خبرگزاری هرانا – صد فعال سیاسی و مدنی طی بیانیهای اعتراضی، به تداوم بازداشت شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی و برخوردهای صورت گرفته با دیگر اعضای آن، واکنش نشان داده و خواستار آزادی فوری وی و رفع موانع فعالیت این تشکل مدنی شدند. امضا کنندگان این بیانیه با اشاره به اینکه با وجود گذشت هفتهها از بازداشت مدیر جمعیت امام علی، تاکنون توضیحات قانعکنندهای در خصوص بازداشتهای مرتبط با این تشکل ارایه نشده، «این قبیل اقدامات مشکوک و ناروا را مخل مشارکت مدنی و باعث انسداد راه اصلاحات و فرایندهای قانونی دانستهاند.» در بخشی از این بیانیه آمده است: «اعمال فشار بر جامعه مدنی ایران و از جمله اصرار غیرموجه بر تغییر اساسنامه جمعیت امام علی و تغییر ساختار تشکیلاتی آن از هیات امنا به مجمع عمومی، با هدف تضعیف و ناکارآمد کردن آن، مطلقاً پذیرفتنی نیست و گِرهی از معضلات عدیده حاکمیت نیز نخواهد گشود.»
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، صد فعال سیاسی و مدنی طی بیانیهای اعتراضی، به تداوم بازداشت شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی و برخوردهای صورت گرفته با دیگر اعضای آن، واکنش نشان داده و خواستار آزادی فوری وی و رفع موانع فعالیت این تشکل مدنی شدند.
متن کامل این بیانیه در ادامه میآید:
“هفتهها از بازداشت آقای شارمین میمندی نژاد، مدیر ارشد تشکل قانونی و مردمی «جمعیت امام علی» میگذرد. تاکنون دلایل و توضیحات قانع کنندهای در خصوص بازداشتهای مرتبط با این تشکل ارایه نشده و افکار عمومی به دیده تردید بدان مینگرند. واکنشهای وسیع اجتماعی نیز گویای این واقعیت است.
فارغ از اتهامات شخصی که باید در یک دادگاه عادلانه و شفاف به آنها رسیدگی شود، اینجانبان برخوردهای بازدارنده و تنگ نظرانه با سازمانهای مردمنهاد و بهویژه یکی از خوشنامترین آنها (جمعیت امام علی) را مغایر با اصول قانون اساسی و حقوق شهروندی تلقی میکنیم و این قبیل اقدامات مشکوک و ناروا را مخل مشارکت مدنی و باعث انسداد راه اصلاحات و فرایندهای قانونی میدانیم.
اعمال فشار بر جامعه مدنی ایران و از جمله اصرار غیرموجه بر تغییر اساسنامه جمعیت امام علی و تغییر ساختار تشکیلاتی آن از هیات امنا به مجمع عمومی، با هدف تضعیف و ناکارآمد کردن آن، مطلقاً پذیرفتنی نیست و گِرهی از معضلات عدیده حاکمیت نیز نخواهد گشود.
نبض حیات ملی یک ملت با نشاط و پویایی جامعه مدنی، آزادی رسانهها و گردش اطلاعات میتپد و این قبیل سمنها، مددکار و یار و یاور دستگاههای رسمی کشور در غلبه بر بحرانها و آسیبهای اجتماعی هستند، بهویژه در شرایطی که شهروندان امید و اعتماد چندانی به مدریت رسمی دستگاهها و خزانههای خالی ندارند.
جامعه ما به همدلی و انسجام و همیاری همه اقشار برای غلبه بر تنگناهایی که رو به تزاید است، نیاز دارد. ما امضاء کنندگان این بیانیه، از مقامات مسئول، به ویژه از رییس جمهوری و رییس قوه قضاییه، خواهان آزادی فوری مدیر جمعیت امام علی و سایر فعالان مدنی و رفع موانع فعالیت این تشکل مدنی هستیم.
