خبرگزاری هرانا – در روزهای گذشته و امروز، کشاورزان شرق استان اصفهان، مالباختگان صندوق توسعه تعاونی روستایی البرز، بیماران صعبالعلاج، مردم شهرستان کازرون، کارگران پیمانی پالایشگاه ایلام، کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر، کارگران متالوژی پودر ایران، مهمانداران شرکت راهآهن رجا، کشاورزان شهرستان رودبار، اهالی روستایی فیروزآباد بویراحمد، کشاورزان ۳ روستای کهگیلویه و بویراحمد، بیکاران مناطقی از خوزستان، رانندگان اسنپ عظیمیه کرج، سپرده گذاران آرمان وحدت اهواز، متقاضیان شرکت در آزمون استخدامی علوم پزشکی در یاسوج و دانشجویان دانشگاه شیراز، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، مورخ ۱۸ فروردین ۱۳۹۷، تجمع کشاورزان در اعتراض به تامین نشدن حق آبه، ظهر امروز ۲۳ فروردین ماه پایان یافت.
کشاورزان شرق استان در اعتراض به تامین نشدن حقابه خود از ساعت ۱۰ صبح در حاشیه پل خواجو تجمع کردند و پس از آن به سمت شرکت آب منطقهای اصفهان در ضلع جنوبی زاینده رود حرکت کردند.
در این تجمع اعتراضی، کشاورزان با سردادن شعارهایی همچون “آب زاینده رود حق مسلم ماست”، “پول نمی خواهیم آب می خواهیم”، “نیروی انتظامی حمایت حمایت”، خواستار توجه مسوولان به وضعیت کنونی خود شدند.
کشاورزان شرق اصفهان در پایان تجمع اعلام کردند در صورتی که به مشکلات رسیدگی نشود، باز هم به تجمعات ادامه میدهند.
مجمع نمایندگان استان اصفهان شب گذشته در فراخوانی از کشاورزان خواست از هر گونه تجمع اعتراضی پرهیز کنند، تا با روال عادی مشکلات رفع شود.
کشاورزی شغل اصلی ۲۵ هزار نفر از مردم شرق اصفهان است.
کشاورزان شرق استان اصفهان، اسفند پارسال با به صف کشیدن تراکتورها در ورودیهای ورزنه و تجمع در حاشیه زاینده رود در محدوده پل خواجو در اعتراض به تامین نشدن حقابه خود تجمعهای پی در پی داشتند.
این نخستین تجمع کشاورزان در سال جدید است.
برداشتهای بیرویه از زاینده رود و کاهش نزولات آسمانی، از مهمترین علل تامین نشدن حقابه کشاورزان اصفهانی است.
تجمع اعتراضی مالباختگان صندوق تعاونی روستایی مقابل این سازمان
به گزارش ایلنا مورخ ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۷، مالباختگان صندوق توسعه تعاونی روستایی البرز در مقابل سازمان تعاونی روستایی برای احقاق حقوق خود تجمع کردند.
صبح روز یکشنبه ۱۹ فروردین تجمع اعتراض آمیز مالباختگان صندوق تعاونی روستایی البرز در مقابل سازمان تعاونی روستایی برگزار شد که در این تجمع مالباختگان خواستار احقاق حقوق خود از سوی این سازمان، صندوق توسعه تعاونی البرز و موسسه مالی و اعتباری آرمان بودند.
این صندوق اعتباری در دولت دهم با ۱۷۰ میلیارد تومان سپرده که از مردم و کشاورزان جذب شد، تاسیس شد که هیئت مدیره آن زمان، سازمان تعاونی روستایی وقت، تعاونیهای روستایی و موسسه مالی و اعتباری آرمان تشکیل شد اما با ورشکستگی آرمان تمام ۱۷۰ میلیارد تومان سپرده به حساب این موسسه واریز شد تا از ورشکستگی نجات یابد اما آرمان باز هم دوام نیاورد.
