خبرگزاری هرانا – جلسه رسیدگی به اتهامات ۵ تن از فعالان مدنی تبریزی برگزار شد و ایشان در انتظار صدور حکم دادگاه بسر میبرند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه رسیدگی به اتهامات فعالین مدنی آذربایجانی، اکبر مهاجری، حسن میرزاخانی، بهنام جعفری، بهرام جعفری و حسین اصل ارشنتابی در مورخ ۹۱/۵/۳۱ در ساعت ۹ صبح در شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی رحیم حملبر بر گزار شد.در این جلسه آقای مهدی جعفرزاده وکالت آقایان اکبر مهاجری و حسن میرزاخانی را بر عهده داشته و از اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی با ارائه دفاعیه مکتوب و دفاعیات شفاهی دفاع نمود و همچنین آقای جعفر افشارنیا به وکالت از آقایان بهنام جعفری و بهرام جعفری از اتهامات اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام دفاع نمود. آقای حسین اصل ارشنتابی نیز بدون حضور وکیل از اتهام خود دفاع نمود.
این فعالین آذربایجانی در روز اول خرداد ۱۳۹۰ در محل تجمعات اعتراضی به خشک شدن دریاچه ارومیه توسط عوامل انتظامی دستگیر و پس از تحمل بازداشت موقت با قرار وثیقه آزاد شده بودند.
رای دادگاه این فعالین مدنی وفق مقررات قانونی تا یک هفته صادر و ابلاغ خواهد شد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمیتوان به صرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
• اصل ۱۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی: مردم ایران از هر قوم و قبیلهای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ،نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
• ماده ۲۶ و ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: کلیه اشخاص در مقابل قانون متساوی هستند و بدون هیچگونه تبعیض استحقاق حمایت بالسویه قانون را دارند. از این لحاظ قانون باید هر گونه تبعیض را منع و برای کلیه اشخاص حمایت مؤثر و متساوی علیه هر نوع تبعیض خصوصاً از حیثنژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقاید سیاسی و عقاید دیگر، اصل و منشاء ملی یا اجتماعی مکنت، نسب یا هر وضعیت دیگر تضمین بکند و در کشورهائیکه اقلیتهای مزبور را نمیتوان از این حق محروم نمود که مجتمعاً با سایر افراد گروه خودشان از فرهنگ خاص خود متمتع شوند و بدین خود متدین بوده و بر طبق آن عمل کنند یا بزبان خود تکلم نمایند.
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمیتوان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود میباشد.
• بخش الف ماده ۱۵ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: شرکت در زندگی فرهنگی برای عموم، بایستی به رسمیت شناخته شود.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخص با مساوات کامل حق دارد که دعوایش در دادگاهی مستقل و بیطرف، منصفانه و علنی رسیدگی شود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات وی، یا هر اتهام جزایی که به او زده شده باشد، تصمیم بگیرد.
• بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیتهای ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیتها در سرزمینهای خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
• بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیتهای ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیتها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهرهمند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.
بدون نظر
نظر بگذارید