خبرگزاری هرانا – دو زندانی در شهرهای گچساران و چرام که پیشتر در پرونده هایی جداگانه از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند، با گذشت و یا کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند. از سوی دیگر مهدی علی حسینی، کشتیگیر اندیمشکی که در آستانه اجرای حکم اعدام قرار داشت با کسب فرصت یک هفته ای برای جلب رضایت اولیای دم، موقتا از اعدام رهایی یافت. همچنین یک متهم در تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. در خبری دیگر رئیس شورای حل اختلاف کرمانشاه از رهایی ۱۶ زندانی از اعدام طی سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، مردی که به خاطر کینه قدیمی از دوستش همسر او را خفه کرده است، در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و به اعدام محکوم شد.
بر اساس این گزارش، این مرد متهم است وارد خانه زن جوان شده و او را خفه کرده است. در جلسه رسیدگی به این پرونده که در دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد، بعد از اینکه کیفرخواست علیه متهم خوانده شد، اولیایدم در جایگاه قرار گرفتند و برای متهم درخواست اعدام کردند. سپس نوبت به متهم رسید. او اتهام قتل عمدی را قبول نکرد و گفت: “من به عمد کاری نکردم و فقط میخواستم روسری آن زن را بردارم”.
متهم گفت: “وقتی من کودک بودم، شوهر مقتول و یک نفر دیگر من را مورد آزار و اذیت قرار دادند. من در آن زمان با کسی دراینباره صحبت نکردم. وقتی بزرگتر شدیم، آن دو نفر دوباره آزاردادن من را شروع کردند. آنها به همه میگفتند در کودکی به من تجاوز کردهاند و با این کارشان سعی میکردند من را تحقیر کنند. ما دو بار سر این موضوع با هم درگیر شدیم. من بزرگ شده بودم و میخواستم ازدواج کنم، اما این حرفهایشان باعث میشد زندگی من نابود شود”.
متهم ادامه داد: “در شهر ما رسم است که وقتی یک مرد غریبه روسری یک زن را برمیدارد، درواقع او را بیآبرو کرده است. وقتی که شوهر مقتول دست از سر من برنداشت، تصمیم گرفتم انتقام بگیرم و روسری زنش را بردارم و من هم با تهدید به اینکه به همه میگویم روسری زنش را برداشتهام، او را اذیت کنم. شب حادثه میدانستم مرد جوان خانه نیست. مخفیانه وارد خانه شدم. تا از داخل منزل یک روسری بردارم، زن من را دید و داد و فریاد کرد. من هم هول کردم و او را خفه کردم”.
مرد جوان گفت: “من با زن جوان هیچ مشکلی نداشتم. من با شوهر او مشکل داشتم. این مرد خیلی من را اذیت میکرد و من باید راهی پیدا میکردم که بتوانم آن مرد را ساکت کنم. چون او سر هر موضوعی که با من اختلاف پیدا میکرد، به همه میگفت در کودکی به من تجاوز کرده است. من سالها با رنج این آزار زندگی کرده بودم و دیگر نمیتوانستم این شرایط را تحمل کنم و باید کاری میکردم. آن روز هم اگر زن جوان فریاد نمیزد، من روسری را برمیداشتم و از خانه بیرون میآمدم”.
در این هنگام قاضی پرسید: “اگر روسری را برمیداشتی، میخواستی با آن چه کنی؟”
متهم جواب داد: “کار خاصی با آن نمیکردم. روسری را پیش خودم نگه میداشتم و به مرد جوان میگفتم اگر یکبار دیگر به کسی بگوید به من تجاوز شده است، روسری همسرش را وسط روستا و میان فامیل بیرون میبرم، به همه نشان میدهم و او را بیآبرو میکنم. من اصلا قصدم این نبود که در همان زمان او را بیآبرو کنم. درواقع میخواستم با تهدیدکردن کاری کنم که او ساکت شود و دیگر با آبروی من بازی نکند”.
در پایان جلسه دادگاه و بعد از اینکه دفاعیات متهم تمام شد، قضات طرفین پرونده را به مصالحه دعوت کردند، اما تلاش برای مصالحه به جایی نرسید و درنهایت هیئت قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند. این رأی تا ۲۰ روز کاری قابل اعتراض است.