یکی از مالباختگان در این خصوص به خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: “سهام این صندوق در حالی واگذار شده که این سازمان حق هیچ گونه واگذاری سهام را نداشت”.
وی افزود: “صندوق اعتباری توسعه البرز از دو سال پیش با ۲۵ شعبه در اقصی نقاط کرج کار خود را آغاز کرده و طی این دو سال ۵۰ میلیارد تومان از سرمایه مردم را به عنوان سپرده جذب کرد”.
این مالباخته تصریح کرد: “از بهمن ماه سال ۹۵ این صندوق خلاف اساسنامه مبلغی را به صندوق اعتباری ولیعصر میدهد و در ازای آن ملک دریافت میکند و به نوعی پولها تبدیل به ملک میشود”.
وی افزود: “قرار بوده که قبل از عید نوروز پرداخت مطالبات مردم آغاز شود در صورتی که پولی به مردم پرداخت نشده است”.
تجمع بیماران صعبالعلاج در پی افزایش قیمت دارو
به گزارش فارس مورخ ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۷، کمبود و افزایش ناگهانی قیمت داروهای بیماران صعبالعلاج به یکی از دغدغههای بزرگ این خانوادهها تبدیل شده است؛ هنوز چند ماه از تجمع اعتراض آمیز خانوادههای دارای فرزند مبتلا به بیماری «ام پی اس» نگذشته است که طی روزهای اخیر شاهد تجمعی جدید مقابل سازمان غذا و دارو بودیم.
تجمع خانوادههای دارای فرزند مبتلا به بیماری «نقص ایمنی» نیز به این دلیل صورت گرفت که به گفته آنها داروهای مورد نیاز این بیماران به طور ناگهانی با افزایش قیمت شدید مواجه و این موضوع باعث نگرانی آنها شده است.
افزایش ۵۰۰ هزار تومانی قیمت داروهای مبتلایان به نقص ایمنی
مادر یکی از کودکان مبتلا به بیماری نقص ایمنی اظهار داشت: “پسر بنده به بیماری نقص ایمنی مبتلاست و متاسفانه هیچیک از مسئولان به فریاد فرزندان مبتلا به این بیماری نمیرسند و هرچند وقت یکبار با افزایش قیمت داروها مواجه میشویم. متاسفانه با عوض شدن هریک از مسئولان سازمان غذا و دارو این داستان تکرار میشود که این موضوع موجبات نگرانی ما را فراهم کرده است”.
وی افزود: “چند روز قبل به همراه تعدادی از خانوادههایی که فرزندان آنها به این بیماری مبتلا هستند مقابل سازمان غذا و دارو به دلیل افزایش سرسامآور قیمت داروها تجمع داشتیم، همچنین دیماه سال گذشته نیز ما به همین دلیل تجمعی در مقابل این سازمان انجام دادیم که با رسیدگیهایی که انجام شد، قیمت داروها تا حدودی کاهش یافت”.
این مادر ادامه داد: “بخشنامهای از طرف مسئولان سازمان غذا و دارو به داروخانه ۲۹ فروردین ارائه شد که در آن تاکید شده است که اعلام شده هیچگونه اعتباراتی برای این دارو از سوی این سازمان تخصیص داده نخواهد شد که این اقدام باعث نگرانی بیماران و خانوادههای آنها شده است”.
وی خاطرنشان کرد: “طی روزهای اخیر داروهای این بیماران از مبلغ ۱۲۰ هزار تومان به ۶۰۹ هزار تومان افزایش یافت و از آنجا که بسیاری از ما توان تهیه داروها را نداشتیم، مجبور شدیم مجدداً اقدام به تجمع کنیم که با برپایی این تجمع مسئولان سازمان غذا و دارو به ما اعلام کردند که تا سه ماه آینده میتوانیم داروها را با تخفیف دریافت کنیم”.
