خبرگزاری هرانا
خبرگزاری هرانا

مقالات

لایحه حجاب و عفاف در منظر قانون اساسی و حقوق بشر/ علیرضا گودرزی

ماهنامه خط صلح – وضعیت تقنینی و اجرایی در مورد مسئله‌ی حجاب بسیار پیچیده است. این پیچیدگی از سال گذشته و با شروع خیزش «زن، زندگی، آزادی» بسیار عجیب‌تر . . .

درک پیامدهای روانی لایحه عفاف و حجاب برای زنان و جوانان/ مهدی عنبری

ماهنامه خط صلح – هدف از نگارش این مقاله نقد قوانین وضع شده در کشور نیست. اگرچه قوانین متعددی در سال‌های ۱۳۶۱، ۱۳۶۵، ۱۳۷۴، ۱۳۸۴، ۱۳۹۲ و همین . . .

«حجاب و عفاف»، لایحه‌ای برای تکرار شرایط بد/ سعید مالکی

ماهنامه خط صلح _ آن‌چه در موضوع حجاب و حواشی پیرامون آن مشاهده می‌شود یک غایب بسیار بزرگ دارد. نگاهی به سیر حوادث پیرامون موضوع در طول یک . . .

لایحه حجاب و عفاف مقدمه‌ای برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها/ هرمز شریفیان

ماهنامه خط صلح _ موضوع حجاب یکی از موضوعات اصلی در حوزه‌ی اجتماعی است که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ به یکی از موضوعات یا بهتر . . .

بازگشت کابوس گشت کمیته‌ی انقلاب اسلامی و ارشاد؟/ کیومرث امیری

ماهنامه خط صلح _ هنوز خاطره‌ی تلخ و هولناک «گشت کمیته‌ی انقلاب اسلامی» که چون بختکی شوم و آزاردهنده جان و مال و حیثیت و حرمت مردم ایران . . .

مقاومت مدنی و لایحه حجاب و عفاف/ رها ثابت سروستانی

ماهنامه خط صلح _ لایحه حجاب و عفاف که اخیراً توسط کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تهیه و منتشر شده، مشتمل بر پنج فصل و هفتاد . . .

شبکه‌های اجتماعی عرصه‌ی اصلی مخالفت با لایحه عفاف و حجاب/ عاطفه دانشگر

ماهنامه خط صلح – حدود یک سال از جان باختن مهسا امینی بر سر موضوع حجاب می‌گذرد؛ یک سالی که مواجهه‌ی عموم مردم با موضوع حجاب اجباری و . . .

لایحه عفاف و حجاب؛ سزادهی بدون توجه به نفع جامعه/ محمدهادی جعفرپور

ماهنامه خط صلح – تحلیل مواد پیشنهادی در لایحه «عفاف و حجاب» بنا به اصول و قواعد تعریف شده در قانون مجازات اسلامی و قانون کاهش مجازات‌های تعزیزی . . .

بن‌بست حکومت در مبارزه‌ی زنان با حجاب اجباری/ دلبر توکلی

ماهنامه خط صلح _ نزدیک به چهل و پنج سال است که زنان ایرانی، نسل به نسل،  مشعلٍ مبارزه با حجاب اجباری در جمهوری اسلامی را دست به . . .

مبارزه با ظلم: نافرمانی مدنی در برابر قوانین اجباری حجاب/ عبدالله بائی لاشکی

ماهنامه خط صلح _ در میان تلاش‌‌ها برای پیگیری حقوق ذاتی انسان‌ها در خصوص حق آزادانه‌ی انتخاب پوشش و بحث‌‌های آتشین گروه‌های موافق پیرامون قانون پوشش اجباری زنان . . .

لایحه عفاف و حجاب: پادگانی به وسعت یک کشور/ مرضیه محبی

ماهنامه خط صلح – زنان ایران نزدیک به یک سال است که پنجه در پنجه‌ی یکی از خشن‌ترین و مستبدترین  نظام‌های حاکم بر جهان انداخته و همه‌ی دقایق . . .

نگاهی به مجازات‌های پیش‌بینی شده در لایحه حجاب و عفاف/ احسان حقی

ماهنامه خط صلح – در جوامع متمدن امروزی، وضع قوانین کیفری (جزایی) تنها در صلاحیت نهاد قانونگذاری (پارلمان) که برآمده از اراده‌ی اکثریت شهروندان است بوده و مراجع . . .