رهایی از اعدام یک زندانی در گچساران
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک زندانی در گچساران با گذشت اولیای دم از مرگ رهایی یافت.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گچساران گفت: “این قتل در سال ۱۳۹۳ اتفاق افتاد و به موجب دادنامه صادره از شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان مستقر در شهرستان گچساران، این فرد به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شد”.
ادیبان افزود: “با اعتراض این فرد پرونده امر در شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و شعبه مزبور رأی دادگاه کیفری استان را تایید کرد”.
وی اضافه کرد: “امروز در حالی که به موجب درخواست اولیای دم برای اجرای مراسم اعدام مهیا شده بود اولیای دم از حقوق قانونی خود گذشت کردند و به این فرد زندگی دوباره بخشیدند”.
دادستان عمومی و انقلاب گچساران گفت: “در یک ماه گذشته این سومین مورد می باشد که از چوبه دار نجات یافته است”.
رهایی از اعدام یک زندانی در چرام
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گذشت و بخشش خانواده مقتول، جان یک زندانی محکوم به اعدام را شهرستان چرام نجات داد.
بر اساس این گزارش، این زندانی متهم بود در سال ۹۴ جوانی ۲۳ ساله را طی یک درگیری ملکی در روستای القچین به قتل رسانده که منتظر اجرای حکم اعدام بود ولی با عفو و گذشت خانواده مقتول آزاد شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: “امسال شوراهای حل اختلاف استان و سفیران صلح با همکاری روحانیون، بزرگان و معمتدان محلی توانستند ۱۲ پرونده قتل عمد را به سازش برسانند”.
کسب فرصت یک هفته ای یک زندانی برای جلب رضایت اولیای دم در اندیمشک
به گزارش رکنا، برادر مهدی علیحسینی فرنگیکار اندیمشکی متهم به قتل ، گفت: “صبح امروز حکم اعدام اجرا نشد و به ما برای جلب رضایت خانواده مقتول، یک هفته زمان داده شد”.
حمزه علیحسینی درباره عدم اجرای حکم اعدام مهدی علیحسینی، اظهار کرد: قرار بود راس ساعت ۶ صبح امروز (یکشنبه) حکم اعدام اجرا شود که با واسطهگری بزرگان اندیمشک، سیاسیون و ورزشکاران، یک هفته به ما فرصت داده شد تا بتوانیم رضایت خانواده غلامیغیبی را جلب کنیم”.
وی با بیان اینکه برادر من بامداد روز گذشته از قرنطینه خارج شد، گفت: “خانواده مرحوم غلامیغیبی به ما اجازه ورود به خانهشان را نمیدهند اما بزرگان وارد کار شدهاند و با این خانواده صحبت داشتند که امیدواریم با خواست خداوند، خانواده مقتول رضایت دهند. ورود جامعه ورزش و تماس قهرمانان کشتی با خانواده غیبی تاثیر بسیاری داشته است”.
مهدی علیحسینی فرنگیکار اندیمشکی در سال ۹۴ طبق حکم دادگاه متهم به قتل شد و پس از پنج سال حبس قرار بود صبح امروز حکم اعدام او در پی عدم رضایت اولیای دم اجرا شود که فعلا یک هفته به خانواده علیحسینی برای جلب رضایت فرصت داده شد.
رهایی ۱۶ زندانی از اعدام در کرمانشاه طی سال جاری
رئیس شورای حل اختلاف کرمانشاه با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از ۸۰ هزار پرونده مختومه شده است گفت: “در همین مدت بیش از ۱۶ فقره پرونده قتل استیذان شده منتهی به سازش شده اند”.
جبار تجری، افزود: “از ابتدای سال جاری تا پایان آذر با وجود ۱۲۶۵۱ فقره موجودی پرونده در فرودین ۱۳۹۹، ۸۰ هزار و ۱۱۴ پرونده مختومه شده است که سازش در پروندههای حقوقی بالای ۳۰ درصد و در پروندههای کیفری بیش از ۷۰ درصد بوده و مابقی نیز منتهی به صدور رای شده است”.
بدون نظر
نظر بگذارید