این مادر تصریح کرد: “نگرانی ما از این است که پس از گذشت این سه ماه مجدداً با افزایش قیمت مواجه شویم. درخواست خانواده مبتلا به بیماری نقص ایمنی این است که داروها به صورت رایگان در اختیار ما قرار گیرد و فرزندانمان جزو بیماران خاص محسوب شوند”.
وی در پایان گفت: “تهیه هزینههای جانبی مانند سیتیاسکن و آزمایشات نیز برای ما سنگین است و از آنجا که این کودکان حتی از یک انجمن برخوردار نیستند ما توقع داریم مسئولان وزارت بهداشت بیش از پیش به مشکلات ما توجه و رسیدگی کنند”.
شهرستانیها تخفیف ندارند
پدر یکی دیگر از بیماران مبتلا به نقص ایمنی که ساکن یکی از شهرستانهای کشور است نیز در خصوص مشکلات این بیماران گفت: “بیماران نقص ایمنی ساکن شهرستان باید داروی مورد نیاز خود را بدون تخفیف و با مبالغ سنگین تهیه کرده، و یا اینکه به صورت ماهیانه با مراجعه به شهر تهران اقدام به تهیه این داروها کنند به دلیل اینکه سهمیه داری این بیماران فقط در داروخانه ۲۹ فروردین موجود است”.
وی گفت: “هزینه رفت و آمد ماهیانه از شهرستانهایی نظیر اهواز برای خانوادهها زیاد است و بسیاری از این افراد با مشقت این داروها را تهیه میکنند”.
افزایش قیمت دارو در نوسانات ارزی
هرچند طبق وعده مسئولان سازمان غذا و دارو مشکل تهیه دارو برای این بیماران تا سه ماه دیگر حل شده است اما این موضوع نیز از باعث کاهش نگرانی این خانوادهها و فرزندان آنها نشده است و باید دید پس از گذشت این سه ماه آیا باز هم این بیماران با مشکل تهیه دارو مواجه خواهند شد یا با رسیدگی مسئولان این دارو برای همیشه و به صورت رایگان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
از این نکته نیز نباید غافل شویم که افزایش قیمت دلار در هر دورهای باعث افزایش قیمت داروهای وارداتی شده است و درحال حاضر که با نوسان و افزایش روزانه قیمت دلار در کشور مواجه هستیم باید دید تدبیر مسئولان وزارت بهداشت برای افزایش نیافتن قیمت داروهای بیماران خاص چه خواهد بود؟
ادامه اعتراضات مردم کازرون به تجزیه این شهرستان
بهگزارش باشگاه خبرنگاران جوان مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، مردم کازرون برای چندمین بار به جدایی بخشهایی از این شهرستان اعتراض کردند.
رضازاده نماینده شهرستان کازرون در پی تلاش برای جدایی بخش چنارشاهیجان و کوهمره، بیشاپور، دشت برم و امامزاده سید حسین از این شهرستان و ایجاد شهرستانی جدید است.
روز سهشنبه کارشناسان تقسیمات کشوری پیرامون همین موضوع با سفر به شهرستان در جلسهای در فرمانداری کازرون حضور یافتند.
مردم شهرستان کازرون نیز اقدام برخی از مسئولان شهرستان و نماینده را محکوم کرده و در اعتراض به این اقدام، صبح روز سهشنبه برای چندمین بار روبروی فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاه ایلام
بهگزارش ایران خبر مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، کارگران پیمانی پالایشگاه گاز ایلام سهشنبه ۲۱ فروردین اعتصاب کردند. کارگران خواهان پرداخت مطالبات معوقه، بازگشت ۱۱ کارگر اخراجی و امنیت شغلی هستند.
کارگران که تحت مسئولیت شرکت ارکان ثالث هستند ۶ و ۷ اسفند سال ۹۶ در اعتراض به تعویق مزدها و ۵ سال حق سنوات پرداخت نشده اعتصاب کرده بودند.
