خبرگزاری هرانا – یک متهم زن در تهران از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری این شهر به اعدام محکوم شد. حکم اعدام این زن میانسال در حالی صادر شده که پزشکی قانونی اختلالات روانی او را تایید کرده است. همچنین هشت زندانی در استانهای یزد، کردستان، فارس، خوزستان و اصفهان که پیشتر در پروندههای جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با گذشت و یا کسب رضایت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافتند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، یک متهم زن در تهران از بابت اتهام قتل، توسط دادگاه کیفری این شهر به اعدام محکوم شد.
بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از سال ۹۶ با تماس تلفنی یک راننده تاکسی به مرکز فوریتهای پلیسی آغاز شد.
او به مأموران گفت: زنی میانسالی سوار ماشینم شد و به من گفت باری دارد و از من کمک خواست تا آن را در صندوق عقب بگذارم. من هم این کار را کردم و به سمت خارج از شهر تهران حرکت کردیم. وقتی پیاده شد و وسایلش را که در یک پتو بود برداشت، قسمتی از پتو کنار رفت و من دست یک انسان را دیدم که خونآلود بود. ترسیدم همان موقع واکنش نشان دهم و تصمیم گرفتم موضوع را به پلیس اطلاع دهم.
بعد از گفتههای این مرد مأموران به محلی که او گفته بود، رفتند و زن میانسالی را درحالیکه قصد داشت جسد را از بین ببرد، بازداشت کردند. این زن که مینا نام دارد، اعتراف کرد جسد متعلق به شوهر سابقش به نام یوسف است و وی را کشته است.
مینا در بازجویی ها گفت: من و یوسف ۲۰ سال قبل از هم جدا شده بودیم. او بعد از طلاق دخترم را از من گرفت و ثریا با پدرش زندگی میکرد. من هم گاهی برای سر زدن به آنها میرفتم. هفتهای یکبار دخترم را میدیدم و با هم صحبت میکردیم. ثریا بزرگ شده و پدرش همه کارهای خانه را به او سپرده بود. ثریا بابت این مسئله خیلی اذیت میشد؛ چون هم درس میخواند و هم باید کار میکرد. هر بار من میرفتم خانه را تمیز و غذا درست میکردم، اما چون همیشه در خانه نبودم دخترم مجبور بود بیشتر کار کند. من معمولا سعی میکردم زمانی به دیدار دخترم بروم که پدرش در خانه نباشد، اما گاهی با هم روبهرو میشدیم.
متهم گفت: این اواخر دخترم میگفت خیلی خسته شده و دیگر نمیتواند کارهای خانه را انجام دهد. من گفتم بیشتر به دیدنش میروم و حتی قبول کردم یک هفته آنجا بمانم تا دخترم به درسهایش برسد. یکی، دو روز از این ماجرا گذشته بود و همهچیز آرام بود و من همه کارهای خانه را میکردم و زندگی روی نظم بود تا اینکه روز حادثه دخترم برای رفتن به مدرسه از خانه خارج شد. شوهر سابقم دوباره جروبحثش را با من شروع کرد. او همیشه با من جروبحث داشت. اول به من پیشنهاد داد دوباره با او ازدواج کنم؛ اما وقتی که دید قبول نمیکنم، فحش داد. من میخواستم از خانه بیرون بیایم که گذشته را پیش کشید و داد و فریاد کرد. وقتی یاد روزهایی افتادم که از دست شوهرم کتک میخوردم، حالم خراب شد و دیگر نتوانستم خودم را کنترل کنم. وقتی حمله کرد من را بزند، من هم او را زدم. شوهرم معتاد بود و نتوانست دوام بیاورد و مرد. با اینکه پشیمان شده بودم، اما دیگر کاری از دستم برنمیآمد. تصمیم گرفتم جسد را از خانه خارج کنم. با قندشکن جسد را تکه کردم و داخل کیسه قرار دادم و در یک پتو پیچیدم تا آن را خارج کنم؛ اما راننده تاکسی متوجه شد.
زن جوان بعد از این اعترافات با شکایت دخترش روبهرو شد و او برای مادرش درخواست اعدام کرد و گفت: پدرم اعتیاد داشت، اما من خیلی دوستش داشتم. او بسیار پدر مهربانی بود. من را بهتنهایی بزرگ کرد و به خاطر من از خودش گذشت. من حاضر نیستم گذشت کنم. مادرم من را رها کرد؛ اما پدرم من را بهتنهایی بزرگ کرد.
وقتی برای تکمیل پرونده مینا به پزشکی قانونی منتقل شد، متخصصان اعلام کردند این زن دچار مشکلات روانی است و مسئول اعمال خودش نیست. این گزارش روند رسیدگی به پرونده را تغییر داد و این بار دختر مقتول به گزارش پزشکی قانونی اعتراض کرد.
کمیسیون پزشکی تشکیل شد و اعضای کمیسیون پنج نفره اعلام کردند متهم هرچند دچار مشکلات روانی است، اما مسئول اعمال خودش است.
وکیل متهم به نظریه پزشکی قانونی اعتراض کرد و کمیسیون ۹ نفره از پزشکان تشکیل شد که باز هم نظریه صادر شده اعلام کرد متهم مسئول اعمال خویش است و بیماری روانیاش رافع مسئولیت کیفری نیست.