اسامی امضا کنندگان:
ابراهیم اصغرزاده، جواد امام، سیف الله امینی، ابوطالب آدینه وند، نرجس اسفندیاری، علیرضا اکبرزادگان، رویا بلوری، رضا باوفا، زهره آغاجری، فرهاد بهبهانی، سید علیرضا بهشتی شیرازی، سید علیرضا حسینی بهشتی، قربان بهزادیان نژاد، عماد بهاور، علی اکبر بدیع زادگان، محمد حسین بنی اسدی، ابوالفضل بازرگان، صفا بی طرف، جلال بهرامی، سعید پورعزیزی، مصطفی تاج زاده، عزت الله تقوائیان، علیرضا تاجرنیا، محمد توسلی، حمید رضا جلایی چور، محمد رضا جلایی پور، روزبه جامه شورانی، احمد جمی، جلال جلالی زاده، محمد رضا جورکش، حمید جباری، یوسف حسنیتبار، غلامحسین حسنتاش، محمد حسینینیا، ابوالفضل حکیمی، یونس حاجیزاده، محمد حیدرزاده، مجتبی خندان، علیرضا خوشبخت، محمد حسن داوودی، حسین رزاق، عبدالله رمضان زاده، علیرضا رجایی، حسین رفیعی، احد رضایی، ویدا ربانی، حسن اسدی زیدآبادی، علیرضا زارع، حامد سیاسیراد، مریم شربتدار قدس، محمد شمسآبادی، بهروز شاهرخنیا، جعفر شاپورزاده، حامد شجاعی، مجید شیعهعلی، نادر صدیقی، سید محمد صحفی، محسن صفایی فراهانی، جلیل صحرایی، فیروزه صابر، کیوان صمیمی، ریحانه طباطبایی، فرید طاهری، فیض الله عربسرخی، طاهره علیزاده، فریده غیرت، علی اصغر غروی، اردشیر فتحینژاد، فاطمه فرهنگخواه، رامین فروزنده، غفار فرزدی، محمد جعفر قائمپناه، محمد قرهتپه، مهدی کیانی، روحالله کلانتری، خدیجه گلینمقدم، علی گرجی، جعفر گنجی، محسن لک، حسن لک، محمد جواد مظفر، فخرالسادات محتشمیپور، مهدی محمودیان، سعید مدنی، محمد محمدی اردهالی، عباس معینی، احسان مالکی پور، علی ملکپور، محسن محققی، سعید محمدی، مهدی معتمدیمهر، خسرو منصوریان، نوید مؤذن، نجمه معصومی، علی نیکجو، حسین نصیری، ابوالفضل نجفی، میرهادی نائینی، صدیقه وسمقی، شهرزاد همتی، علیرضا هندی، سید جواد هاشمی، هادی هادیزاده یزدی / مردادماه ۱۳۹۹″
گفتنی است، دفتر جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی روز یکشنبه ۱ تیرماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در تهران پلمب شد. همزمان شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی به همراه مرتضی کی منش، مسئول رسانهای و کتایون افرازه بازرس علیالبدل این جمعیت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین زهرا رحیمی خامنه مدیرعامل جمعیت امام علی به عنوان متهم برای روز شنبه ۲۵ مرداد به دادسرا احضار شد.
پس از گذشت یک ماه، مرتضی کی منش و کتایون افرازه دیگر عضو این جمعیت با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
پیشتر باشگاه خبرنگاران جوان با انتشار یک گزارش دلیل بازداشت این افراد را ارتباط با یکی از گروههای اپوزیسیون و افراد خارج از کشور بیان کرده و آقای میمندی نژاد نیز به زیر سوال بردن «اسلام» و «مبنای رسالت پیامبر اسلام» متهم شده بود. این وبسایت همچنین مدعی در دست داشتن یک فایل صوتی از شارمین میمندی نژاد شده بود که در آن به قاسم سلیمانی توهین میشود.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز مدعی شده بود که «علت بازداشت این فعالین مدنی مسائل امنیتی است و ربطی به تشکل مردمنهاد آنها ندارد».
جمعیت امام علی، آنگونه که در تارنمای آن آمده: «یک سازمان مردم نهاد، کاملا مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی است که در سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی با شماره ۱۹۰۶۱ به ثبت رسید و فعالیت خود را با مجوز رسمی از وزارت کشور دنبال میکند. این جمعیت در حال حاضر ۳۶ خانه ایرانی و ۱۰ نمایندگی فعال در شهر تهران (در دانشگاههای صنعتی شریف و تهران و دیگر نقاط شهر ) و نزدیک به ۱۰ هزار عضو فعال در سراسر ایران دارد. عمده فعالیت این انجمن در خصوص کمک به کودکان و زنان نیازمند است.
بدون نظر
نظر بگذارید