چوبه‌دار

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان دستگرد اصفهان اجرا شد. همچنین با احراز هویت یک زندانی دیگر که سحرگاه روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه، در زندان تبریز اعدام شده است، شمار اعدام شدگان روز مذکور در این زندان به دو تن افزایش یافت. از سوی دیگر، یک زندانی محکوم به اعدام در شهرستان میاندوآب با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد.

هویت وی، “محمود حجت‌زاده، ۳۵ ساله و اهل تربت حیدریه” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، آقای حجت‌زاده سه سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

افزایش شمار اعدام شدگان در زندان تبریز به دو تن

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه روز سه‌ شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، دو زندانی در زندان تبریز اعدام شدند.

بر اساس این گزارش، علاوه بر اجرای حکم اعدام حسن ساعی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، حکم یک زندانی دیگر با هویت “پیام مختاری، اهل مراغه” نیز در زندان تبریز به اجرا درآمده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: آقای مختاری چهار سال پیش به اتهام قتل دوستش در یک درگیری بازداشت شد. وی سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

رهایی از اعدام یک زندانی در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در میاندوآب از مجازات اعدام رهایی یافت.

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این خصوص گفت: این پرونده در فروردین ماه سال گذشته، در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفت. متهم در یکی از روستاهای شهرستان میاندوآب مرتکب قتل عمد و بازداشت شده بود. رسیدگی قضایی به جرم ارتکابی این فرد در جریان بود.

ناصر عتباتی گفت: برای ترویج فرهنگ صلح و سازش، تلاش‌هایی برای جلب رضایت اولیای دم آغاز شد. در نهایت، خانواده مقتول از اجرای حکم اعدام گذشت کردند و محکوم فرصتی دوباره برای زندگی یافت.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۹۳۰ مورد اجرای حکم اعدام در زندان‌های ایران ثبت شده است. این رقم بالاترین میزان در دوازده سال گذشته بوده و گویای روندی فزاینده در اعمال این مجازات طی پنج سال اخیر است؛ به‌نحوی که شمار اعدام‌ها در فاصله‌ی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ حدود ۲.۵ برابر افزایش یافته است. بخش قابل ‌توجهی از این احکام به اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر اختصاص داشته و سهم آن‌ها نیز در مقایسه با سال‌های پیش، روندی صعودی را نشان می‌دهد. همچنین، در سال ۲۰۲۴، ۶۱ زندانی در زندان دستگرد اصفهان به دار آویخته شدند که نسبت به سال قبل، افزایش ۷۴ درصدی را نشان می‌دهد.

مطالب مرتـبط

بدون نظر

نظر بگذارید