شرکت ارکان ثالث به جای پرداخت مزدهای معوقه کارگران، ۱۱ تن از آنان را اخراج کرد.
تجمع ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر
بهگزارش ایلنا مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر صبح روز سهشنبه مقابل کارخانه تجمع کردند. آنها همچنان نسبت به پرداخت نشدن بخشی از سنوات ایام خدمت معترض شدند.
حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر صبح روز سهشنبه مقابل کارخانه تجمع کردند. اعتراض آنها به پرداخت نشدن سنواتِ ایام خدمت به قرار ماهی ۵۰۰ هزار تومان بازمیگردد.
یک نفر از حاضران در تجمع گفت: “طبق توافقی که میان نمایندگان بازنشستگان، مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات حمایت از صنایع به عنوان کارفرمای کیان تایر انجام شده، قرار بود طی دو سال مبلغ ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ بازنشسته کارخانه کیان تایر برای پرداخت مطالبات آنها در نظر گرفته شود”.
با این حال به گفته معترضان، مسئولان کارخانه خلف وعده کردهاند و تنها در انتهای سال گذشته پس از مدتها، مبلغ ۳ میلیون تومان به هر بازنشسته پرداخت کردهاند.
کارگران بازنشسته کیان تایر سال گذشته به دفعات مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارخانه تجمع کرده بودند، به امید اینکه تغییری جدی در وضعیت پرداخت مطالبات آنها صورت پذیرد. معترضان میافزایند: “تا پیش از آخرین واریز پول به حساب بازنشستگان در اسفند، هفت ماه بود که ریالی به حسابهای ما واریز نشده بود که همین موضوع برای ما مشکلات معیشتی ایجاد کرده بود”.
مطابق گفتههای معترضان هر کدام از آنها بابت سنوات بازنشستگی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از کارخانه کیان تایر طلبکار هستند و قاعدتا حتی با پرداخت همان ۵۰۰ هزار تومان در ماه هم روند تسویهحساب آنها بیش از یک دهه طول میکشد.
تجمع کارگران متالوژی پودر ایران مقابل استانداری قزوین
بهگزارش رادیو زمانه مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، کارگران کارخانه متالورژی پودر ایران که ۶ ماه دستمزد معوقه دارند یکشنبه ۱۹ فروردین مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
آنها در اسفند ۹۶ نیز بارها با خواست مشابهی دست از کار کشیده بودند.
اعتراض مهمانداران شرکت راه آهن رجا به تعویق مطالبات و عدم امنیت شغلی
بهگزارش رادیو زمانه مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، بیش از دو هزار مهماندار شرکت راه آهن رجا از بهمن سال ۹۶ حقوق دریافت نکردهاند و از عدم امنیت شغلی در عذابند.
مهمانداران راه آهن تحت پوشش شرکتهای پیمانکاری «عصر دایا»، «آهودشت»، «سیمرغ»، «ماربین» قرار دارند ۸ تا ۱۵ سال سابقه کار دارند اما با قرارداد موقت کار میکنند.
کشاورزان معترض جاده رودبار را بستند
به گزارش رجانیوز، صبح روز سه شنبه کشاورزان شهرستان رودبار جنوب در اعتراض به عدم خرید محصول کشاورزیشان و همچنین پایین بودن فاحش قیمت آن که در این فصل گوجه فرنگی است، اقدام به بستن جاده ترانزیتی رودبار-جازموریان کردند. قریب به چند کیلومتر خودروهای باری سبک کشاورزان که حامل گوجه فرنگی در سراسر این جاده صف کشیده اند.
