خبرگزاری هرانا – روز گذشته تصاویری که نشان میداد راه ارتباطی جواهر ده رامسر بهخاطر رانش زمین غیرقابل دسترس شده است در رسانه ها منتشر شد.گرچه در نخستین واکنشها علت بروز رانش بارندگی اعلام شده اما علل بروز این اتفاق را فراتر از بارندگی باید جست وجو کرد. بروز رانش زمین در جاده جواهرده به همان علتی رخ داده است که چند سال پیش سیل ویرانگر در استان گلستان خسارات مالی و جانی بهبار آورد.
به گزارش هرانا به نقل از همشهری دکتر محمد امینی عضو هیأت علمی و مدرس منابع طبیعی دانشگاه ساری در اینباره گفت: اغلب رانشهایی که در شمال کشور اتفاق میافتد ناشی از دست کاری در طبیعت و اجرای طرحهای فاقد مطالعات کارشناسانه است.
رئیس جامعه جنگلبانی مازندران از حذف پوشش گیاهی در شمال کشور بهعنوان یکی دیگر از عوامل مهم در بروز رانش نام برد وافزود: حذف پوشش گیاهی ازجمله درختان توسکا زمینه را برای رانش زمین مساعد میکند به این عوامل کشت ناسازگار با طبیعت راهم باید اضافه کرد. به گفته این استاد دانشگاه، کشت ناسازگار با طبیعت باعث تغییر در رژیم آبی منطقه شده در نهایت نظام طبیعی آبهای زیرزمینی را عوض میکند و به افت آبهای زیر زمینی و فرونشست زمین منجر میشود. امینی میگوید: تسطیح زمین و خاکبرداری بدون مطالعه در پایین دست از دیگر عوامل مؤثر در رانش زمین در مناطق شمال کشور بهویژه جواهرده است.
رانش زمین در جواهرده نشان میدهد پیامدهای نامطلوب توسعه لجامگسیخته به شیوههای مختلف در حال ظهور است.وقتی بیش از توان و ظرفیت جنگل از رویشگاههای جنگلی برداشت میشود، وقتی بدون ارزیابی زیستمحیطی روی هر رودخانهای سد احداث میشود، وقتی وزارت نیرو بیتوجه به حجم منابع آبی کشور مجوز هزاران چاه عمیق و نیمه عمیق را صادر میکند منابع پایه کشور به مخاطر ه میافتد؛ آبهای زیرزمینی ۶۰دشت اصلی کشور سالانه ۲متر افت میکند و فرونشست دشتهای کشور در پهنهای به ابعاد یک میلیون هکتار اتفاق میافتد.رانش زمین در جواهرده یکی از صدها هشدار طبیعت در واکنش به رفتارهای غیرمسئولانه ما در طبیعت است.
بدون نظر
نظر بگذارید