با ارسال پرونده به شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران متهم پای میز محاکمه رفت.
او جزئیات را تشریح کرد و گفت: من قصد کشتن شوهرم را نداشتم. وقتی جروبحث شروع شد و او به من فحاشی کرد و مثل گذشته تحقیرم کرد، خیلی ناراحت شدم و انگار همهچیز دوباره برایم زنده شد. در یک لحظه با او درگیر شدم و او را کشتم. همان موقع هم پشیمان شدم، اما دیگر کاری از من برنمیآمد.
متهم ادامه داد: در زمان حادثه آنقدر حال روحیام خراب بود که حتی به خاطر ندارم چند ضربه به او زدم. من نمیخواهم قتل را انکار کنم و از ابتدا هم به همهچیز اعتراف کردم، اما واقعا حالم بد بود و پزشکان هم تشخیص دادند که حال روحی بدی داشتم.
بعد از گفتههای متهم هیئت قضات وارد شور شدند و متهم را براساس اقرارهایش و همچنین سایر مدارک موجود در پرونده اعدام محکوم کردند.
رهایی از اعدام یک زندانی در کردستان
به گزارش ایسنا، یک زندانی محکوم به اعدام در زندان سنندج از چوبه دار رهایی یافت.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان کردستان در امور شوراهای حل اختلاف در این خصوص بیان کرد: با تلاش شعبه ویژه زندان شوراهای حل اختلاف شهرستان سنندج، یک مورد پرونده قتل عمد پس از ۴۲ سال منجر به رضایت شد.
بهادر اسدی گفت: در سال ۱۳۵۸ بر اثر نزاع در باغ خانوادگی یک مورد قتل عمد با سلاح گرم اتفاق می افتد که متهم به قتل از صحنه جرم متواری می شود و پس از ۳۳ سال در سال ۱۳۹۳ دستگیر و تحویل مراجع قضایی گردید و پس از طی مراحل دادرسی، حکم نهایی اعدام برای وی صادر شد.
وی افزود: با ارجاع دادستان، پرونده به شعبه ویژه زندان شوراهای حل اختلاف شهرستان سنندج جهت صلح و سازش ارجاع شد و با تلاش اعضای شعبه و برگزاری جلسات متعدد با خانواده های اولیای دم، در نهایت پس از ۴۲ سال، این پرونده با صلح و سازش مختومه گردید.
اسدی خاطرنشان کرد: در سال جاری با احتساب این پرونده، ۱۳ زندانی این استان از اعدام نجات یافتند.
رهایی از اعدام یک زندانی در دزفول
به گزارش رکنا، رئیس دادگستری شهرستان دزفول از رهایی یک زندانی محکوم به اعدام در این شهرستان خبر داد.
محمدیار ممبینی گفت: زندانی محکوم به اعدام، ساکن پاعلم استان لرستان است.
رئیس دادگستری شهرستان دزفول افزود: متهم به قتل هشت سال قبل در جریان درگیری در باغی متروکه در شهرستان دزفول، فردی را به قتل رسانده بود.
وی گفت: این پرونده در نهایت با وساطتت شورای حل اختلاف منجر به رضایت اولیای دم شد.
رهایی از اعدام ۲ زندانی در شیراز
به گزارش صدا و سیما، دو زندانی محکوم به اعدام در شهرستان شیراز با جلب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.
رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: اعضای شعبه ۴۲ و ۴۹ زندان شورای حل اختلاف شیراز، اقدام به تشکیل چندین جلسه صلحی در محل شورا و همچنین حضور در منزل خانواده اولیای دم کردند.
سیدکاظم موسوی افزود: نهایتا برگزاری این جلسات نتیجهبخش بود و منجر به رضایت اولیای دم شد.
رهایی از اعدام یک زندانی در اصفهان
به گزارش صدا و سیما، یک زندانی محکوم به اعدام در شهرستان اصفهان، از چوبه دار رهایی یافت،
مدیر کل زندانهای استان اصفهان گفت: این متهم از ۵ سال پیش در زندان محبوس بود که در نهایت با بخشش همسر و دختر مقتول نجات یافت و به زندگی بازگشت.
محمود ضیایی فر با اشاره به افزایش بخشودگی محکومان به اعدام افزود: امسال با کمک خیران و مسئولان قضایی استان و همچنین جلب رضایت اولیا دم، ۶۶ زندانی محکوم به اعدام به زندگی بازگشتند.
بخشش سه زندانی محکوم به اعدام در یزد
به گزارش میزان، ۳ زندانی در استان یزد که پیشتر در پروندههای جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام و محکوم شده بودند، با کسب رضایت و بخشش اولیا دم، از چوبه دار رهایی یافتند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان یزد در اینباره گفت: با تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف مستقر در زندان مرکزی یزد و برگزاری جلسات متعدد با خانوادههای اولیای دم، این امر محقق شده است.
محمدرضا حداد نقش سازنده شوراهای حل اختلاف را در حل و فصل دعاوی مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت این نهاد میانجی گر و همچنین استمداد از معتمدین و ریش سفیدان بسیاری از اختلافات حقوقی وکیفری را میتوان حل و فصل کرد.
بدون نظر
نظر بگذارید