فصل کاشت گندم در این منطقه از بهمن ماه آغاز شده است که متاسفانه به علت نرسیدن سوخت دولتی بسیار از کشاورزان با مشکلات خطیری مواجه شده اند. با این حال نیز قیمت اولیه فروش توسط کشاورزان ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان به ازای هرکیلو بوده که متاسفانه به علت تفاوت چشمگیر قیمت خرید از کشاورز و عرضه در بازار محصول آنها روی دستشان مانده، بعضا حاضرند حتی با همین قیمت گوجه را به اداره جهاد کشاورزی و یا هر فروشنده دیگری نیز بفروشند اما اصلی ترین مشکل آنها عبارت است از عدم تمایل مسئولان استانی برای خرید و همکاری نکردن آنها در کمک به کشاورز و تامین نیاز ها جهت بارکشی و حمل و نقل، صدای اعتراض کشاورزان را به جاده ترانزیتی کشانده است.
دادستان این شهرستان جهت حمایت از اعتراض به حق کشاورزان به میان آنها رفته است و ضمن دلجویی، مطالبات آنها را شنیده است. از دیگر مطالبه کشاورزان نظارت مسئولین دولتی بر قیمت حمل و نقل است. کرایه سرسام آور کامیون و نبود قانون مشخص در تعیین قیمت آن نیز مشکل اساسی کشاورزان رودبار جنوب است.
اگرچه بنابه گزارش های مردمی، مسئولین شهرستان نیز همصدای کشاورزان هستند اما خبرها حاکی از آنست که عدم حمایت استانداری کرمان از این شهرستان محروم کار را به اعتراض اینچنینی کشاورزان رسانده است.
تجمع روستائیان مقابل استانداری کهکیلویه و بویراحمد در اعتراض به محرومیت از آب آشامیدنی
بهگزارش ایران خبر مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، اهالی روستای دهبزرگ فیروزآباد دوشنبه ۲۰ فروردین در اعتراض به محرومیت از آب آشامیدنی و لولهکشی مقابل استانداری کهکیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
روستای دهبزرگ فیروزآباد که ۴۰ خانوار ساکن آن هستند در نزدیکی یاسوج قرار دارد. اهالی روستا ناگزیرند برای تهیه آب آشامیدنی به روستاهای مجاور بروند.
یکی از اهالی دهبزرگ گفته ۱۲ سال است که روستائیان برای بهرهمندشدن از آب آشامیدنی به نهادهای مختلف مراجعه میکنند. مسئولان شهری بویر احمد در نهایت به کشاورزان وعده دادند پروژه آبرسانی روستا سال ۹۵ اجرا شود اما این وعده عملی نشد.
تجمع کشاورزان ۳ روستای کهکیلویه مقابل دادگستری
بهگزارش ایران خبر مورخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷، ورود پسماند فاضلاب خانههای روستاهای گراب، المور و شوتاور از روستاهای کهکیلویه آب رودخانه شوتاور را به حدی آلوده کرده است که به تشخیص شبکه بهداشت کهکیلویه این آب نه مناسب مصار
ف کشاورزی است و نه قابل اشامیدن برای انسان و دامها. کشاورزان این ۳ روستا سه شنبه ۲۱ فروردین مقابل دادگستری چاروسا تجمع کردند. خواستار تعطیلی تصفیهخانهای شدند که پسماند فاضلاب را به رودخانه میریزد.
به گفته مسئول محیط زیست کهکیلویه علت آلودگی آب و خسارت وارده به مزارع کشاورزان این است که تصفیهخانه روستای شوتاور در خروجی پساب دستگاه تصفیه نصب نکرده است.
سعید سعادتفر رئیس دادگستری چاروسا که در جمع کشاورزان معترض حضور یافته بود وعده داد شکایت آنان از تصفیهخانه بسرعت مورد رسیدگی قرار گیرد.
تجمع اعتراضی بیکاران خوزستان
بهگزارش ایران خبر مورخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۷، در روزهای اخیر تجمعات اعتراضی از سوی بیکاران مناطقی از خوزستان از جمله بیکاران عسلویه و کنگان و بیکاران روستای زهیریه واقع در حویزه صورت گرفته است. تجمع اعتراضی جوانان بیکار زهیریه روز چهارشنبه ۲۲ فروردین نیر ادامه یافت.
