خبرگزاری هرانا – شهریار بیات، زندانی سیاسی ۶۴ ساله محبوس در زندان اوین که پیشتر از بابت یک پرونده توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به ۱۸ سال حبس محکوم شده بود، اخیرا در بخش دیگری از پرونده خود، توسط شعبه سیزده دادگاه کیفری استان تهران از بابت اتهام “سب النبی” به اعدام محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شهریار بیات، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در بند شش زندان اوین سپری میکند، به اعدام محکوم شد.
یکی از اعضای خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای بیات در تاریخ بیست و هفتم اسفندماه سال گذشته از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود. حکم اعدام او از بابت اتهام سب النبی که در تاریخ بیست و پنجم بهمن ماه، توسط شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران صادر شده بود، در آخرین روز مرخصی وی یعنی پنجم فروردین ماه، در سامانه ثنا ثبت و به او در روز پایان مرخصی و بازگشت به زندان ابلاغ شد. “
به گفته این منبع مطلع، “خانم ناهید، همسر آقای بیات از شرایط روحی و جسمانی مساعدی برای پیگیری وضعیت پرونده همسرش برخوردار نیست.”
شهریار بیات دارای دو پرونده با اتهامات مجزا در دادگاههای کیفری و انقلاب است.
بنا بر مستندات دریافتی هرانا، بیات در تاریخ بیست و پنجم بهمن ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران با مستشاری سعید شرافتی و علی تقیان با رای اکثریت اعضا از بابت اتهام سب النبی نسبت به پیامبر اسلام و توهین به سایر معصومین و اهانت به مقدسات اسلام از طریق انتشار تصاویر و مطالبی در فضای مجازی، به اعدام محکوم شد.
این در حالی است که شعبه مذکور همزمان با صدور یک رای اقلیتی با مستشاری ابوالقاسم مرادطلب، متهم را از بابت اتهام سب النبی با اعمال تخفیف در مجازات با توجه به “ابراز ندامت” آقای بیات، به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.
حکم اعدام صادره به مدت ۲۰ روز از زمان ابلاغ، قابل فرجام خواهی است.
لازم به ذکر است، پیشتر برای آقای بیات از بابت اتهام مذکور در دادسرای عمومی و انقلاب شهریار قرار منع تعقیب صادر شده بود. حکم مذکور با اعتراض دادستان شهریار مجدد در دادگاه انقلاب این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت. اما به دلیل عدم صلاحیت دادگاه انقلاب در خصوص اتهام سب النبی پرونده وی به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع داده شد.
حکم مذکور و روند دادرسی نشانگر وجود ابهامات زیادی در پرونده آقای بیات است. این حکم در حالی صادر شده که وی تنها چند هفته قبل به مرخصی اعزام شده بود.
لازم به ذکر است این زندانی سیاسی در تاریخ سوم مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری ساعت چهار صبح توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شهریار بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی چندی بعد به بند ۶ زندان اوین منتقل شد.
شهریار بیات در تاریخ دهم اسفند ۱۴۰۱، از بابت پرونده اول توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس، از بابت اتهام توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری به دو سال حبس، از بابت اتهام اجتماع و تبانی در ارتکاب جرائم بر ضد امنیت کشور به تحمل پنج سال حبس و از بابت اتهام تشکیل و اداره دستجات و گروه غیر قانونی (مجازی) و عضویت در آنها با هدف برهم زدن امنیت کشور به ده سال حبس یعنی مجموعا به ۱۸ سال حبس محکوم شد.
از این میزان ده سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا است که با درخواست تخفیف مجازات میزان حبس وی به هشت سال و شش ماه کاهش یافت.
این زندانی سیاسی در مردادماه سال گذشته، طی نامه ای به قوه قضاییه که نسخه ای از آن به دست هرانا رسیده است، نوشته است؛ “اینجانب با ۶۳ سال سن برای اولین بار در زندگی پایم به چنین مکانی رسیده، من بدون اینکه فعالیت عملی و میدانی داشته باشم فقط به صرف اینکه در گوشی خود با وجود تعدد و تنوع مطالب که روزانه میلیاردها مطلب از این دست در جهان، در حال گردش است، با نهایت بی شرمی و وقاحت تمام، با ورود به حریم شخصی و خصوصی گوشی همراهم از مطالب آن علیه من پرونده سازی نموده اند.”
وی در این نامه با اشاره به اینکه یازده ماه است که در زندان است و به بیماری های گوارشی مبتلا شده، نوشته است: “نامه هایم به ریاست محترم قوه قضائیه جناب آقای محسنی اژه ای، ریاست محترم دادستانی کل کشور جناب آقای منتظری، دادستان محترم شهریار و نماینده مردم شهریار بدون پاسخ مانده، هیچ یک از این آقایان، هیچ پاسخی و یا واکنشی نشان نداده اند، در حالیکه دو بار در پرونده بنده حکم دو قاضی به نفع من در کمال بی عدالتی و قانون شکنی به علت اعمال نفوذ، شکسته شده است.”
آقای بیات پیشتر در زندان تهران بزرگ به دلیل طولانی بودن روند صدور مجوزهای درمانی، از رسیدگی پزشکی محروم مانده بود.
شهریار بیات، متولد ۱۳۳۹، فرزند قربانعلی، کارمند بازنشسته، متاهل و ساکن شهریار است.
- دادگاه کیفری یک تهران
- دادگاه کیفری یک تهران
- دادگاه کیفری یک تهران
- دادگاه انقلاب شهریار
- دادگاه انقلاب شهریار
- نامه به قوه قضاییه
- نامه به قوه قضاییه
بدون نظر
نظر بگذارید