افراد لزوماً نیازی به بچه‌دار شدن ندارند/ پرستو عزیزی

ماهنامه خط صلح – در تقویم هر سال یک روز (دهم مردادماه- برابر با اول اوت) به روز جهانی بی‌فرزندی (Childfree) (۲) اختصاص داده شده تا افراد و زوج‌هایی . . .

بحران خشکیدگی دریاچه‌ی ارومیه، فاجعه‌ای زیست‌محیطی/ سعید وفا

ماهنامه خط صلح – دریاچه‌های آب‌شور اکوسیستم‌های بسیار ارزشمندی هستند که تأثیرات شگرفی در تنوع زیستی، اقتصاد‌ محلی و تنظیم اقلیم منطقه‌ای دارند. این اکوسیستم‌ها علاوه بر جذب . . .

چگونه ایران طی ده سال فقیر شد؟/ امیر آقایی

ماهنامه خط صلح – ماه گذشته انتشار یک آگهی در سایت نیازمندی‌های «دیوار» مربوط به درخواست یک خانواده‌ی فقیر در سمیرم واقع در استان اصفهان با واکنش‌های زیادی . . .

سانسور مکرر رسانه‌های تصویری و تأثیر آن بر حقوق بشر/ عبدالله بائی لاشکی

ماهنامه خط صلح – حقوق بشر و رسانه‌های تصویری نقشی حیاتی در جهان آزاد دارند و به عنوان ابزار قدرتمندی برای ارتقای شفافیت، پاسخگویی و عدالت اجتماعی عمل . . .

نظارت صداوسیما بر شبکه‌ی نمایش خانگی: تقابل نهادهای امنیتی با سلبریتی‌ها؟/ مهدی شیرزاد

ماهنامه خط صلح _ سیاستمدارهای ایرانی تصور می‌کنند آن‌ها که به کسب و کار هنر مشغولند، خیلی روی نظر مردم موثرند و همواره دنبال جذب آن‌ها بودند. در . . .

حمایت از شبکه‌ی نمایش خانگی: نیاز مردم و زمان؛ دو بال یک پرواز/ سعید مالکی

ماهنامه خط صلح _ آلوین تافلر نظریه‌پرداز «موج سوم» معتقد است انسان پس از دو انقلاب کشاورزی و صنعتی امروز وارد انقلاب سوم شده است؛ انقلاب الکترونیک. او . . .

سریال‌های نمایش خانگی، راهی برای فراموشی/ علی حسینی

ماهنامه خط صلح _ یک. در فیلم روزی روزگاری امریکا، دیوید آرونسون (رابرت دنیرو) بعد از سال‌ها برگشت به محله‌ی قدیمی در مقابل این پرسش که «این همه . . .

نقدی بر «سازمان هنری رسانه‌ای اوج»/ علی کلائی

ماهنامه خط صلح – از همان اولین ماه‌های پس از رهبری سیدعلی خامنه‌ای، او تلاش کرد تا مفهومی را به نام تهاجم فرهنگی در ذهن‌ها جا بیاندازد. مفهومی . . .

شبکه‌ی نمایش خانگی قربانی تازه‌ی سرکوب/ مرضیه محبی

ماهنامه خط صلح – در ایران هنگامی که تلویزیون انحصاری حاکمیت، همه‌ی دریچه‌های دگراندیشی را بست و همه‌ی راه‌های نفوذ افکار و اعتقادات و گفتمان‌های موجود را با . . .

ساترا و سوابقش، ابزاری برای سرکوب در حوزه‌ی رسانه/ مصطفی عزیزی

ماهنامه خط صلح – برای سرکوب رسانه‌های تصویری، جمهوری اسلامی راه‌های متفاوتی را در پیش گرفته است. زمانی تصور می‌کردند سلطه‌ی صداوسیما همیشگی خواهد بود و کافی‌ست صداوسیما . . .

نگاهى به از بین رفتن استقلال شبکه‌ی نمایش خانگى/ آرش چاکری

ماهنامه خط صلح – اگر بخواهیم تاریخ تلوزیون ایران را بعد از سال ١٣۵٧ در یک جمله خلاصه کنیم، می‌توان نوشت: شکاف عظیم فرهنگى-هنرى میان واقعیت جامعه و . . .

نظارت صداوسیما بر شبکه‌ی نمایش خانگی: موقعیت‌سوزی/ فرشاد قاآنی

ماهنامه خط صلح – در آخرین روزهای خردادماه امسال، خبرگزاری فارس گزارش داد که «شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ی سی‌ام خردادماه خود که به ریاست سید ابراهیم . . .

خبرگزاری هرانا