بیکاران مناطق نفتی به عدم به کارگیری نیروهای بومی در پروژههای نفت و گاز و پتروشیمی معترضند و میگویند مردم بومی منطقه آلودگی زیستمحیطی ناشی از فعالیت شرکتهای نفتی را تحمل میکنند اما از اختصاص سهمیه اشتغال آنها در این صنایع خبری نیست.
جوانان بیکار زهیریه بنرهایی حاوی متنهای اعتراضی در دست داشتند که در آنها به استخدام نیروهای غیربومی در شرکتهای نفتی اعتراض شده بود.
معترضان برای اثبات این که استدلال مدیران شرکتهای نفتی مبنی بر مهارت نداشتن جوانان منطقه بیپایه است، مدارک فنی و حرفهای خود را به همراه داشتند.
بر یکی از بنرهایی که معترضان همراه داشتند نوشته شده بود اشتغال در پروژههای منطقه برای اهالی منطقه به یک رویا تبدیل شده است.
بیکاران عسلویه و کنگان ساکن در این منطقه ویژه اقتصادی که آبان سال ۹۶ کمپینی علیه بیکاری راه انداختهاند یکشنبه ۲۱ فروردین مقابل اداره اشتغال پارس جنوبی تجمع کردند. آنها خواستار عملی شدن وعدههای مسئولان مبنی بر اختصاص ۵۰ درصد ظرفیت اشتغال پروژههای نفت و گاز و پتروشیمی در پارس جنوبی به بومیان منطقه هستند.
یکی از بیکاران حاضر در تجمع مقابل اداره اشتغال پارس جنوبی به خبرنگاران گفته است: «صدها نفر از ما در عسلویه و کنگان بیکارند. اوضاع بهقدری وخیم است که در روزهای گذشته یکی از همشهریهای بیکار ما قصد خودکشی داشت که با وساطت مردم منصرف شد. امیدوارم در سال جدید اداره اشتغال، کارفرماها و پیمانکاران را موظف کند که از بیکاران منطقه در پروژهها استفاده کنند. ما مردم عسلویه و کنگان با “آلودگی محیطی” پروژهها را میسازیم. چارهای هم جز سوختن و ساختن نداریم. انصاف نیست سهمی درخور از اشتغال در این پروژهها نداشته باشیم.»
تجمع رانندگان اسنپ در عظیمیه کرج
بهگزارش ایران خبر مورخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۷، گروهی از رانندگان اسنپ عظیمیه چهارشنبه ۲۲ فروردین در اعتراض به پایین بودن کرایهها تجمع کردند.
تجمع سپرده گذاران آرمان وحدت اهواز
بهگزارش رادیو زمانه مورخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۷، سپرده گذاران آرمان وحدت اهواز چهارشنبه ۲۲ فروردین با تجمع مقابل موسسه ملل و سرپرست اهواز به اعتراضات خود نسبت به از میان رفتن سپردههایشان ادامه داده و اعلام کردند دست از اعتراض برنمی دارند.
تجمع متقاضیان آزمون علوم پزشکی مقابل استانداری کهکیلویه و بویراحمد
به گزارش ایران خبر مورخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۷، گروهی از متقاضیان شرکت در آزمون استخدامی علوم پزشکی چهارشنبه ۲۲ فروردین مقابل استانداری کهکیلویه و بویراحمد تجمع کردند. تجمعکنندگان به امتیاز نیروهای قراردادی و شرکتی در استخدام معترض هستند.
تجمع دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به اخراج سه تن از اساتید
به گزارش خبر فارسی امروز پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳، چندین تن از دانشجویان دانشگاه شیراز در اعتراض به اخراج سه تن از اساتید این دانشگاه دست به تجمع زدند. اخراج این سه استاد انتقاد تند رسانههای نزدیک به نهادهای امنیتی را نیز به همراه داشت.
بدون نظر
نظر بگذارید